Je weet vast wel hoe het gaat; vlak voor het vliegtuig wil gaan vertrekken krijg je voor de 100e keer dezelfde instructievideo te zien. Wanneer je met een budgetluchtvaartmaatschappij vliegt, zal het cabinepersoneel zelfs zelf de veiligheidsdemonstratie uitvoeren. Wat mij al helemaal kan irriteren zijn de langeafstandsvluchten waar je dezelfde veiligheidsvideo in verschillende talen te zien krijgt. Natuurlijk zijn de luchtvaartmaatschappijen verplicht om deze veiligheidsinstructies te laten zien, maar dat kan toch ook een stuk origineler?

Ik ben op zoek gegaan naar de meest unieke safety video’s van luchtvaartmaatschappijen op het Internet. Zelfs als je nooit met een van deze luchtvaartmaatschappijen zal vliegen kan je hieronder de verschillende veiligheidsvideo’s bekijken. Ga rustig onderuitgezakt zitten en laat je verrassen door de veiligheidsdemonstraties van de volgende luchtvaartmaatschappijen!

De beste flight safety video’s

Air New Zealand – Midden-Aarde op je beeldscherm

Het is absoluut een van mijn favorieten en ik krijg al meteen weer zin om het vliegtuig in te stappen. Air New Zealand staat al langer bekend om het maken van geweldige instructievideo’s voor in het vliegtuig, maar deze overtreft toch wel alles. Ben jij net als ik een echte fan van Lord of the Rings? Dan ga je zeker met plezier de onderstaande video bekijken. Een leuk feitje voor het kijken van de safety video van Air New Zealand – dit is de meest bekeken safety video op Youtube (meer dan 19 miljoen kijkers).

Air New Zealand – De grote schermen komen naar de kleine schermen

Men in Black liefhebbers; steek je handen maar in de lucht! Wie houdt er nou niet van de film met Will Smith, Tommy Lee Jones en een aantal aliens die een ravage veroorzaken in de stad? Het is zeker een van mijn favoriete films. De nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland, Air New Zealand, werkte samen met het rugbyteam All Blacks om een veiligheidsvideo te creëren die net even iets interessanter is dan de gewone instructievideo’s. Doordat de instructies worden uitgelegd in een rap gezongen door het team van de All Blacks en er een lieve hond naar voren komt die Frank heet, beweeg jij je straks dansend door de gangpaden van het vliegtuig – nadat het lichtje van de veiligheidsgordel is uitgeschakeld natuurlijk! 🙂

Singapore Airlines – een ontdekkingstocht door Singapore

Singapore Airlines staat al een lange tijd aan de top van beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Ik heb onlangs zelf met deze luxe luchtvaartmaatschappij gevlogen en ik kan zeker beamen dat je de hele reis goed verzorgd wordt. Een van de eerste aspecten waar ik helemaal van ondersteboven was, waren de veiligheidsinstructies. Ik zeg het niet snel, maar ik kan toch wel met zekerheid vaststellen dat dit de mooiste veiligheidsvideo is die ik ooit gezien heb. Singapore is een klein land in de buurt van Maleisië, mocht je er nog niet geweest zijn. In deze veiligheidsvideo zal je een Singaporees meisje volgen in een tocht door het land, waarnaar je meteen je paspoort wil pakken en in het vliegtuig wil springen. Het komt niet vaak voor dat een veiligheidsvideo je laat vergeten dat je nog in het vliegtuig zit, maar deze video laat je zo gefascineerd zijn door de cultuur van het land dat je even vergeet waar je bent.

Quantas – breng de Aussie sfeer in de wereld

Australië staat op de bucketlist van de meeste mensen, maar er is ook een manier om dit prachtige land een beetje thuis te brengen. De safety video van de luchtvaartmaatschappij Quantas brengt een beetje van de Aussie sfeer naar je toe via een beeldscherm in het vliegtuig.

 

Air New Zealand – op avontuur in Antartica

Het is je vast al wel opgevallen dat Air New Zealand een paar keer naar voren komt in deze lijst. Ik kan er helemaal niets aan doen, de safety video’s zijn gewoon allemaal zo uniek en goed bedacht. Dit is dan ook zeker een van mijn favorieten. Naast dat het je een uitleg geeft van de veiligheidsinstructies in een vliegtuig, leer je ook het een en ander over het beschermen en behouden van het milieu. Je krijgt een aantal geweldige beelden te zien van Antarctica, en daarbij ook een paar lieve pinguïns. De informatie van de veiligheidsvideo wordt uitgelegd door een acteur uit Entourage en tevens milieuactivist; Adrien Grenier. Zorg ervoor dat je veilig op weg kan in het vliegtuig en leer ondertussen ook nog iets over het milieu – wat een perfecte video!

TUI – veiligheid voor de hele familie

De Britse luchtvaartmaatschappij TUI had een lief idee voor hun veiligheidsvideo. De veiligheidsofficier van deze video is de vier jaar oude Alice. Samen met een paar vrienden zal ze je begeleiden door de veiligheidsinstructies van het vliegtuig en je gaat deze video zeker helemaal tot het einde willen kijken. De groep kinderen zal je professioneel uitleggen waar je de nooduitgangen van het vliegtuig vindt.

British Airways – veiligheid voor vermaak

Een groep bekende acteurs begon eens aan het maken van een grappige veiligheidsinstructie video, en niet veel later konden we deze video zien als officiële safety instructie video van British Airways. Deze video met onder andere Gordon Ramsay, Warwick Davis, Sir Ian McKellen en Gillian Anderson is dan ook informatief en ongelooflijk grappig tegelijkertijd. Als je na 1 september 2017 al eens met British Airways hebt gevlogen, kon je bij het begin van de vlucht genieten van deze leuke video!

Dit zijn enkele van de beste video’s over luchtvaartveiligheid die ik heb mogen bewonderen tijdens mijn reizen over de hele wereld. Maar het is natuurlijk niet de volledige lijst. Heb je het gevoel dat ik er een gemist heb? Wat zijn jouw favoriete vliegtuig safety video’s? Laat het me weten in de comments, want ik weet zeker dat iedereen ze graag zou zien! Geniet binnenkort van een van deze video’s door hieronder meteen je vluchten te boeken!

Vluchten zoeken