Als er een stad is die het meest geweldige uitzicht van bovenaf biedt, is het wel New York. Iedere metropool heeft iets bijzonders maar New York maakt mensen enthousiast haar de coole rooftopbars en de grandioze uitzichten van bovenaf!

Er bestaat niets beters dan op een warme zomeravond op een dakterras van een hotel of een restaurant in de Big Apple te zitten en om uit te kijken over de grote, betonnen stadsjungle. Terwijl het verkeer daar beneden in de straten zwermt, geniet men hier van een moment rust met een uitzicht op de skyline van de metropool. Veel dakterrassen hebben een eigen zwembad, waardoor je optimaal kunt ontspannen. Ik geef het toe: ik ben verliefd op deze plekken en laat jullie graag de gaafste hotels en restaurants met de allermooiste dakterrassen zien!

Het Peninsula Hotel

Het Peninsula behoort tot de hotels met het beste uitzicht op de skyline van Manhattan, omdat het hotel er middenin zit. Vooral in de avond is het uitzicht van de accommodatie indrukwekkend. Je geniet niet alleen vanaf de rooftopbar Salon de Ning van de omgeving, maar ook vanuit je bed en ook vanuit het wellnessgedeelte kijk je op de stad uit. Het hotel oogt absoluut exclusief en stijlvol. Op dit terras kun je in de avond met drankje in de hand ontspannen, na een intense dag van sightseeing.

Restaurant en Bar 230 Fifth

Niet alleen de hotels in New York bieden een prachtig uitzicht, enige restaurants in de stad doen dat ook. Het restaurant 230 Fifth is zo’n adresje. Men serveert hier kreeftrollen, lekkere huisgemaakte frietjes en goede burgers. Daarbij drink je dan een Ananas Kokos Martini en meer hoeft even niet. Het wordt hier zo nu en dan erg druk, maar de vriendelijke medewerkers laten zich niet door stress beïnvloeden, waarschijnlijk omdat ze dit gewend zijn. Zoals je ziet, vind je hier veel mensen, maar het uitzicht is het waard.

Gallow Green in het McKitterick Hotel

Er bestaan nog echte geheimen in New York. De Gallow Green rooftopbar in het Mckitterick Hotel straalt een echte tuinatmosfeer uit: gezellig en je vind hier niet zoveel mensen als op andere dakterrassen in de Big Apple. In het stadsdeel Chelsea, slechts een blij verwijderd van het Chelsea Park, nip je hier van een cocktail en kun je ook aan urban gardening curssussen meedoen. In het weekend heb je hier een brunchbuffet. Ik raad iedereen deze bar aan, vooral als je genoeg hebt van al die doorgestylde plekken!

Trump SoHo

In het stadsdeel SoHo ligt het Trump Hotel. De bijzonderheid van dit hotel zit ‘m in de hoogte. Dit verklaart ook het spectaculaire uitzicht die je vanuit dit hotel krijgt. Dan is overigens niet het enige indrukwekkende. De zeer luxe en smaakvolle kamers zijn net zo mooi! Op het dakterras vind je nog een klein en fijn dakzwembad!

Dream Downtown & PHD Rooftop Lounge in Dream Downtown

Een van de meest trendy en beste hotels in heel New York is Dream Downtown! Maar niet alleen dat.. in het hotel bevindt zich een van de meest populaire rooftopbars in de stad. Om te feesten, voor een drankje in de avond, of voor de vele locals, de plek om de zonsondergang in de metropool te aanschouwen. Een prachtig uitzicht op een van de beste plekken voor wanneer je echt feesten wilt. De mensen zijn cool, los en stijlvol, typisch New Yorks! De beelden zeggen meer dan duizend woorden.

Het Gansevoort Park Avenue Hotel

Het Gansevoort Hotel is een zeer hip en modern hotel en heeft een zwembad op het dak! Verbaas je hier niet als je een bekend gezicht voorbij ziet komen, want het hotel en de bar zijn geliefde plekken bij de prominenten. De luxe inrichting, het zwembad en de feesten op het dakterras spreken voor zich. De rooftopbar is over twee etages verdeeld: op de ene vind je de lounge en helemaal bovenin het dakterras met het zwembad.

Yotel Times Square

Direct aan Times Square begroet het Yotel Designhotel je met een goed uitzicht en een zeer moderne, ietwat Scandinavisch ogende inrichting. Het behoort tot een van de meest geliefde hotels in New York en in verhouding met de anderen ook een van de gunstigere. In het hotel vind je ook een rooftopbar en het biedt een prachtig uitzicht op de skyline van New York.

Na het zien van deze beelden krijg ik direct zin om naar New York te reizen! Wat denken jullie van deze rooftopbars in New York? Heb je er mogelijk zelf een bezocht en wat vond je ervan? Welke van de dakterrassen kun je mij aanraden?