Ken jij het kleinste hotel ter wereld al? Nee? Dan stel ik je bij deze voor aan hotel Eh’häusl. Dit allerkleinste hotel ter wereld vind je in Duitsland in de mooie stad Amberg!

In 1728 werd Eh’häusl gebouwd. Op aanvraag van de gemeente werd er een huisje gebouwd waar verliefde stelletjes met trouwplannen zich tijdelijk konden vestigen. In die tijd was het namelijk verboden om elkaar het ja-woord te geven zonder een eigen woning te bezitten. Men kocht het huis, ging trouwen en verkocht het daarna aan het volgende potentiële bruidspaar! Sindsdien wordt dit huis Eh’häusl genoemd wat staat voor huwelijkshuis.

foyer

In 2008 is het trouwhuisje volledig gerenoveerd en voorzien van alle hedendaagse luxe. Alle kamers bevinden zich op aparte verdiepingen. Zo is er een verdieping omgetoverd tot eetzaal, woonkamer, slaapkamer, badkamer en als bonus vind je op de hoogste verdieping een prachtige whirlpool. Alle verdiepingen zijn romantisch ingericht met mooie schilderijen aan de muren. Bij aankomst krijg je een rondleiding van het personeel en wordt er gevraagd wat je graag als ontbijt wenst! Het personeel komt vroeg in de ochtend naar het hotel om het ontbijt te maken. Verder ben je dus helemaal alleen met je vriend of vriendin in het hotel, super romantisch dus!

whirpool

Dit is écht een hotel wat volgens mij niet mag ontbreken op jouw bucketlist! Wie verras jij met een romantische overnachting in dit LOVE hotel!