Een robotbar, de langste glijbaan die je vindt op volle zee en een ijsbaan – dat zijn slechts enkele van de te gekke attracties die je vindt op het nieuwe Royal Carribean schip, ‘Symphony of the Seas’. Ik mocht onlangs voor jullie het grootste cruiseschip ter wereld testen en in dit artikel wil ik je vertellen over mijn persoonlijke hoogtepunten van de vaart!

Met dit vierde schip in de luxueuze Oasis-klasse heeft Royal Carribean zich duidelijk overtroffen. De Symphony of the Seas is momenteel het grootste cruiseschip ter wereld en heeft een ongelofelijk entertainmentaanbod. Het schip komt werkelijk op geen enkel gebied- of het nu sportief, culinair of muzikaal is – te kort. Ik mocht tijdens een exclusieve cruise van Malaga naar Barcelona het nieuwste pronkstuk van Royal Carribean van dichterbij bekijken. En ik vertel je heel graag wat ik zoal leuk vond tijdens de reis!

Wat heeft de Symphony of the Seas te bieden?

Overzicht | Activiteiten | Ontspanning | Restaurants | Nachtleven
Cabines | Milieu | Conclusie | Aanbiedingen

Symphony of the Seas Cruise

Symphony of the Seas – een drijvend pretpark

Met een indrukwekkende lengte van 362 meter en plaats voor iets minder dan 8000 personen, is de Symphony of the Seas momenteel het grootste cruiseschip ter wereld. Met deze afmetingen lijkt het wel een drijvende ministad. En die ministad biedt behoorlijk veel entertainment! Vooral sportliefhebbers kunnen zich uitleven op de Symphony, er is een breed gamma van sportieve activiteiten aan boord: van de surfsimulator tot de zipline. Maar dat is lang niet alles! Er zijn ook andere hoogtepunten zoals de ijsbaan, een klimmuur en de langste glijbaan op open zee! Als passagier kan je alvast niet klagen dat je je verveelt!

Activiteiten aan boord

Omdat de Symphony of the Seas zoveel activiteiten aanbiedt, was ik in eerste instantie een beetje overweldigd. Het duurt namelijk een tijdje voor je je weg vindt, het schip telt immers 18 verdiepingen! Zodra je de weg weet, kan het plezier beginnen. Een van de meest opwindende delen van schip is de Sport Zone, een echt paradijs voor de actieve vakantiegangers onder jullie. Je kan er kiezen tussen een basketbalveld, de zipline-ervaring, twee surfsimulators en zelfs een minigolfterrein. Het pronkstuk is waarschijnlijk de ‘Ultimate Abyss’. De langste glijbaan op volle zee loopt langs 10 verdiepen en bezorgt je gegarandeerd een adrenalinekick! Dit is geen attractie voor angsthazen! Je kan ook glijplezier vinden op de drie waterglijbanen met verschillende niveaus. Deze glijbanen spreken zowel jong als oud aan. Een ander hoogtepunt is de ijsbaan die op sommige momenten wordt omgebouwd tot een Laser Tag Hal.

Ontspanning op de Symphony of the Seas

Hoewel de Symphony de indruk van een te gek pretpark geeft, vind je er ook genoeg ontspanning. Zo is er bijvoorbeeld het overdekte solarium met een prachtig panorama over de open zee en meerdere bubbelbaden. Dit is de plek om te genieten van de rustige sfeer en helemaal te relaxen. Ook het geniale ‘Central Park‘ biedt voldoende ontspanning. Dit deel is een kleiner replica van het originele park in New York. Hiervoor werd een echte tuin met meer dan 12.000 planten aangelegd op het schip – inclusief vogelgeluiden uit de luidsprekers.

“Je vergeet bijna dat je nog steeds op een cruisschip bent”

De gezellige cafes en restaurants rond het park creëren een stedelijke gevoel waardoor je vergeet dat je nog steeds op een cruiseschip bent. Na de adrenalinekicks en actie kan je je terugtrekken in Central Park en genieten van het New York gevoel. Of trakteer jezelf op een geweldige wellness behandeling in de Vitality Spa. Een paar uur in de uitgebreide spa van dit schip en je voelt je helemaal fris en nieuw!

Culinair genieten op volle zee

Op culinair vlak wordt op de Symphony of the Seas niets aan het toeval overgelaten. Gasten kunnen in 20 restaurants de hele wereldkeuken proeven: Amerikaans, Aziatisch, Mediterraans, … Er is voor elk wat wils. Liefhebbers van de Amerikaanse keuken kunnen bijvoorbeeld terecht in ‘Johnny Rocket’s” dat rijkelijk gevulde hamburgers en cheese fries serveert. In ‘Jamie’s Italian‘ kan je dan weer smullen van de beste Italiaanse creaties van de beroemde Britse tv-kok Jamie Oliver. Liever zin in Aziatisch? Dan kan je terecht bij het elegante restaurant ‘Silk‘, met een indrukwekkende, unieke sfeer. Het hoofdrestaurant van het cruiseschip biedt een gevarieerd menu dat doet smullen. Zelfs moeilijke eters kunnen hier niet klagen over het grote aanbod. De zoetekauwen hebben hun eigen ‘Candyland‘ met kleurrijke zoetigheden en ijsjes. Helaas moet je hiervoor wel extra betalen.

Wat heeft het nachtleven te bieden?

Een drankje aan de robotbar, een spelletje roulette in het enorme casino of een live concert in de Jazz Club. Op de Symphony of the Seas kan je de avond op verschillende manieren doorbrengen. Vooral de zogenaamde Boardwalk is een levendige plek: een promenade met verschillende bars en restaurants, waar regelmatig parades en feesten worden gehouden. Ook buiten de Boardwalk is er veel te ontdekken. Van Broadway-musicals tot ijsshows, het schip biedt de gasten een ongelooflijk entertainmentaanbod. Een van de hoogtepunten is zeker het Aquatheater met spectaculaire acrobatie en indrukwekkende duikkunsten van de artiesten.

De cabines op de Symphony of the Seas

Natuurlijk beschikt het grootste cruiseschip ter wereld ook over een groot aantal verschillende cabinetypen. Naast de klassieke binnenhutten, buitenhutten en hutten met balkon zijn er ook enkele extra ruime, luxueuze suites. Vooral de nieuwe familiesuites vallen op, daar kunnen de kinderen via een glijbaan van hun kamer naar de woonkamer glijden. De ouders kunnen dan weer genieten van de privé jacuzzi op het balkon. Maar zelfs de standaardhutten met balkon laten niets te wensen over en bieden – afhankelijk van de categorie- zicht op de zee, op Central park of op de Boardwalk. Alle cabines beschikken over een sofa, bureau en televisie.

Hoe milieubewust is de Symphony of the Seas?

Zo’n groot cruiseschip roept natuurlijk vragen op over het het effect op het milieu. Volgens de CEO van Royal Caribbean, Michael Bayley, is de Symphony 25 procent zuiniger dan zijn voorganger, Oasis of the Sea. Daardoor verbruikt het schip veel minder brandstof. Terwijl dit huidige schip nog wordt voortgedreven op stookolie, zullen de twee nieuwe opvolgers in de Icon Klasse varen op LPG. Dat zal de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk verminderen. Ook zijn er kleinere maatregelen genomen, er zijn bijvoorbeeld geen plastic rietjes aan boord. Gasten kunnen enkel op verzoek papieren rietjes krijgen.

Mijn conclusie

De Symphony of the Seas is zonder twijfel een schip van superlatieven en zet een nieuwe standaard voor cruiseschepen. Dit is het moderne antwoord op cynici die cruises nog steeds associëren met verveling en senioren. Persoonlijk vond ik de mogelijkheden aan boord behoorlijk overweldigend: ik wist niet wat eerst te proberen… Mijn hoogtepunten waren de robot bar en het Central Park, waar je helemaal vergeet dat je op een schip bent.

Symphony of the Seas Robot Bar
De robot bar van Symphony of the Seas, mijn favoriet!

Maar ook de verschillende restaurants hebben me positief overdonderd, je kan hier letterlijk van ’s morgens tot ’s avonds smullen! Daarnaast vond ik de vele sportactiviteiten erg spannend. Je kunt lekker stoom afblazen en verschillende nieuwe dingen uitproberen. Al met al doet de Symphony of the Seas meer denken aan een groot pretpark dan aan een cruiseschip – als je je hier verveelt, is het je eigen schuld! Als je zin hebt in avontuur en je jezelf wilt onderdompelen in een kunstmatige luxe-wereld, dan is een cruise met dit schip precies wat je zoekt. De Symphony of the Seas vaart trouwens nog tot oktober in de Middellandse Zee. Daarna vaart het terug naar de thuishaven in Miami om zo koers te zetten naar de Caraïben.

Meereizen op de Symphony of the Seas?

Zin in een cruise op de Symphony of the Seas? Ik vond deze aanbieding:

 

Andere Cruise Deals

Lees verder in het Travel Magazine: