Is jouw huisdier een vakantiebaas? En laat jij je hond zeker niet achter als je op vakantie gaat? Dan moet je nu sowieso verder lezen, want voor de echte dierenvrienden heb ik een blog geschreven vol tips als je met je huisdier op vakantie gaat!

Bij dierenliefhebbers is de gedachte om zonder huisdier op vakantie te gaan verschrikkelijk! De meesten mensen kunnen het niet eens over hun hart verkrijgen om hun schatjes zo lang alleen te laten en zeker niet bij vreemden of laat staan in een dierenhotel of pension. Ook is de vakantie een prima periode om net even wat extra tijd en aandacht te besteden aan je hond en samen veel leuke dingen te ondernemen. Hieronder heb ik wat tips op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je met je hond op vakantie gaat!

dog_child

1. Zoek een vakantieadres waar honden welkom zijn! 
Zoek via Google vakantiehuizen waar jouw viervoeter meer dan welkom is! Er zijn namelijk vele vakantiemogelijkheden waarbij honden ook gewoon welkom zijn. De meeste adresjes zijn gelegen in de vrije omgeving en bieden een eigen tuin met omheining waar je zonder zorgen de hond buiten kunt laten ravotten! Zo kan jij tenminste ook genieten van een ontspannen vakantie.

2. Hou rekening met de regels van het vakantieland! 
Ga je naar het buitenland met je hond is het belangrijke dat je tijdig informeert naar de specifieke invoereisen van het land waar je naar toe gaat. Je hond dient in ieder geval in het bezit te zijn van een officieel Europees dierenpaspoort én moet een geldige hondsdolheid vaccinatie hebben!

3. Met de hond reizen in de auto!
Voordat je op vakantie gaat met de auto én je lieve hond is het belangrijk om hem of haar te laten wennen aan het zitten in de auto door elke week kleine stukjes te rijden. Tijdens de rit is het van groot belang om voldoende water bij te hebben zodat je hond elk uur wat kan drinken. Laat je hond NOOIT alleen in de auto achter, dit is ontzettend gevaarlijk omdat de hond in de auto snel oververhit kan raken!!!

4. Met de hond vliegen!
De meeste luchtvaartmaatschappijen accepteren honden én katten aan boord. Zo wordt jouw huisdier bij Transavia vervoerd in het bagageruim in een kennel of in de cabine in een leeftas. Ik raad je aan voordat je gaat vliegen altijd de specifieke regels van jou luchtvaartmaatschappij te checken! 

5. Bescherm jouw hond tegen de zon met zonnebrand!    
Net zoals bij ons moet een hond ook beschermd worden tegen de zon, zeker op vakantie! Ga jij bijvoorbeeld een dag met je hond naar het strand, neem dan een speciale honden zonnebrandcrème mee en smeer je viervoeter hier goed mee in. Ben je deze vergeten? Zoek dan een plekje op waar de hond mogelijkheid heeft om in de schaduw te liggen!

Dit zijn de 5 belangrijkste tips voor het reizen met honden! Vergeet natuurlijk ook niet het eten, poepzakjes, speeltjes, kauwstokjes en de hondenriem mee te nemen!

dogs