Dat Japan een prachtige plek is, weet je natuurlijk, maar vandaag wil ik je kennis laten maken met de beroemde blauwe vijver in de buurt van Hokkaido. Dit soort helder blauw water vind je normaal alleen in het Caribisch gebied!

Terwijl je een wandeling maakt over de smalle wegen en de geur van het bos opsnuift zul je je bij iedere stap relaxter voelen. In de verte is geen mens te zien. Je kunt je nu helemaal concentreren op de unieke sfeer van het bos en de rust die het biedt. Na ongeveer 5-10 minuten blijven je gedachten even hangen want ineens duikt tussen de takken van de bomen een helder blauw meer op. Het blauwe water doet denken aan het Caribisch Gebied, alleen de parelwitte stranden ontbreken. Langzaam keren je gedachten weer terug naar het hier en nu – je staat in het bos en in de vertre zie je het blauwste water dat je ooit gezien hebt! Ga mee op reis naar het verre Japan en ontdek de prachtige blauwe vijver in het zuidelijke Hokkaido.

De Blue Pond in Japan

Zo vind je de blauwe vijver in Japan

De blauwe vijver is nogal goed verborgen in de kleine stad Biei op het Japanse eiland Hokkaido, zo’n acht kilometer van de actieve vulkaan “mount Tokachi-Dake”. Door de glinsterend blauwe kleur is de blauwe vijver tegenwoordig wereldwijd bekend en trekt het steeds meer toeristen naar deze regio.

Wist je dat: Voor het Apple besturingssysteem OS X Mountain Lion de blauwe vijver als desktop achtergrond werd gebruikt?! De foto’s zullen dan ook velen bekend voor komen.

Je kunt de buitenaardse vijver eigenlijk vrij gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer of je eigen auto (er is zelfs een gratis parkeerplaats). Naast deze blauwe vijver is rond Biei nog veel meer prachtige natuur te vinden. Uitgestrekte velden met bloemrijke weiden met ondenkbare kleuren. Het is werkelijk prachtig hier! Het Japanse Asahikawa vliegveld is niet al te ver weg en daarom ook een goed uitgangspunt voor je volgende of eerste vakantie naar Japan.

Hoe ontstaat de blauwe kleur van the blue pond in Japan?

Waarom de vijver zo helder blauw is en een groene gloed heeft, is niet zeker. Het zou te maken hebben met het hoge gehalte aan aluminium hydroxide in het water. Dit is een veel voorkomend mineraal dat ook gebruikt wordt tegen brandend maagzuur. Ook hangt de kleur van het water sterk af van de licht- en weersomstandigheden die die dag heersen.

Eigenaardig vind je niet? Wil je meer weten over bijzondere natuurfenomenen? Lees dan verder in mijn Travel Magazine. Ben je betoverd door de helderblauwe kleur van het water? Dan is het misschien wel tijd een reis naar Japan te boeken!

Reizen naar Japan

Meer uit het Travel Magazine: