Turkije is een land waar de één heel graag op vakantie gaat en waar de ander geen moment in z’n leven wil komen. Hoe komt dit? Waar komen deze verschillen vandaan?

Waarschijnlijk komt dit door de culturele verschillen die mensen waarnemen als ze in dit land zijn. Het grootste gedeelte van Turkije is namelijk Moslim, waardoor er nou eenmaal anders gedacht wordt over bepaalde onderwerpen. Wat ik je wel kan vertellen is dat je hier heel weinig van merkt als je in de toeristische plaatsen blijft, dus aan de kust. Ik wil eigenlijk gaan focussen op twee verschillende aspecten van Turkije, namelijk Istanboel en een aantal badplaatsen.

Artikelbild_Istanbul_Moschee_Abends

Istanboel
Het sprookjesachtige Istanboel ligt echt op de grens tussen Europa en Azië. Het westers gedeelte ligt in Europa en het oosters gedeelte in Azië. Istanboel is een heel diverse stad met een rijke geschiedenis, waardoor er nog heel veel mooie bezienswaardigheden zijn. Verdwaal tussen de geweldige paleizen, moskeeën, musea, kerken en parken. Je zal je hier geen dag vervelen!

Ik wil je drie bezienswaardigheden aanraden die je echt moet zien:

1. Topkapi paleis
Het Topkapipaleis, wat zoveel betekent als “kanonnenpoortpaleis”, was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultan in Istanboel en vormt het bekendste voorbeeld van een oosters paleis.

2. Blauwe Moskee
De Sultan Ahmetmoskee, oftewel de Blauwe Moskee, is een van de grootste Moskeeën in Istanboel. De naam “Blauwe Moskee” is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk vanwege de vele blauwe tegels die te zien zijn aan de binnenkant van de moskee. Van buiten is de moskee grijs van kleur.

3. Hagia Sofia
De Hagia Sofia is een voormalige christelijk-orthodoxe kerk welke later in een moskee is veranderd. Met jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers, is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Istanbul. Een indrukwekkend gebouw, dat zeker een bezoek waard is.

Artikelbild_Türkei_Alanya_Kueste_3

Badplaatsen

In Turkije zijn er eigenlijk een aantal regio’s die erg leuk zijn om heen te gaan:

– Alanya
De regio Alanya is erg populair, aangezien het hier eigenlijk altijd wel goed weer is. Daarnaast zijn er een aantal populaire attracties te vinden. Denk hierbij aan ‘De burcht van Alanya, de rode toren of Cleopatra Beach.’ Voor verdere informatie, klik hier.

– Antalya
Ook Antalya is een populair toeristenoord. Dit komt door het mooie weer, de fijne stranden en natuurlijk ook de mooie bezienswaardigheden. Benieuwd naar wat er te vinden is in Antalya? Klik dan hier.

– Marmaris
Marmaris is echt een jongerenoord. Er zijn hier zoveel recreatiemogelijkheden en een groot aantal clubs, waardoor het erg aantrekkelijk wordt om als jongere hierheen te gaan. Bent u niet zo jong meer? Schiet niet direct in de stress. Ook voor u is er genoeg te doen. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Hiernaast heb je ook nog Bodrum en Kusadasi als geweldige plekken om heen te gaan. Er is genoeg keuze, dus waar wacht je nog op? Boek die vakantie naar Turkije snel, want vermaken zul je je wel.