Misschien ken jij wel iemand in je omgeving die last heeft van vliegangst. Dat is ook niet zo gek want volgens onderzoek van Stichting Valk heeft één op de drie Nederlanders last van vliegangst. Niet voor iedereen is vliegen namelijk een leuk begin van de vakantie. Mensen met vliegangst zitten echt niet relaxed in het vliegtuig. Ze hebben klamme handjes, last van hartkloppingen en durven niet eens uit het raampje te kijken en te genieten van het prachtige uitzicht tijdens het opstijgen.

Maar hoe ontstaat vliegangst eigenlijk? Sommige mensen met vliegangst hebben vroeger al eens gevlogen en hebben toen een vervelende ervaring gehad. Dit kan bijvoorbeeld turbulentie geweest zijn of het horen van enge en onbekende geluiden wat het vliegtuig maakte. Door deze ervaring zijn mensen angstig geworden om weer het vliegtuig in te stappen omdat ze niet nog een keer turbulentie willen ervaren of iet anders. Voor mensen met vliegangst staat vliegen gelijk aan gevaar, als je het vliegtuig instapt heb je zelf de controle niet meer in handen en kan je niets anders doen dan jezelf volledig overgeven.

MISC_Plane_035

Er zijn ook mensen met vliegangst die nog nooit een stap in het vliegtuig gezet hebben! Dit durven ze niet door hun onwetendheid, enge verhalen van bekenden of de nieuwsberichten.  De nieuwsberichten van afgelopen maanden maken het overwinnen van vliegangst voor vele Nederlanders er niet eenvoudiger op.

De schrik zit er goed in door bovenstaande vliegtuigongelukken maar toch is en blijft het een feit dat vliegen de veiligste vorm van vervoer is. Vliegen is veel veiliger dan je denkt, iedere seconde landt er ergens in de wereld een vliegtuig veilig!

Nieuwe delen van de wereld ontdekken is voor veel mensen een wens. Op vakantie gaan naar de andere kant van de wereld en daar lekker genieten. Als je met vliegangst te kampen heb is dit een droom die lastig te vervullen lijkt. Ook als je een beroep heb waar je vergaderingen voert in een ander land is vliegangst een grote belemmering.

MISC_Plane_028

Ben jij iemand die last heeft van vliegangst en brengt het veel hinder in je leven? Maak jezelf dan niet langer gek en overwin die vliegangst! Met deze tips zeg jij vaarwel tegen je vliegangst!

1. Goede voorbereiding is het halve werk
Zorg ervoor dat je op tijd bent op de luchthaven zodat je op je gemak kan inchecken en je bagage kan afgeven. Laat je vakantie ontspannen beginnen en geniet van een drankje op de luchthaven voordat je het vliegtuig instapt!

2. Zorg voor afleiding
Afleiding, afleiding en nog is afleiding. Leid jezelf af op de meest spannende momenten in het vliegtuig. Probeer te ontspannen en maak een kletspraatje met bijvoorbeeld de persoon die naast je zit. Pak dat goede boek uit je tas en begin alvast aan het eerste hoofdstuk…

MISC_Plane_030

3. Vertrouw op de veiligheid
Hoe hard het ook klinkt, als je het vliegtuig instapt heb je zelf geen controle meer. Sluit hier vrede mee! De vliegtuigen van tegenwoordig zijn ontzettend veilig en de piloten hebben niet voor niks jaren gestudeerd om het vliegtuig te mogen besturen.

4. Leer meer over vliegen
Wil je meer van je angsten wegnemen is het slim om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het luchtvaartmuseum. Tijdens een bezoek hier krijg je meer inzicht en kennis over de techniek van een vliegtuig.

5. Kies de kortste vliegroute
De laatste en misschien wel de meest voor de hand liggende tip. Het opstijgen en dalen tijdens de vlucht brengt de meeste spanning met zich mee. Zodra de wielen van de grond afraken begint je hart sneller te kloppen en hoop je dat je snel weer veilig land. Om zo min van deze spanningen te hebben moet je er altijd voor kiezen om een directe vlucht te boeken zonder tussenstops.

MISC_Plane_031

6. De allerlaatste tip…
Heb je (bijna) alles al geprobeerd maar blijf je toch last hebben van die vervelende vliegangst? Dan raad ik je aan om te investeren in een cursus om vliegangst te overwinnen. Als je op Google zoekt naar ‘cursus vliegangst’ komen er diverse cursussen naar boven waarmee je voorgoed vaarwel tegen je vliegangst kan zeggen!

Lieve mensen met vliegangst, ik hoop snel dat jullie angst verdwijnt en ik jullie met mijn deals kan laten genieten van de mooiste vakanties overal ter wereld! En als zelfs deze twee stoere dames op leeftijd durven te vliegen kan jij dat ook! Check snel dit hilarische filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=qRkXTK-8_Ro

P.S: Heb jij geen last van vliegangst of deze al overwonnen en ben jij opzoek naar leuke vliegticketdeals? Dan ga ik graag speciaal voor jou opzoek! Stuur mij via Facebook een privé berichtje met al jouw specifieke wensen en ik stuur je zo snel mogelijk een berichtje terug met een leuke ticketdeal voor jou!