Praag, wat zich sinds 1993 de Hoofdstad van Tsjechië mag noemen ligt in de regio Midden-Bohemen en is een zeer populaire bestemming onder toeristen. Maar waarom is deze stad zo populair en de moeite waard om te bezoeken? Dat vroeg ik me ook af en dus besloot ik op een 3-daagse citytrip te gaan. Al snel kwam ik er achter dat ik die dagen ook echt hard nodig had om deze stad te ontdekken.

praag1

Tijdens deze trip verbleef ik in het 4-sterren Hotel Duo Prague. Dit hotel heeft alles wat je van een 4-sterren hotel mag verwachten én zelfs meer. Want ook al heeft Praag al genoeg te bieden in dit hotel zal je je ook geen minuut vervelen. Het beschikt namelijk naast een zwembad, sauna en verschillende massagebehandelingen ook over een heus bowlingcentrum. Het hotel ligt in het noorden van Praag maar met een metrohalte tegenover het hotel ben je in 10 minuten in het centrum, ideaal!

praag 2

Dat Praag beschikt over vele bezienswaardigheden is al direct merkbaar wanneer je Het Oude Stadsplein bezoekt. Wanneer je op het plein Staromestske namesti uitkomt zal je je ogen uitkijken aan de diversiteit aan bouwwerken. Naast uiteraard de vele gezellig terrasjes en restaurantjes vind je hier de Tynkerk, de Sint Nicolaaskerk en het Raadhuis waarop zich de wereldberoemde Astronomische Klok bevindt.

praag 3

Wanneer je Praag bezoekt is één van de must sees uiteraard de bekende Karelsbrug, wat beroemd is om de vele heiligenbeelden die de brug over de gehele lengte sieren. Deze 520m lange brug ligt over de rivier de Moldau. Al wandelend over deze brug heb je een geweldig uitzicht, vooral ’s avonds is het prachtig wanneer alles mooi verlicht is.

praag 4

praag 5

Eenmaal je ogen uitgekeken en de overkant bereikt kom je aan in de wijk Malá Strana, dit is één van de oudste wijken van Praag en je vind hier prachtige tuinen die zeker de moeite waard zijn om even doorheen te wandelen. Vanaf hier kan je vervolgens naar het grootste Burchtgebied ter wereld wat zich op de heuvel en wijk Hradcany bevindt. Naast de indrukwekkende Sint-Vituskathedraal vind je hier verschillende binnenpleinen, paleizen en kerken.

praag6

Een aantal tips en suggesties om verder nog te doen in deze stad: Het Nationaal Museum bezoeken wat is geleden in de nieuwe stad; de Joodse wijk Josefov bewonderen waar nog vele monumenten, synagogen en de joodse begraafplaats te zien zijn, dit alles ligt ten noorden van de Oude stad; de Petrin uitkijktoren bezoeken, dit is de Eiffeltoren maar dan op zijn Praags. Daarnaast is een River Cruise, hoe cliché het ook mag klinken, zeker wel een aanrader! Na al dat lopen kan je dan heerlijk uitrusten en genieten van en hapje en een drankje aan boord terwijl je over de Moldau vaart.

praag7

En last but not least, ben jij iemand die tijdens je vakantie ook zeker de traditionele keuken en andere lekkernijen wilt proeven? Dan raad ik je aan om een Food Tour te boeken. Zelf deed ik dit bij Eating Prague Tours en daar heb ik zeker geen spijt van gekregen, in tegendeel, ik kreeg de smaak te pakken! De lekkernijen begonnen in Bakkerij Pernickuv sen, waarna we vervolgens verschillende restaurantjes, de slager, een heuse wine tasting én plaatsnamen op de 7de verdieping van de Jindřišská Tower waar zich het Zvonice restaurant bevindt.

praag8

Ben jij net als ik ook zo enthousiast en denk je, hmm die stad wil ik ook beleven? Dat kan! Boek nu snel je tickets HIER. Voor accommodatie kan je net als mij in het 4-sterren DUO Hotel Prague verblijven of gewoon HIER een ander geweldig hotel naar keuze uitkiezen.

Tot ziens in Praag!! Een citytrip waar je zeker geen spijt van zult krijgen 🙂