Wakker worden op een boot die zachtjes heen en weer wiegt, zonnestralen die langzaam binnenkomen, de geur van vers brood en koffie…het is tijd dat je het stapelbed verlaat en begint aan de volgende dag van je vakantie.

Jij kan ook vakantie vieren op een boot. Een verblijf op een boot is niet langer weggelegd voor kapiteinen en jachteigenaren. Iedereen kan tegenwoordig een knusse woonboot huren en de wereld vanaf de waterkant voorbij zien gaan.

floating-house-at-amsterdam-shutterstock_111572729-2-1414x943

Woonboot

Vakantiehuizen en hotels zijn zo passe…. Vakantie op een woonboot is een opkomende trend. De voordelen zijn talrijk – met een woonboot heb je een hotel, restaurant en vervoersmiddel in een! Moderne woonboten zijn voorzien van alle gemakken die een gewoon huis ook heeft. Van een keuken tot aan een badkamer compleet met badkuip…afhankelijk van de grootte van de boot is alles mogelijk! Je hoeft niet naar Amsterdam om deze elegante vakantie accommodatie te kunnen huren! Op elke plek waar een rivier, meer of kanaal is, kun je een woonboot huren! Ik laat je een paar vakantiebestemmingen zien waar je aan boord kunt stappen!

Laat je inspireren!

Amsterdam | Berlijn & Brandenburg | Zweden | Frankrijk

Mecklenburg Merengebied | Engeland & Ierland

monmouthshire-brecon-canal-istock_41281972_large-2-1414x1006

Woonboot in Amsterdam – De Klassieker

Amsterdam is waarschijnlijk de moeder van alle woonboot-steden…Lopend door de hoofdstad zie je grachten gevuld met schattige woonboten. Je moet zeker hebben gedacht: Wow, hoe leuk zou het zijn om in een woonboot te wonen? We associeren wonen op een woonboot met vrijheid, onafhankelijkheid en een alternatieve levensstijl. Dit gevoel kun je nu zelf ervaren met een vakantie op een woonboot in Amsterdam!

Bekijk hier het aanbod woonboten in Amsterdam

Woonboten in Berlijn – Een thuis aan de Spree

Berlijn, de geweldige hoofdstad van Duitsland, is een van de meest populaire Europese bestemmingen voor een stedentrip. Deze stad wordt bezocht door toeristen van over de hele wereld. Aan de oevers van de rivier de Spree zijn veel bekende monumenten zichtbaar. Vanuit een woonboot kun je hier optimaal van genieten. Woonboten zijn erg populair in Berlijn en het is een opkomende woon- en vakantieaccommodatie trend. Misschien wil jij het ook een keer uitproberen? Deze foto’s van woonboten in Berlijn en Brandenburg zullen ervoor zorgen dat jij tijdens je stedentrip naar Berlijn in een woonboot verblijft!

Bekijk hier het aanbod woonboten in Berlijn en Brandenburg

Woonboot in Zweden – dichtbij de natuur

Romantisch landschap, pittoreske meren met aan de oevers kleine rode hutjes en uitgestrekte naaldbossen zo stel ik me Zweden voor. Deze voorstelling komt aardig over een met de realiteit! Zou het niet fantastisch zijn als je de wilde natuur kon ontdekken aan boord van een woonboot? Dat kan! In Stockholm is het mogelijk om een woonboot te huren. Uiteraard raad ik uitstapjes aan wal ten zeerste aan ook al kun je geen genoeg krijgen van deze mooi ingerichte woonboten!

Image with ID: 56975 not Found

Bekijk hier het aanbod woonboten in Zweden

Woonboten in Frankrijk – wordt verliefd op het water

Behalve Nederland is er nog een ander land dat een voorliefde heeft voor woonboten. Je vindt nergens anders zoveel woonboten als in Frankrijk of Nederland. Het maakt niet uit of je gaat naar de rivier de Saône, Canal du Midi of een kleine gracht, in Frankrijk kun je overal een woonboot huren – zelfs in Parijs! Ik heb vrij recent nog overnacht in een woonboot in de prachtige Bourgogne and ik kan dit zeker aanraden! Het was fantastisch!

Bekijk hier het aanbod van woonboten in Frankrijk 

Woonboot op het Meer van Mecklenburg

Ik weet niet of je ooit hebt gedacht aan een vakantie naar een van de minder-bekende Bundeslanden in Duitsland, maar dit prachtige merengebied heeft heel wat te bieden. Of je nou op vakantie gaat met familie, vrienden of je partner, er is altijd een geschikte woonboot in Duitsland te vinden. Een vakantie in Mecklenburg is zeker een aanrader. Vakantiegangers waarderen dit gebied vanwege de diversiteit en prachtige natuur!

Bekijk hier het aanbod van woonboten rondom de meren van Mecklenburg

Woonboten in Engeland en Ierland – groen, groener, groenst

Het Verenigd Koninkrijk heeft een fantastisch landschap, leuke steden en mooie rivieren. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om iets moois te zien. Uiteraard is Engeland een natie van zeevaarders en hebben de mensen een voorliefde voor water en boten – ook woonboten! Houd je van de groene velden in Ierland en het idyllische landschap in Engeland? Dan moet je deze zeker met je eigen ogen zien. Bekijk deze woonboten.

Woonboten in Engeland

Woonboten in Ierland

Boeken

Geloof me maar, wanneer je hebt overnacht op een woonboot wil je niets anders. Er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken voordat je er een huurt. Je kunt bijna overal een woonboot huren, maar vraag na of het ook mogelijk is om met de boot te varen en of je een vaarbewijs nodig hebt. Elk land heeft zijn eigen regels. Met veel woonboten kun je varen zonder vaarbewijs, maar anderen blijven liggen in de haven. Echter zou dit je niet tegen moeten houden om te genieten van je vakantie!

Kijk voor meer leuke vakantie ideeën op mijn blog.