Pak je surfboard erbij en bereid je voor om wat golven te gaan bedwingen op hemelse, uitgestrekte lege stranden. Ik ga je hier laten zien waarom Marokko op de bucketlist van elke surfer hoort te staan.

Marokko is een fascinerend, magisch en werkelijk uniek land. Je vindt er immers het kleurrijke Marrakech, de uitgestrekte woestijn en … huh, Marokko, surfers’ paradise?! Dat was vast niet wat in je op kwam, of wel? Er zijn echter meerdere ontzettend toffe surfspots in Marokko! Natuurlijk ben ik even zelf op onderzoek uit gegaan, zodat ik jou er alles over kan vertellen. Zijn er soms gepassioneerde surfers onder ons? Het is altijd al een droom van me geweest om op een surfboard te springen en over de golven te glijden, maar genoeg over mij nu, laten we naar Noord-Afrika gaan, waar het allemaal draait om de oriëntaalse surfvibes: laten we gaan surfen in Marokko!

Surfen in Marokko

Reisinformatie voor Marokko | Marokko’s parels – zoveel om te ontdekken | Surfen in Marokko

De surfspots | Beginners | Meer ervaren en pro-surfers

Marokko is een ideale surfbestemming, omdat…

 

 

Reisinformatie voor Marokko

In Marokko wordt Arabisch en Tamazight (Berbers) gesproken. Daarnaast hoor je er echter ook veel Frans als de handels- en officiële taal in het land, en met name in de kustgebieden en grote steden spreekt men ook geregeld Engels. Om Marokko binnen te kunnen komen heb je een paspoort nodig, welke nog minstens zes maanden geldig is op het moment van reizen. Marokko is een relatief korte vlucht van ons vandaan. Je kunt het beste richting Agadir airport vliegen, aangezien dit het midden van de kustlijn markeert, wat betekent dat alle surfkampen en surfspots makkelijk te bereiken zijn vanaf hier. Er zijn zelfs transfers ernaartoe vanaf het vliegveld. Lees hier wat de beste reistijd voor Marokko is.

surfen marokko

Marokko’s parels – zoveel om te ontdekken

Ik hou van landen waar je zo ontzettend veel kunt beleven. Landen vol met verborgen parels. Marokko is zo’n land, want zeg nou zelf; wie denkt er meteen aan surfen in Marokko? Marokko bevindt zich in het noordwesten van Afrika, slechts enkele kilometers van het Europese continent vandaan. Het grenst aan zowel de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Waarschijnlijk de meest populaire surfspot in het land is Taghazout, een klein vissersdorpje in het zuiden van Marokko, wat zich op slechts 19 kilometer van het dichtstbijzijnde vliegveld in Agadir bevindt.

Surfen in Marokko

In de wintermaanden heerst er een warme temperatuur van 20 graden, wat je de perfecte omstandigheden biedt om op je board te springen en de golven te bedwingen. Dus ondanks dat de temperaturen over het algemeen koud zijn in Europa deze periode is Marokko de perfecte plaats om te ontsnappen aan de Europese winter. Taghazout wordt gezien als een echte geheime tip voor surfers en het ligt zeker op hetzelfde niveau als sommige andere surfers hotspots in de wereld! Elk jaar komen surfers van over de hele wereld naar wereldberoemde surfspots in Marokko als Hash Point, Anchor Point en Killer Point. Hier kunnen zowel beginners als meer ervaren en professionele surfers een geweldige tijd beleven.

Er zijn veel surfkampen in Taghazout en Tamraght, met andere woorden, speciale accommodaties voor surfers in de vorm van hotels en hostels. De surfkampen zijn meestal erg knusse, familie accommodaties, wat het erg goed betaalbaar maakt, en veel kampen bieden verschillende pakketten aan, sommigen met bijvoorbeeld yoga lessen. Er zijn surflessen voor eenieder die wil leren surfen, evenals voor meer ervaren surfers die hun techniek willen verbeteren.

De surfspots

Er zijn genoeg surfspots langs de kust van Marokko, dus surfen in Marokko is zeker geen probleem, maar niet elke kustlijn is even geschikt als de ander. Maar niet gevreesd, ik zal je precies vertellen welke plekken het beste zijn, afhankelijk van je ervaring. Ik kan je een ding beloven: elke surf enthousiasteling vindt hier zijn plekje.

Surfen voor beginners:

  • Panorama Point is perfect voor beginners, aangezien de golven hier ideaal zijn om te oefenen. Voor de meer ervaren surfers kan het echter iets te kalm en saai zijn.
  • Banana Point is ook erg geschikt voor beginners, door de kleine golven.
  • Beginners kunnen ook Banna Reef proberen.

Surfen voor meer ervaren en pro-surfers:

  • Killers Point, Hash Point en Mystery zijn de beste plaatsen voor ervaren en professionele surfers, om dat de riffen geweldige golven creëren. Zoals je wel voor kunt stellen zijn de golven hier enorm en alles behalve kalm! Het wordt ook aangeraden om voetbescherming te dragen als je hier gaat surfen.

surfen marokko

Marokko is een ideale surfbestemming, omdat…

  1. ….er veel lege stranden in Marokko zijn
  2. ….het de perfecte weersomstandigheden biedt. Vooral ontzettend “feel good” weer in de winter!!
  3. ….Marokkanen zijn ontzettend vriendelijke mensen.
  4. ….de levenskosten liggen erg laag – voor een goede maaltijd kan je omgerekend een prijs van zo’n €3 betalen in Marokko.
  5. ….het is internationaal. Je ontmoet hier surfers van over de hele wereld!

Dus, wat denk je ervan? Ben je al wel eens wezen surfen en zijn er surfspots die je echt aan kunt raden? Of misschien ben je al op een Marokko vakantie geweest om te gaan surfen in Marokko? Ik kijk ernaar uit om over jouw ervaringen te horen!