Nieuws over het eerste luxe hotel in de ruimte! Over een paar jaar kan je een 12-daagse vakantie wel op een heel unieke locatie door gaan brengen! Lees snel verder.

Het zal niet lang meer duren voordat ruimtevaart de realiteit wordt – en niet alleen voor professionele astronauten. Het bedrijf Orion Span Inc. bouwt momenteel aan een compleet space hotel in de ruimte. Hoe gaat dit hotel eruit zien en wat kan je hier allemaal doen? Ik vertel je hier meer over het eerste hotel in de ruimte.

Space hotel in de ruimte

Sommige mensen genieten van twee weken zonnen op Gran Canaria, terwijl anderen weer blij zijn met een stedentrip in Europa. Maar hoe zit het met de ruimtevaartliefhebbers? Tot nu toe waren alle trips naar de ruimte alleen beschikbaar voor professionele astronauten die hard moesten werken wanneer ze eenmaal gestationeerd waren. Vanaf het jaar 2022 gaat het ook voor de normale mens mogelijk zijn om te overnachten in de ruimte. De gelukkigen zullen ongeveer twee weken kunnen rondzweven in de ruimte en genieten van het luxe hotel. Deze reis naar dit hotel in de ruimte is alleen toegankelijk voor diegene die aan de toegangseisen voldoen en het zich kunnen veroorloven – er hangt wel een prijskaartje aan.

Het Aurora Station, wat ook wel het ruimte station / hotel wordt genoemd, is een klein en intiem hotel wat 4 gelukkige gasten en 2 professionele astronauten kan ontvangen. Samen met deze 2 astronauten zullen de hotelgasten actief deelnemen aan de ruimtevaart. Gasten van Aurora Station zullen daarom een unieke en authentieke ruimtebeleving hebben.

Tijdens de twaalf dagen van deze ruimtereis zullen de hotelgasten meer dan 300 kilometer boven de aarde hangen en daarmee ongeveer 400 keer de zon onder en op zien gaan. Het hotel heeft slechts anderhalf uur de tijd nodig om een rondje om de wereld te circuleren. Naast het zien van 16 zonsopkomsten per dag zullen de gasten onder andere zweven zonder zwaartekracht, het Noorderlicht vanuit de kamer zien (als ze geluk hebben) en grondstoffen in de kamer cultiveren, die ze dan als ultieme souvenir mee naar huis kunnen nemen. Voor degene die dit nog niet surrealistisch genoeg vinden, biedt het hotel virtual reality-ervaringen op het holografische platform van het ruimtestation. Naast de vele grote ramen vanuit waar de hotelgasten de ruimte in kunnen kijken bied het hotel een aantal luxe faciliteiten. Hieronder valt bijvoorbeeld een gratis snelle Wi-Fi verbinding, zodat de hotelgasten hun vakantiefoto’s op een klassieke manier via Social Media kunnen delen.

En het space hotel zal in de loop van de tijd groter worden als alles volgens plan verloopt. Naarmate de vraag groeit, zal Orion Span extra modules lanceren om aan te sluiten bij de oorspronkelijke buitenpost, zei de CEO van Orion Span Frank Bunger.

Orion Span bouwt Aurora Station zelf, voegt Bunger toe. Het bedrijf – waarvan enkele van de belangrijkste technische medewerkers hebben geholpen met het ontwerpen en bedienen van het ISS – is de productie van het hotel begonnen in Houston en het ontwikkelen van de software die nodig is om het in de Bay Area te laten draaien, zei hij.

Bij een verblijf in dit unieke hotel hoef je je geen zorgen te maken over luidruchtige buren of veel grote hotels. De gasten van het hotel zullen (tot nu toe) de omgeving helemaal voor zichzelf hebben. Aan de andere kant zal het eten niet iets zijn om van de daken te schreeuwen. De dichtstbijzijnde supermarkt of strand zal ook niet om de hoek liggen.

Kan ik een hotelovernachting boeken?

Zeer waarschijnlijk niet. De prijs voor een 12-daagse vakantie in de ruimte zal ongeveer rond de €7.7 miljoen komen te liggen. Een overnachting in dit hotel zal je ‘slechts’ €642,765 gaan kosten. Maar de gratis Wi-Fi zit wel inbegrepen bij deze prijs. 🙂 Naast de €7,7 miljoen voor de vakantie moet je ook ongeveer €65,000 borg betalen voor deze reis. Indien je dit allemaal wel kan betalen kan je via deze website je reservering maken. Als je niet zo’n fan bent van het hele ruimtereizen, kan je ook een vakantie in het Aurora Station cadeau geven. Ik kan zelf niet bedenken wie dit voor iemand verjaardag zal geven, maar wellicht bevind ik me wel tussen de verkeerde vriendengroep.

De kosten van deze reis zijn nog niet alles. Naast het hebben van een enorm besteedbaar inkomen moeten de reizigers van het Aurora Station een reeks trainingen volgen ter voorbereiding op het ruimtereizen. Voorheen duurde een training ongeveer twee jaar, maar nu Orian Span Inc. een eigen trainingsprogramma heeft ontwikkeld kan je je al in slechts drie maanden kwalificeren voor een ruimtereis. Het eerste deel van de cursus kan afgerond worden vanaf de bank met de Orion Span Astronaut Certification applicatie. Voor het volgende deel van de cursus moet je afreizen naar Texas. Dit deel van de voorbereiding bestaat uit praktische oefeningen met de computersystemen van het ruimteschip, crisismanagement en hoe te bewegen zonder zwaartekracht.

Ten slotte moet je een grondige gezondheidscontrole ondergaan om er absoluut zeker van te zijn dat je lichaam en geest een reis in de ruimte aan kan hebben. Het lichaam wordt blootgesteld aan extreme omstandigheden tijdens zowel de start als de landing. Ruimtevaart is daarom niet voor gevoelige zielen.

Orion Space Inc., het bedrijf achter het Aurora Station hotel, heeft hoge verwachtingen van hun hotel. Ze voorspellen dat het hotel zo succesvol zal zijn dat ze snel hun bedrijf kunnen uitbreiden met ruimteappartementen. Hiermee kan je een appartement kopen en in de ruimte gaan wonen. Vraag je je af of je onroerendgoedbelasting moet betalen over een dergelijk appartement? Stel je voor dat je de voorzitter bent van de Woningstichting voor ruimteappartementen. Nice!

Wat denk je ervan? Ben jij meteen begonnen met sparen zodat je de eerste toerist in de ruimte kan zijn? Of heb je nog even geduld tot je een scherpe ruimteaanbieding voorbij ziet komen op Holidayguru.nl? Dan moet je misschien nog wel eventjes geduld hebben…