Ben jij verliefd? Dan heb ik een heel leuk idee voor jou! Heb jij al een keer een brug gezien waar allemaal liefdesslotjes aanhangen? Ja?! Deze mooie liefdesslotjes staan voor de eeuwige liefde! Mensen die smoorverliefd zijn op elkaar kopen een mooi liefdesslotje en laten hun namen en belangrijke datum erin graveren en hangen deze dan op aan een brug! Vooral in het buitenland is dit echt iets cools, stel je eens voor dat je in je favoriete stad bent met je geliefde en je aan een brug een slotje kan hangen en zo jullie eeuwige liefde kan vergrendelen! Best romantisch toch?

Je kan natuurlijk niet overal een liefdesslotje hangen. Het moet een bijzondere plek zijn waar je bijvoorbeeld graag komt of een mooie herennering heb. De leukste plekken om de slotjes op te hangen heb ik speciaal voor jou op een rijtje gezet…

Artikelbild_Paris_Liebesschloss-585x390

1. Groenbrugwal Amsterdam
Laat ik aftrappen met een liefdesbrug in Nederland! In Amsterdam is de ophaalbrug over de Groenbrugwal ter hoogte van de Staalstraat de hotspot om jouw liefde te verzegelen. Helaas besloot een buurtbewoner in de zomer van 2013 de trossen met liefdesslotjes handmatig te verwijderen. Een paar weken later werd de liefde toch weer toegestaan op de brug nadat verliefde koppels die elkaar hadden ontmoet via Relatieplanet onder begeleiding van Robert ten Brink hun liefde bezegelde. Dus als je in Amsterdam bent en je wilt onwijs romantisch doen raad ik je aan een bezoek te brengen aan deze brug!

Europe_Netherlands_Amsterdam_001

2. Köln Hohenzollernbrücke
De eeuwenoude Hohenzollernbrücke over de Rijn in Keulen is met een totale lengte van 410 meter een indrukwekkende verschijning. Hier rijden elke dag meer dan 1200 treinen over en daarmee is dit de drukste spoorbrug van Duitsland. Samen met je geliefde kan je vanaf de brug genieten van een goed uitzicht over de rivier en kan je genoeg leuke selfies nemen. Tijdens je bezoek aan deze brug zal je zeker niet ontgaan dat de hekken tussen de voetpaden en het spoor vol hangen met liefdessloten. Er hangen al ongeveer 100.000 slotjes aan de brug waar de namen van twee geliefden opstaan. De Duitse Bahn heeft besloten dat ze de slotjes laten hangen omdat het extra gewicht geen gevaar vormt voor de brug. Laat dus gerust tijdens je bezoek in Keulen je eigen love lock achter!

Artikelbild_Köln_Dom_Breucke_Sonnenuntergang_mini-585x390

3. Helsinki Bridge of Love
De brug van de liefde in Helsinki heeft niet alleen een mooie naam maar ziet er ook mooi uit! De populaire brug van de liefde is een smalle voetgangersbrug die over de Vataa ligt. Je herkent de brug aan het plakkaat op de brug met de tekst ‘’Bridge of Love’’ en de vele kleurrijke liefdesslotjes. Sinds 2010 is het officieel toegestaan om hier een slotje op te hangen, dus als je een keer in Helsinki bent zal ik dat zeker doen!

Artikelbild_Helsinki_Stadt-2-585x390

4. New York Brooklyn Bridge
Zou dat niet fantastisch zijn? Je liefdesslotjes ophangen aan de New York Brooklyn Bridge? Dat is een mooi bewijs van echte liefde… Het kan zijn dat je pech heb en dat je slotje verwijderd wordt. Helaas hangen er al zoveel dat het gevaar kan opleveren voor de brug. Aghja, ik zou het gewoon doen en wie weet hangt die er nog wel 100 jaar!

Artikelbild_New_York_4-585x390

5. Londen Millenium Bridge
Ik heb nog een leuke ”Love Lock” hotspot gevonden namelijk de voetgangers Millenium Bridge in Londen wat hangt over rivier de Theems. Tijdens je citytrip in Londen mag het ophangen van een liefdesslotje aan de fantastische brug natuurlijk niet ontbreken!

London-585x390

6. Paris Pont des Arts
De liefdesbrug van Europa is de voetgangersbrug Pont des Arts in Parijs over de Seine. Deze schitterende brug biedt mooi uitzicht over de Seine en andere bezienswaardigheden van Parijs. Dit is dé plek om je liefde te verzegelen met een slotje. Een love lock kan je kopen bij de vele straatverkopers op de brug. Met een watervaste marker schrijf je samen met je geliefde iets op het slotje en zoek je een plekje aan de brug. Je maakt en slotje vast en als ultiem teken van de liefde gooi je het sleuteltje in de Seine! Helaas valt de liefde de Parijse brug erg zwaar en is er laatst een stukje van de zijkant van de brug ingestort. Intussen is het al gerepareerd en kan je samen met je tortelduifje hand in hand over de brug wandelen.

Artikelbild_Paris_Notredame_Liebe-585x391

7. Prag Kampas Brücke
Één van de meest romantische plekken in Praag is de Kampas brug. Tussen de kleine en romantische straatjes vind je de Kampas brug versierd met heel veel liedesslotjes. Helaas is dit plekje geen geheim meer, veel toeristen weten tegenwoordig deze liefdes hotspot te vinden. Ik weet zeker dat je nog een plekje op de brug zal vinden voor jouw slotje! Zo niet heeft Praag nog zo veel andere prachtige bruggen waar je het slotje ook kwijt kunt!

kampas-brücke-585x390

8. Tokyo Dome
Wil jij je liefdesslotje ergens anders achter laten dan hangend aan een brug? Ga dan naar Toyko Dome in Tokio! Dit is een groot stadion in Tokio waar honkbalwedstrijden plaats vinden maar ook concerten, tentoonstellingen en er is zelfs een klein pretpark! Na een gezellige dag in het stadion kan je hier ook een liefdesslotje ophangen. Iets anders dan een brug maar ook erg romantisch!

tokyo-dome-585x390

En wat vind jij eigenlijk van deze romantische trend? Helemaal niks of heb je zelf al wat liefdesslotjes verspreid over de wereld?

P.S: Wil jij samen met je geliefde of iemand anders een leuke trip maken naar één van bovenstaande bestemmingen? Dan ga ik graag speciaal voor jou opzoek! Stuur mij via Facebook een privé berichtje met al jouw specifieke wensen en ik stuur je zo snel mogelijk een berichtje terug met een leuke deal voor jou!