Als je mijn blog leest ben je vast gek op reizen…en bespaar je vast ook graag. Dan ben je vast ook erg benieuwd hoe je (haast) gratis kunt reizen, of zelfs geld kunt verdienen terwijl je de wereld ziet! Ik ben zo enthousiast om dit met jullie te delen, want veel mensen denken nog steeds dat het onmogelijk is om veel van de wereld te zien zonder al te veel geld uit te geven.

Ben je er klaar voor? Hier heb je 5 manieren waarop je (gratis of betaald) jouw reisdromen waar kunt maken!

1. Word mystery traveler!
Je begrijpt het goed! Als mystery traveler bezoek je verschillende bedrijven als standaard klant, terwijl jij de kwaliteit van de service beoordeeld. Zoals je dus word betaald om te shoppen om de service in winkels te beoordelen, kan dit ook voor restaurants of hotels om reviews te geven. Je hebt het niet voor het kiezen waar je precies heen gaat, maar je ziet aardig wat en je wordt ook nog eens betaald. Hoe leuk!

MISC_MysteryTraveler

2. Housesitting
Heb je hier ooit aan gedacht? Je hebt het geld voor de tickets maar vaak lopen de verblijfkosten erg hoog op. Dit is op te lossen door te reizen als toerist en te wonen als een local.  Je krijgt gratis accommodatie in ruil voor het besproeien van planten, het lopen van de hond en het doen van andere kleine klusjes. Daarna is er nog voldoende tijd over om een nieuwe stad te verkennen. I-de-aal! Bij Trustedhousesitters.com kun je je aanmelden als house sitter; als jouw liefde voor reizen het moeilijk maakt om huisdieren te hebben, is housesitting een geweldige manier om van te genieten van de perfecte reisgenoot en gratis luxe accommodatie! Let er wel op dat je jezelf goed profileert, want uiteraard kijkt men ook naar jouw persoonlijke reviews. 

MISC_Villa

3. Ga de wereld rond als cabin crew attendant
Als je van vliegen houdt is dit de ideale baan voor jou. Het is hard werken en je zal in sommige gevallen moeten leven met jouw collega’s, maar het is een geweldige kans om te reizen en het tegelijkertijd geld te verdienen! Er zijn vaak verschillende verwing en selectiedagen voor cabin crew attendants. Een erg populaire maatschappij, naast de KLM, is bijvoorbeeld Emirates; je hebt meteen goede secundaire voorwaarden en misschien wel het beste van alles…jouw thuisbasis is het geweldige Dubai! Emirates reist naar wel meer dan 140 bestemmingen en je hebt vaak genoeg een ‘stop’ waarbij je verblijft in de beste hotels en tijd hebt om de bestemming te verkennen. Er zijn genoeg forums waar je kunt lezen over de verschillende ervaringen van cabin crew. Spread your wings and fly!

MISC_Plane_013

4. …of als yacht steward(ess)!
Zie jij jezelf al op een luxe jacht werken en naast een super salaris ook nog genieten van fooien van duizenden euro’s? Haast ongelooflijk, maar het kan. Je moet er wat voor over hebben en ook hier geldt weer hard werken, maar je ziet werkelijk waar de mooiste plekken en voor dit geld wil je deze kans al helemáál niet laten liggen! Een hotelbaan op 6-sterren niveau -onbereikbaar werk denk je? De Nederlandse Marie-José is het al gelukt -en ze geniet in de zomer van een leven in de Middelandse zee en in de winter heerlijk in de Caribbean. Lees hier verder haar verhaal -wat zij kan, kun jij ook! 😉

MISC_LuxuryYacht

5. Aan de slag als au-pair
Een au-pair (letterlijk ‘extra paar handen’) houdt van kinderen en is meestal een jong  persoon tussen de 18 en 30 die graag de wereld rondreist. Je leert graag een nieuwe taal en een nieuwe cultuur kennen en bent in voor een avontuur. In ruil voor 25-30 uur hulp met de kinderen van een lokale familie krijg je onderdak, eten en zakgeld en doordat hen inwoont leer je veel over de stad/ het land waar je gevestigd zit! Zorg er wel voor dat je aangesloten zit bij een gerenommeerd au-pair bedrijf en dat je overeenkomsten hebt met het gastgezin voor een geweldige ervaring als au-pair. Als je even geluk hebt betaalt het gezin ook nog extraatjes, zoals bijvoorbeeld vliegtickets en een taalcursus.

shutterstock_188174111

Heb jij meer ideeën om gratis te reizen? Of misschien heb je zelf een geweldige gratis reiservaring om met mij te delen…laat het weten! Ik ben erg benieuwd.

Nu ga ik even mijn koffer inpakken voor mijn housesit…how exciting!