Smaragdgroen water vloeit zachtjes door het rotsachtige landschap. Forse groene planten versterken het pittoreske beeld nog wat meer. Weet jij waar je deze magische plek kunt vinden?

Het dal van Verzasca, in het Italiaans bekend als Valle Verzasca, is samen met Centovalli en de Vallemaggia het bekendste dal in het Zwitserse kanton Tessin, aan de grens met Italië. Bezoekers komen hier niet alleen heen vanwege de adembenemende omgeving, maar ook nog vanwege een heel andere reden.

Valle Verzasca

Valle Verzasca – het wilde natuurparadijs

Wie zich tijdens een wandeling in het Verzascadal begeeft, wordt onderweg met prachtige uitzichten beloond. Omgeven door een schitterend berglandschap, waarvan sommige bergen pieken op 2400 meter hoogte, heeft zich hier het ene na het andere mooie dorpje neergevlijd. Het zijn echter vooral de vele pieken en overgangen naar naburige valleien die dit gebied voor wandelaars zo attractief maken. Afhankelijk van je wandelervaring is het handig van te voren te informeren naar de verschillende routes, aangezien sommige alleen aan ervaren bergwandelaars worden aanbevolen.

Door het dal stroomt de gelijknamige rivier de Verzasca, die bij Tenero in het Lago Maggiore uitmondt. Mocht je tijdens een lange wandeling behoefte hebben aan verkoeling, dan is het heerlijk om bij een van de zwemplaatsen een verfrissende duik in het smaragdgroene water te nemen. Sommigen willen alleen even met hun voeten door het water waden, anderen dompelen zich helemaal onder, je kunt hier namelijk ook duiken. Het kristalheldere, diep groene water leent zich hier goed voor en er zijn een paar interessante duikplekken. Een blik op de foto’s is voldoende om jezelf te overtuigen van een bezoek aan deze magische plek – ze konden zo uit een prentenboek komen!

Image with ID: 89020 not Found

Een bungeejump zoals in GoldenEye

Wie op zoek is naar avontuur, zet koers naar de 380 meter lange en 220 meter hoge dam, die vooral beroemd is door de bungeejump van James Bond in de film GoldenEye. Regelmatig verzamelen zich hier hele meutes thrillseekers om zich van een van de hoogste stuwdammen van Europa in het diepe te storten. Hier is heel wat moed voor nodig, maar de adrenalinekick is onbetaalbaar. Zoek je liever verkoeling in het water of laat je je overtuigen om een bungeesprong te maken?