Wil jij alles net een beetje anders en ben je niet op zoek naar een gewone rondleiding? Dan moet je even verder lezen over deze ongebruikelijke rondleidingen!

Een interessante rondleiding door onze prachtige hoofdstad, een hop-on-hop-off tour door Berlijn, een boottocht over de Seine in Parijs – deze en andere rondleidingen zijn voorbeelden van dagelijkse tochten die je in grote steden kan vinden. Je kan ze van te voren online boeken of direct bij de entree. Als je deze rondleidingen al vaak genoeg hebt gedaan, of zin hebt in een totaal andere rondleidingen, dan heb ik voor jou hier 7 vrij unieke rondleidingen gevonden. Deze zijn compleet anders dan de normale rondleidingen en garanderen je op een avontuur!

Scheur zoals in Mario Kart door Tokio

Heb jij ook uren doorgebracht achter het virtuele stuur van Mario Kart? In Tokio komt deze populaire videogame tot leven met een Mario Kart Street Go-Kart Tour. Stap in een go-kart en scheur door de straten van Tokio alsof je Mario, Donkey Kong of Yoshi bent. Om de ervaring helemaal compleet te maken, kun je een van de Mario kostuums uitkiezen en verkleed als je favoriete karakter uit de game door Tokio racen.

 

„querstadtein“ – Berlijn vanuit het perspectief van een dakloze

De society ‘querstadein‘ in Berlijn biedt je een erg speciale tour aan, waarmee je een heel nieuw inzicht in de Duitse hoofdstad krijgt. Een voormalige dakloze begeleidt de tour  en laat je een ongewone blik op de bezienswaardigheden van Berlijn zien. Hij of zij vertelt je over een leven zonder permanente woonplaats, over de velen plaatsen waar je kan schuilen en alle interessante verhalen over de straten, parken en bekende blekken van Berlijn. Ervaar Berlijn eens op een andere manier!

Ervaar Chernobyl in Oekraïne – begeleide rondleiding door het verwoeste gebied

Chernobyl – Veel van ons kennen deze stad in het noorden van Oekraïne wel, en niet om zijn schoonheid en bezienswaardigheden, maar meer om de tragische ramp van Chernobyl. Deze vond plaats op 26 april 1986, in de buurt van de stad Prypjat. Maar nu is de vraag: wie van jullie durft een rondleiding te nemen in dit bekende radioactieve, uitgestorven gebied met een tour door Chernobyl? Wat misschien in het begin paradoxaal lijkt is eigenlijk voor iedereen beschikbaar.

Het rampgebied lijkt op een spookstad en begint nu een echte toeristische attractie te worden, samen met de buurtstad Prypjat. Er gaat altijd een Geiger counter mee op de tours on de radioactiviteit te meten. Tijdens deze tour krijgen de toeristen onder andere de reactor complexen 3 en 4 te zien.

 

De sporen van Bob Marley

Wie kent hem eigenlijk niet? De wereldberoemde reggae legende Bob Marley zou 73 jaar geworden zijn in februari dit jaar. Degene onder jullie die graag een droomvakantie in Jamaica willen doorbrengen, en natuurlijk de Bob Marley fans, mogen deze exclusieve tour zeker niet missen. Via een zogenoemde echte ‘Bob Marley Experience‘ heb je nu de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het leven van deze reggae legende. Je bezoekt onder andere het Bob Marley Museum in Nine Mile. Dit is het huis waar hij zijn kindertijd en grootste gedeelte van zijn tienerjaren doorbracht. Je kan hier ook zijn vroegere kruidentuin bezoeken en zijn muurschilderingen bewonderen, die zijn bedoeld om alles wat hij belangrijk vond te tonen. Dus op naar Jamaica en let’s get jammin!

In de voetsporen van Charles Manson

Charles Manson is een van de bekendste criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis. De serie moorden die Charles Manson heeft gepleegd met zijn zogenoemde ‘hippie’ familie in 1969 in het zuiden van Californië is wereldwijd bekend. Het kostte zeven mensen het leven, waaronder de jonge actrice Sharon Marie Tate, de verloofde van Roman Polanski. Dankzij Manson staat de pulserende metropool Los Angeles in het zonnige Californië niet alleen bekend om zijn kleurrijke bezienswaardigheden en bekende beroemdheden, maar ook om deze tragische moordserie. De zogenaamde Helter Skelter Tour wordt uitgevoerd door de Dearly Departed Tours en focust zich voornamelijk op de Manson familie en de beruchte moorden uit de jaren 60. Een spannende tour met hoge angst factor wacht op je!

Charles-Manson

Let op dames: hier is de Sex and the City tour van Manhattan

Ben jij een grote fan van de populaire ‘Sex and the City’ serie? Vertrek dan snel naar New York! Hier heb je de kans om de populaire hot spots van deze sussesvolle serie te ontdekken met een rondleiding. Drink een Cosmopolitan bij Aiden’s Scout Bar, bezoek de Buddakan waar Carrie’s en Bigs’ repetitiediner voor de bruiloft was en neem een kijkje in de winkel waar Charlotte haar kleine hondje heeft gekocht. Deze en velen andere bezienswaardigheden staan je te wachten tijdens deze 3,5 uur durende Sex and the City Tour door het Manhattan district.

Huis Running in München, Berlijn & meer – Jochen Schweizer maakt het mogelijk

Heb jij wel eens langs de muren van een huis willen klimmen en je een beetje te voelen als Spiderman? Jochen Schweizer is een toonaangevende Duitse leverancier van te gekke ervaringen en avontuurlijke trips. Hier kan je het zogenoemde ‘House Running‘ proberen. Nadat je over de rand van een gebouw wordt geduwd – je zit natuurlijk vast aan een band – kijk je naar beneden en overwin je je angsten. Ontdek de Beierse hoofdstad van München niet met een rondleiding door het centrum, maar doe het vanaf de muren van een hotel!

Je kan vergelijkbare ervaringen ook boeken in Berlijn, Hamburg en Keulen. Deelname kan vanaf 16 jaar oud, en je lichaamsgewicht moet tussen de 50 en 110 kilo liggen.

House-Running-by-Jochen-Schweizer1

Zijn er nog andere rondleidingen waar je graag in wil deelnemen? Als jij verder nog unieke rondleidingen kent laat het mij dan weten, ik hoor graag verhalen van anderen!