Ik krijg geen genoeg van glamping!  Dit is het beste van twee werelden – de mogelijkheid om in de natuur in een bijzondere tent of cabin te overnachten, terwijl je het niet zonder de gebruikelijke luxe hoeft te stellen. Tijdens de zomer kun je heerlijk buiten zitten, een vuurtje aansteken en samen met vrienden of familie van de warme zomeravond genieten. Klinkt toch geweldig?

Vandaag heb ik iets voor de glampingfans onder jullie! Ik kwam deze glampinglocatie tegen in Bali, Indonesië en ik kan mijn ogen niet geloven. De prijzen zijn ook nog eens acceptabel! Bali, het eiland met de witte stranden, volle oerwouden, gebergten en blauwe oceanen, staat op de bucketlijst van velen, dus maak je reis naar deze droombestemming uniek met een verblijf hier!

Sandat Glamping – een adembenemend resort in het hart van Bali!

Sandat Glamping, gelegen in de buurt van Ubud, heeft prachtige lodges en tents. Je kunt ervoor kiezen om in een traditionele Indonesische lumbung te slapen, compleet met rieten daken en terrassen. Je vind er ook safaritenten tussen de bomen genesteld met gehele eigen zwembaden. Alle gebouwen hebben eigen thema’s en kleuren en een duidelijke stijl.

Sandat 7Sandat Glamping: Het resort is ontworpen met de natuur in het achterhoofd: dus een eco-vriendelijk ontwerp

Sandat 9Sandat Glamping: Je hebt een prachtig uitzicht over het zwembad vanaf het terras van de lumbung

Sandat 8Sandat Glamping: De tenten bieden iets meer privacy en met de eigen infinity pools zijn ze perfect voor een romantisch uitje

Sandat 10Sandat Glamping: Lumbung Kecak heeft een prachtige Barokke inrichting!

26-11ameland.PNG1.jpg1.jpg1.jpg1Sandat Glamping: De tenten zijn gewoonweg magisch

oia2Sandat Glamping: Over ieder aspect is nagedacht: Lambung Barong bevat gerecycled hout van traditionele Balinese boten! 

Sandat 11Sandat Glamping: Het ruime en romantische atrium heeft een bar en een restaurant, het is de perfecte plek om een rustig avondje door te brengen…

Sandat 12Sandat Glamping: …of dineer gewoon bij je eigen kamer! 

Sandat 14Sandat Glamping: Het resort ligt in een typische Balinees landschap, omgeven door rijstvelden en regenwouden

Dit resort ligt vlakbij de mooie stad Ubud. Hier vind je een aantal traditionele tempels, vele spa’s en een bruisende culturele scene. Bezoek de verschillende musea, wandel door de tuinen en bewonder wat deze plek allemaal te bieden heeft. Je kunt zelfs het Sacred Monkey Forest Sanctuary bezoeken om de aapjes van dichtbij te bekijken! Sandat Glamping biedt een gratis shuttleservice van en naar het centrum van Ubud, dus je kunt erheen gaan wanneer je maar wilt.

Boek je verblijf bij Sandat Glamping

Je denkt misschien dat een verblijf op zo’n luxe plek een stevig centje kost, maar je zult zien dat het meevalt! Op de website van Sandat Camping zie je dat een overnachting in een tent zo’n 260 USD kost (in het laagseizoen) en een verblijf in een een lumbung kost ongeveer 220USD. Ik raad je echter aan om af en toe op Tripadvisor te kijken, want dan vind je misschien wel een keer een betere deal! Bij mij komen ook regelmatig deals voorbij voor Bali, dus neem even een kijkje! Je kunt dan zelf een nacht in deze heerlijke plek aan je programma toevoegen!

Hoe kom ik in Bali?

De meest dichtstbijzijnde luchthaven is Denpasar Nghrah Rai International Airport, slechts op drie kilometer afstand van het resort. Het hotel kan voor transfers zorgen (tegen betaling), maar dat moet je van te voren regelen.

De eisen om Indonesië binnen te komen, zijn redelijk soepel. Met een geldig paspoort krijg je een toeristenvisum van 30 dagen. Hartstikke makkelijk! Zorg ervoor dat je bewijst hebt voor de terugreis, anders word je misschien bij de grens geweigerd. Wil je meer reisadvies? Kijk dan even op de website van de Rijksoverheid!

 


Zo dan! Ik denk dat je nu begrijpt waarom ik zo’n fan ben van de Sandat Glamping. De architectuur, de setting, het ontwerp, het komt allemaal samen in een romantische en exotische atmosfeer die je gewoonweg moet beleven! Dat in combinatie met redelijke prijzen en je hebt een gegarandeerd succes. Slaap hier tijdens je volgende reis naar Bali, je krijgt er geen spijt van!

Sandat 6