Het wordt langzaamaan tijd om na te denken over de volgende (of eigenlijk de laatste) highlight van het jaar: de jaarwisseling! Vuurwerk, veel champagne en oliebollen! Het nieuwjaar heeft een magische atmosfeer en het moet natuurlijk gevierd worden. Wil je dat je deze jaarwisseling nog lang blijft herinneren? Dan heb ik hier enkele droomlocaties voor je. Ik laat je wereldwijd de beste rooftop bars zien voor de jaarwisseling van 2017, waar je van het uitzicht kunt genieten en de hele nacht tijdens Oud en Nieuw door kan feesten!

Oud en Nieuw wordt in Nederland natuurlijk uitgebreid gevierd. Om twaalf uur lopen we allemaal met een glaasje champagne in de hand naar buiten om van de vuurwerkshows te genieten. Deze zijn dan ook vaak spectaculair, ook in onze eigen hoofdstad. Verder laat ik jullie kennis maken met een aantal indrukwekkende rooftop bars van over de hele wereld. Het Oud en Nieuw bijwonen vanuit een skybar is altijd toch nog even iets spectaculairder dan vanaf de grond.

Oud en Nieuw vieren vanuit een skybar

Amsterdam | Rotterdam | Bangkok | Sydney | Berlijn | Dubai | Londen

SkyLounge Amsterdam

Oud en Nieuw in Amsterdam kan je erg goed vieren vanuit de SkyLounge Amsterdam. Deze prijswinnende skylounge geeft een prachtig uitzicht over onze wereldstad. Deze prachtige skybar heeft een speciaal arrangement voor Oud en Nieuw, waarbij je voor €140 een entreeticket kan kopen. Bij dit ticket zit dan een uitgebreid diner en toegang tot de SkyLounge inclusief. Verder kan je ook een apart ticket tot de SkyLounge kopen, deze zullen tijdens de jaarwisseling van 2017 – 2018 €75 per persoon kosten. Bij ontvangst zal je een glas champagne krijgen en een verrassend hapje.

Foto: Tripadvisor

The Suicide Club Rotterdam

The Suicide Club in Rotterdam heeft ook een prachtige rooftop om je Oud en Nieuw dit jaar te vieren. Gelegen in het midden van het centrum naast het station, is deze bar ook nog gemakkelijk te bereiken voor bezoekers die niet uit Rotterdam komen. Reken maar dat je hier prachtig uitzicht hebt over de stad, en je kan zelfs het spectaculaire vuurwerk volgen wat rond de Erasmusbrug wordt afgestoken.

Foto: Instagram @the_suicide_club_

Sky Bar in het Lebua Hotel Bangkok

Wat dacht je van een nieuwjaarsfeest in de hoogste skybar ter wereld? Het Lebua hotel in Bangkok is alleen iets voor mensen zonder hoogtevrees. Op de 63ste verdieping vind je de Sirocco Bar met een ongelooflijk uitzicht op de stad. Tijdens de jaarwisseling heb je hier een bijzonder menu en natuurlijk ook vuurwerk om middernacht. Vanaf ongeveer €445 geniet je hier van een acht gangenmenu met een panoramisch uitzicht. Wie tegelijkertijd ook een nacht in het hotel wilt blijven, kan een kamer boeken. Een overnachting kost je €105 of meer. Goedkoop is het niet, maar deze jaarwisseling vergeet je van je leven niet meer!

Foto: Tripadvisor

O Bar in Sydney

In de O Bar in Sydney kun je op de 47ste verdieping naar keus in het restaurant of in de Tapas Lounge een plekje reserveren, vanaf €260. Met een grote groep kun je ook in de Private Dining Room terecht. Daar is plek voor 28 mensen, maar er geldt natuurlijk ook een minimum wat je aan eten moet bestellen. Hier heb je een perfect uitzicht op de stad en het vuurwerk terwijl je van je cocktail geniet.

Foto: Tripadvisor

De Solar Bar in Berlijn

Je hoeft niet al te ver te reizen voor de coolste skybars. Ook in Europa kom je enkele waardige locaties tegen. Daar hoort in ieder geval de Solar Bar in het hart van Berlijn bij. In de directe omgeving van de Potzdamer Platz biedt de hippe bar op de 17e verdieping een exclusieve 270 graden blik over de stad. In de lounge kun je feesten en een verdieping lager is er een restaurant. De muziek gaat hier van elektro tot aan jazz. Entreekaarten voor het nieuwjaarsfeest gaat hier op aanvraag. Laat dit panoramablik op het vuurwerk je niet ontgaan!

Foto: Tripadvisor

Alta Badia Bar in Dubai

In een lijst van beste sky locations kan Dubai natuurlijk niet ontbreken. Op 312,12 meter hoogte kan je in de Alta Badia Bar in de Jumeirah toren een excessieve jaarwisseling beleven. Voor ongeveer €270 krijg je hier een halve fles champagne en een open bar – je kunt zoveel drinken als je wilt! Wie dan ook wat wilt weten kan terecht in het Mosaico restaurant op de begane grond in de toren, waar een internationaal buffet op je wacht. Je betaalt omgerekend 130 euro per persoon. Gun jezelf wat en geniet van een oud & nieuw in Arabische stijl.

Foto: Tripadvisor

Sushisamba in Londen

Een bijzonder nieuwjaarsfeest vindt plaats in de Sushisamba in Londen. Op de 38ste verdieping van de Heron tower in Liverpool Street organiseert men een traditionele Braziliaans feest. Na een ontvangst met champagne mogen bezoekers zich verheugen op Braziliaanse dansen, trommels, DJ’s en fijne gerechten. Bovenin heb je natuurlijk een spectaculair uitzicht op Londen. Tickets voor dit feest krijg je vanaf €190.

Foto: Tripadvisor

Wat denk jij? Vier je liever Oud en Nieuw on Nederland of zoek je het buiten de grenzen op? Waar je ook bent, de jaarwisseling is overal een feestelijke gebeurtenis. Wanneer je op zoek bent naar een speciale vakantie tijdens de jaarwisseling, kijk dan eens rond bij mijn Oud en Nieuw reizen. Verder kan je meer over Oud en Nieuw in het buitenland lezen in de onderstaande artikelen! Veel plezier en ik wens je een spectaculaire jaarwisseling toe!