Dat Japan een prachtige plek is, weet je natuurlijk, maar vandaag wil ik je kennis laten maken met de beroemde blauwe vijver in de buurt van Hokkaido. Dit soort helder blauw water vind je normaal alleen in het Caribisch gebied!

Terwijl je een wandeling maakt over de smalle wegen en de geur van het bos opsnuift zul je je bij iedere stap relaxter voelen. In de verte is geen mens te zien. Je kunt je nu helemaal concentreren op de unieke sfeer van het bos en de rust die het biedt. Na ongeveer 5-10 minuten blijven je gedachten even hangen want ineens tussen de takken van de bomen zie je een helder blauw meer. Witte zand net zoals in het Caribisch gebied! Oh nee dat dan niet want je staat nog altijd in een bos. Maar dat maakt de schoonheid van deze plek niet minder. Kom op reis naar het verre Japan en ontdek de prachtige blauwe vijver in het zuidelijke Hokkaido.

Vijver Japan

Zo vind je de blauwe vijver in Japan

De blauwe vijver is nogal goed verborgen in de kleine stad Biei op het Japanse eiland Hokkaido, zo’n acht kilometer van de actieve vulkaan “mount Tokachi-dake”. Hiervoor is er eerder een controleprogramma  gecreeërd om de stad te beschermen tegen een vulkaanuitbarsting. Maar even terug naar dat meer! Vanwege de glinsterende blauwe verkleuring is de blauwe vijver tegenwoordig wereldwijd bekend en trekt het steeds meer en meer toeristen naar deze regio.

Wist je dat: Voor het Apple besturingssysteem OS X Mountain Lion dit zelfs als desktop achtergrond was. Dit gezicht moet zo vertrouwd zijn voor velen van jullie 😉  

Je kunt de rivier eigenlijk vrij gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer of je eigen auto (er is zelfs een gratis parkeerplaats). Maar naast deze blauwe vijver vind je in Biei een mooie omgeving en nog vanalles om te ontdekken. Uitgestrekte velden met bloemrijke weiden met ondenkbare kleuren. ja, het is een prachtig hier! Het japanse Asahikawa vliegveld is niet al te ver weg en daarom ook een goed uitgangspunt voor je volgende of eerste vakantie naar Japan.

Hoe ontstaat de blauwe kleur van de vijver in Japan?

Waarom de vijver zo helder blauw is en een groene gloed heeft, is niet zeker. Men gelooft wel dat het effect te maken heeft met het gehalte aluminium hydroxide; een veel voorkomende mineraal dat ook gebruikt wordt tegen brandend maagzuur. Ook hangt de kleur van het water sterk af van de licht- en weersomstandigheden in de omgeving.