Een nieuwe stunt van Ryanair? Na een maand slecht in het nieuws te zijn geweest, kondigde de luchtvaartmaatschappij gisteren nieuwe prijzen aan op de website. Je vliegt nu al voor slechts €19,99 door heel Europa. Is dit een manier om de verloren passagiers terug te winnen?

Ryanair is een luchtvaartmaatschappij waar je van kan houden of absoluut kan haten. Met zijn goedkope vluchten was op vakantie gaan binnen Europa nog nooit zo makkelijk en goedkoop geweest. Ondertussen is Ryanair ook nog eens de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa, en onlangs cancelde het duizenden vluchten. Nu haalt deze luchtvaartmaatschappij weer een nieuwe stunt uit, waarbij het extreem goedkope vluchten aanbiedt om zijn passagiers terug te winnen. Vlieg bijvoorbeeld voor €15 naar Pisa, Barcelona of Londen!

Waarom schrapt Ryanair duizenden vluchten? | Wat was het gevolg van deze annuleringen?

 Ryanair biedt nu extreem goedkope vluchten aan

Ryanair schrapt duizenden vluchten

Je hebt het nieuws van vorige week vast al wel meegekregen, waarin Ryanair aankondigde 40 tot 50 vluchten per dag te gaan schrappen. Dit viel absoluut niet in goede aarde, en luchtvaartmaatschappij werd overspoeld met boze berichten van gedupeerden. Verder werd het grootst gedeeld via kranten en sociale media, en de goedkope vliegticketmaatschappij stond erg slecht in het nieuws. Meer recentelijk kwam ook naar voren dat er een staking bij Ryanair zal plaatsvinden eind december 2017.

Wat was het gevolg voor Ryanair van deze annuleringen?

Met alleen wat slechte publicatie was het voor de goedkope luchtvaartmaatschappij nog niet gedaan. De budget luchtvaartmaatschappij moet tienduizenden euro’s aan compensatie terugbetalen aan de gedupeerden waarvan de vluchten waren gecanceld door een tekort aan piloten. Ook had de luchtvaartmaatschappij bijna een rechtszaak aan zijn broek hangen, vanwege het weigeren om te boeken van Ryanair vluchten naar andere luchtvaartmaatschappijen, zodat de passagiers wiens vluchten geannuleerd waren toch nog op vakantie konden gaan. Verder heeft de luchtvaartmaatschappij deze week al zijn gedupeerden een voucher van €40 opgestuurd, om te kunnen gebruiken bij een volgende Ryanair vlucht. Al met al hangt er dus een groot prijskaartje aan deze fout, en ik vroeg mij af hoe dit opgelost gaat worden.

Ryanair biedt nu extreem goedkope vluchten aan!

Na deze enorme tegenslag probeert de goedkope luchtvaartmaatschappij de passagiers terug te winnen met extreem goedkope vluchten. Dit is de enige manier die het bedrijf kent om de verlopen passagiers van de afgelopen maanden terug te krijgen. Vluchten vanaf Nederland beginnen rond de €14, maar er zijn ook een aantal vluchten te vinden van Stansted naar Grenoble voor slechts €5. Dit betekend dat je binnenkort al retour kan vliegen naar Milaan voor slechts €29,40, of Valencia bezoekt in november voor een bodemprijs van €36,98. We wisten natuurlijk al dat de vluchten van Ryanair goedkoop waren, maar zulke goedkope vliegtickets kunnen we tocht echt niet laten liggen!

Voorbeelden van enkele vluchten:

Hoe kan Ryanair dit veroorloven?

Aangezien Ryanair per passagier €13 Air Passenger Duty (APD) moet betalen, hoopt het tocht nog het gat te kunnen vullen met het verkopen van extra bagage en stoelselectie. De luchtvaartmaatschappij neemt deze extreme maatregel om toch passagiers op de vliegtuigen te krijgen. Het is een soort van laatste uitweg voordat de luchtvaartmaatschappij weer vluchten moet gaan schrappen.

 

Indien je nu een goedkope vliegtickets via Ryanair gaat boeken, dan raad ik je aan tot een paar dagen voor vertrek te wachten met het boeken van je hotels en eventuele huurauto. Of je moet er zeker van zijn dat deze gemakkelijk te annuleren zijn zonder bijkomende kosten, want na een tijd vol annuleringen kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn. Als je binnenkort met een Ryanair vlucht op vakantie gaat, wens ik je in ieder geval heel erg veel plezier! 😉

Lees hier verder: