Ik hou van hoogtes: luxueuze boomhutten in Afrika tot aan de beste rooftopbars in New York. Je kunt van mij verwachten dat ik altijd op zoek ben naar die ”one-of-a-kind” plekken met een spectaculair uitzicht. Deze keer een selectie van restaurants met geweldige panoramische uitzichten! Van New York, naar Bratislava, naar Wenen; overal ter wereld zijn er restaurants met een spectaculair uitzicht te vinden.

Restaurants met een panoramisch uitzicht

Sushisamba | UFO | Skykitchen | Sirocco | Do& Co Hotel | Asiate | La View

Torre d’Alta Mar | Tosca | The Signature Room at the 95th

UFO Restaurant in Bratislava. Quelle: redmonkeygroup.com
UFO Restaurant in Bratislava. Quelle: redmonkeygroup.com

Sushisamba, London

De eerste locatie die ik je wil laten zien is een waar ik zelf ben geweest. De Sushisamba in Heron Tower in London is een van de fraaiste restaurants waar ik ooit heb gegeten. De naam geeft het al weg. Hier wordt voornamelijk sushi geserveerd. Een verdieping hoger bevindt zich de bar. Het restaurant en de bar zijn smaakvol ingericht en het eten is van een hoogstaande klasse. Dit zie je uiteraard terug in de prijzen. Het kan ook niet anders. We hebben het hier ook over Londen, waar alles duur is. Het hoogtepunt is het uitzicht vanaf de 38ste verdieping. Vanaf hier heb je een prachtig zicht op de Gherkin, die tegenover Heron Tower staat. Mocht je in Londen zijn dan moet je hier zeker naartoe gaan. Hier heb je het beste uitzicht van de stad.

Source: sushisamba.com
Source: sushisamba.com

UFO, Bratislava

Je hebt niet alleen in Londen coole Sky-restaurants. Een net zo’n indrukwekkend restaurant als die in Londen vind je in de Slovaakse hoofdstad Bratislava. UFO heeft een gourmet menu en een uitkijkpunt die alleen te bereiken is per lift. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit restaurant niet goedkoop is. Zelfs voor Slowaakse begrippen is het eten hier behoorlijk duur, maar je kunt natuurlijk ook alleen een drankje bestellen terwijl je geniet van het uitzicht. Hoe dan ook, een bezoek aan UFO is zeker een ervaring!

Photo: redmonkeygroup.com
Photo: redmonkeygroup.com

Skykitchen in Andel’s Hotel, Berlijn

Skykitchen vind je op de twaalfde verdieping van het Andel’s Design Hotel, gelegen middenin een chique hoek van Berlijn. Vanaf hier heb je zicht op de TV toren en het Rotes Rathaus. Verder kun je kiezen uit drie verschillende menu’s, waarvan eentje vegetarisch is. Je hebt de keuze uit 3 – tot 8 gangen, maar deze komen met een prijskaartje. Om de avond af te sluiten ga je naar de 14e verdieping voor een drankje in de Skybar.

Photo: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor

Sirocco, Bangkok

We gaan door naar het volgende verbluffende restaurant! Waarschijnlijk dat je dit restaurant herkent uit de film Hangover 2. Echter is Sirocco in het Lebua Hotel in Bangkok, een van de meest indrukwekkende Sky-restaurants ter wereld. Een overweldigend uitzicht verwelkomt je op de 63ste verdieping van het hotel. Bangkok ligt aan je voeten! Wil je hier eten dan moet je zeker een tafel reserveren. Het is namelijk onmogelijk om ’s avonds een tafel te krijgen. Heb je niet gereserveerd dan kun je naar de Distil Bar op de 64ste verdieping gaan. Ontspan op de comfortabele sofa en geniet van het uitzicht.

Photo: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor

Do&Co Hotel, Vienna

Zelfs in Wenen vind je een fantastisch restaurant met een panoramisch uitzicht die je zal betoveren. Het restaurant in Do&Co aan de Stephansplatz is een van de chicste locaties in de stad. Hiervandaan heb je goed zicht op de St. Stephansdom. In de open keuken worden heerlijke gerechten bereidt zoals sushi, filet of kalfsvlees. Wees echter gewaarschuwd – je moet in dit restaurant diep in de buidel tasten. Zelfs een döner kebab kost je €26! Ik houd het maar bij een drankje…..

Photo: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor

Asiate, New York

Als er een stad ter wereld is waar het duizelt van ”sky-high” locaties dan moet dat New York zijn. Je vindt hier zoveel goede restaurants met een panoramisch uitzicht dat ik moeilijk een keuze kon maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Asiate Restaurant op de 35ste verdieping van het Mandarin Oriental Hotel. Dit chique fusion restaurant biedt een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Manhattan en je kunt hier genieten van culinaire hoogstandjes bereidt door chef Brandon Kida. Wie wil hier nou niet eten??

Photo: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor

La view, Bali

Nu heb ik toch een geweldige locatie. Een restaurant middenin de Balinese jungle. La View Restaurant in Kupu Kupu, Barong is denk ik een van de meest romantische plekken ter wereld. Een diner in de jungle met op de achtergrond de zon die ondergaat – wat wilt een mens nog meer? Je kunt kiezen of je wilt eten in een zogenaamde vogelnest of op het terras. Op het menu staan Aziatische specialiteiten met een Franse twist. Als je denkt dat eten in dit restaurant een fortuin kost dan heb je het mis. Prijzen variëren tussen de $35 voor een driegangenmenu en $80 voor een diner in een vogelnest – valt mee, toch?

Photo:kupubarongubud.com
Photo:kupubarongubud.com

Torre d’Alta Mar, Barcelona

Zelfs in mijn favoriete stad heb je twee spectaculaire dinerlocaties. Mijn persoonlijke favoriet is het Torre d’Alta Mar direct gelegen bij de haven. Hier heb je een mooi uitzicht over de haven Port Vell. In het restaurant serveren ze Mediterraanse gerechten samen met Catalaanse specialiteiten. Mocht je hier willen eten dan moet je van te voren reserveren.

Photo: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor

Tosca, Hong Kong

Hong Kong heeft een van de meest indrukwekkende skylines ter wereld. Geen wonder dat er zoveel restaurants zijn met een panoramisch uitzicht. Een van die restaurants is het Tosca in het Ritz Carlton Hotel. Zoals te verwachten is van de luxueuze Ritz Carlton hotelketen niets anders dan glitter en glamour te verwachten. Een stijlvolle kroonluchter, een kleine waterfontein en de bespiegelde bar laten zien dat dit restaurant allesbehalve goedkoop is. Het hoogtepunt is uiteraard het uitzicht vanaf de 109e verdieping.

Photo: Tripadvisor
Photo: Tripadvisor

The Signature Room at 95th, Chicago

Als laatste, maar niet als minste laat ik je kennismaken met de Signature Room at 95th in Chicago! Dit spectaculaire restaurant is te vinden op, hoe kan het ook anders, de 95ste verdieping van het John Hancock Center op Michigan Avenue. Wat staat er op het menu? Voornamelijk visgerechten en steak, en als dessert bananen-tiramisu en kokos-limoen cheesecake. Behalve het eten moet je zeker de huiscocktails proberen: prijzen beginnen vanaf $16. En het fenomenale uitzicht is niet iets wat je moet onderschatten.

signature_room_by_the_signature_room_at_the_95th-707x469

Wat vind jij van deze restaurants met een panoramisch uitzicht? Welke is jouw favoriet?