Het nieuwe jaar komt er weer aan en iedereen is druk bezig met reflecteren en nieuwe voornemens te bedenken voor 2015. Ik dus ook, en natuurlijk zijn mijn voornemens voornamelijk reis-gerelateerd…ik krijg steeds meer zin in het nieuwe jaar! Uiteraard staat er weer extreem veel op mijn bucketlist van 2015, dus heb ik voor jou mijn top 3 voornemens voor het nieuwe jaar op een rij gezet. Here we go!

1. Op de eerste plaats staat…eindelijk de Grand Canyon bezoeken!
Hier wil ik al zo lang heen, en ik vind het nou eindelijk een keer tijd geworden ook. Deze adembenemende Canyon is niet zomaar erg populair en al helemaal niet zomaar op mijn bucketlist. Deze grandiose, kleurrijke, adembenemende, machtige canyon is om bij weg te dromen…kijk nou zelf…kan jij de juiste woorden vinden om dit plaatje te omschrijven? Ik ook niet. Ik ga het niet langer uitstellen en gewoon doen -misschien dat ik dan wel de juiste woorden voor je heb šŸ˜‰

2. Ā AlleĀ 7 natuurwonderen bezoeken!
Een rondreis die je echt een keer gemaakt moet hebben, zeker als je van de natuur houdt. New7wonders.com heeft een initiatief gestart om 7 natuurwonderen uit te kiezen en bestond er in 2007 de mogelijkheid om de meest fraaie natuurgebieden uit te kiezen. In 2011 zijn de voorlopige 7 natuurwonderen dan ook uitgekozen en ik kan natuurlijk de verleiding niet weerstaan. Ik ga -kom je mee??

  • De Amazone
  • De Iguazu Watervallen (op de grens tussenĀ BraziliĆ« en ArgentiniĆ«)
  • Halong Bay, Vietnam
  • Jeju Eiland, Zuid Korea
  • Puerto Princesa (Ondergrondse Rivier), Filippijnen
  • Komodo National Park, IndonesiĆ«
  • Tafelberg, Zuid Afrika

3. Een treinreis maken door Nederland
Vreemde keus? Welnee. Met al dat heerlijke reizen naar het buitenland realiseer ik mij steeds meer dat ik mijn eigen landje helemaal niet zo goed ken, terwijl er genoeg moois te zien is in ons eigen Nederland! Deze moet ik nog helemaal gaan uitstippelen, maar misschien kan jij me helpen met een aantal tips! Met zo een treinreis hoef ik me niet druk te maken om een auto te huren en terug te brengen. Je stapt gewoon in de trein en gaat je gang -lekker genieten van het uitzicht. Hou mijn blog in de gaten om te zien welke route ik heb uitgestippeld om Nederland te verkennen!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2015? Ik ben heel erg benieuwd. Alvast de beste wensen; geniet en maak er een knaljaar van!