Voordat je verder leest wil ik eerst kwijt dat alleen op vakantie gaan echt niet zielig is! Alleen op vakantie gaan is het toppunt van vrijheid, onafhankelijkheid én avontuur. Je eigen koers varen en met niemand rekening houden. Loslaten en relaxen is jouw nieuwe motto! Ben jij moedig genoeg hiervoor?

Lijkt het jou ook zo lekker om er even alleen tussenuit te gaan? Gun jezelf een time out en ga op vakantie! Laat alles op je afkomen, sta open voor nieuwe mensen en trek lekker je eigen plan! Geloof me, alleen op vakantie gaan kan echt zo ontzettend fijn zijn…

Twijfel jij om alleen op vakantie te gaan? Lees dan deze 5 tips die je misschien wel van gedachte zullen veranderen….

MISC_girl_004

1. Maak het gezellig voor jezelf
Het allerbelangrijkste voor als je alleen op vakantie gaat is dat je in staat moet zijn om je eigen boontjes te kunnen doppen. Tenslotte kan je niet overleggen met je reisgenootje bij problemen maar moet je zelf altijd naar een oplossing zoeken! Als je heb besloten om lekker alleen op vakantie te gaan mag je jezelf wel een beetje verwennen. Kies daarom het mooiste hotel of appartement wat binnen jouw budget valt en reis zo comfortabel en snel mogelijk naar de vakantiebestemming toe.

2. Geniet van je ontbijt, lunch én diner
Alleen eten word door veel mensen als vervelend ervaren. Maar bekijk de voordelen ervan! Je kan zelf kiezen waar je lekker wilt gaan eten. Trek in pasta? Ga dan lekker naar de Italiaan. Kies een restaurant uit met een bar en mijn tip is om dan in plaats van een tafeltje te nemen een plekje aan de bar te zoeken. Meestal ontmoet je hier wel iemand en heb je gezellig gezelschap. Bevalt het restaurant én het eten? Ga er dan vaker eten zodat je ook leuk contact kunt opbouwen met de medewerkers. Een kletspraatje kan nooit geen kwaad!

3. Plan van tevoren alvast wat leuke uitstapjes
De voorpret voor je vakantie is onwijs leuk! Ik krijg altijd de kriebels als ik op het internet ga struinen naar wat voor leuke dingen er te doen zijn op mijn vakantiebestemming. Mijn tip is dan ook voor als je alleen op vakantie gaat om alvast wat dingen te plannen die je graag wilt gaan doen. Plan niet meteen heel je vakantie vol maar doe dit vooral in de eerste dagen. Maak een mooie planning, maar ontmoet je tijdens je vakantie nieuwe mensen, laat de planning dan lekker varen en trek erop uit met je nieuwe vrienden!

freedom

4. Let goed op je belangrijke spullen en documenten
Het feest kan beginnen want je reisdocumenten zijn binnen! Voordat je op vakantie gaat raad ik je aan een kopie te maken van je paspoort en reisdocumenten en deze naar je mail te sturen. Print al je documenten ook 2 keer uit en bewaar 1 paar op een veilig plekje. Hou je telefoon, portemonnee, paspoort en camera altijd bij elkaar en check dit regelmatig of je nog alles heb! Klinkt misschien erg simpel, maar hoe vervelend zou het zijn als je alleen op vakantie bent en je zou je telefoon verliezen…

5. Laat wat van je horen
Hou contact met het thuisfront! Of dit nou je ouders zijn, je beste vrienden of de buurvrouw zorg ervoor dat je wat van je laat horen. Zoek een gezellige café’tje op tijdens je vakantie met gratis wifi en laat iedereen thuis weten hoe fijn je aan het genieten bent.

MISC_girl_003

Is een deel van je twijfels al verdwenen als sneeuw voor de zon? Top! Iedereen is moedig genoeg om alleen op vakantie te gaan, toon een beetje lef en ga lekker weg! 🙂

P.S: Ik weet dat veel van de deals op mijn blog voor 2 personen zijn. Maar wil jij graag alleen op vakantie en kan je geen goede deal vinden? Dan ga ik graag speciaal voor jou opzoek! Stuur mij via Facebook een privé berichtje met al jouw specifieke wensen en ik stuur je zo snel mogelijk een berichtje terug met een leuke deal voor jou!