Was de ‘Kleine Zeemeermin’ jouw favoriete Disneyfilm? Dan moet je zeker slapen in dit schelpvormige huis in Mexico!

Ontstaan van het Sea Shell House

In 1994 verhuisde architect Eduardo Ocampo naar Isla Mujeres, een eiland voor de kust van Mexico. Daar kocht hij een groot stuk land en liet een huis bouwen. Aangezien
zijn broer, bekende kunstenaar Octavio Ocampo, regelmatig langskwam, wilde Eduardo een vakantiehuis voor hem ontwerpen naast zijn eigen huis. Met een kunstenaar als broer kon dit natuurlijk geen standaard huis worden! Eduardo liet zich inspireren door schelpen. Van de vormen van het huis tot aan de meubels, alles staat in het teken van de zee en schelpen.

Overnachten in een schelp

Een vriendin van de eigenaren vond dat dit bijzondere huis gedeeld moest worden met de rest van de wereld. Zij verhuurt het namens de eigenaren via Airbnb. Het huis heeft twee slaapkamers met king-size bedden, een zithoek, badkamer en eenvoudige keuken. Daarnaast heb je een privézwembad tot je beschikking. Het vakantiehuis is beschikbaar voor vier personen.

De schelp ligt naast de woning van de eigenaar op een rustig deel van het eiland. Dus voor al je brandende vragen over het bijzondere huis kun je altijd even langsgaan. Het vakantiehuis ligt op een klif en heeft een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is de ideale plek om helemaal tot rust te komen. het enigste wat je rust kan verstoren is het bezoek van een paar gekko’s. Het beste strand van het eiland ligt op ongeveer 15 minuten rijden met een golfkarretje en je kunt fantastisch snorkelen in El Garrafon.

Voor €279 per nacht waan je je even als Spongebob of Ariël diep in de zee.