Word een hotel tester – hier leg ik je uit hoe

Taken | Kwalificaties | Profiel

Sun lounges and cocktails by the pool in a tourist resort

Wat doet een hotel tester precies?

Een hotel tester controleert de kwaliteit van een hotel. De test kan focussen op verschillende aspecten van het hotel. In de meeste gevallen handelt de hotel tester vanuit het oogpunt van een gast om de kwaliteit van het hotel te beoordelen. Op de lange termijn helpt dit het hotel om de kwaliteit te verbeteren. De hotels huren zelf vaak ook een hotel tester in of doen dit via een agentschap. Dit betekend dat het hotelbeheer direct feedback ontvangt en dit ook meteen kan implementeren. Nu worden echter diverse hoteltesters van reis gerelateerde tijdschriften uitgenodigd om de hotels in eigen land of in het buitenland te inspecteren. Goede recensies en een goede reputatie zijn essentieel. Wie boekt er vandaag de dag nog een hotel zonder TripAdvisor te controleren? Zo krijg je een goed inzicht in de service en netheid van een hotel.

Hoe word je een hotel tester?

Helaas zijn er geen speciale kwalificaties voor een hotel tester. Vaak hebben hotel testers een diploma in Reizen en Toerisme gecombineerd met een aantal jaren ervaring. Er zijn verschillende studies gerelateerd aan de toerisme markt in Nederland. Een andere mogelijkheid is een training in hotel management of administratie. Het voordeel dat je hier uit haalt is dat je alle aspecten van de hotel industrie leert kennen en deze kennis kan gebruiken in de hotel business wanneer je een hotel tester bent. Een aantal hotel ketens, zoals de Hilton Hotels, bieden erg goede training in het gebied van hotel management.

Belangrijke vaardigheden voor een hotel tester

Desalniettemin is het niet gemakkelijk om een professionele hotel tester te worden. De reden hiervoor is simpel. Er zijn niet zo veel vrije posities voor een relatief groot aantal gegadigden. Hierdoor is het onvermijdelijk dat je veel professionele ervaring nodig hebt en een diploma. Je hebt ook een tal aan verschillende vaardigheden nodig. Naast ervaring zijn ook goede observatie vaardigheden essentieel. Uitstekende taalvaardigheden en acteer kwaliteiten worden ook van je verwacht. Het laatste punt is belangrijk omdat je soms in hetzelfde hotel ingezet kan worden en de medewerkers je niet mogen herkennen. Met deze vaardigheden ben je een stap dichterbij bij het uitvoeren van je droombaan als hotel tester. De moeite is het zeker waard, vooral voor degene onder jullie die gek zijn op reizen. Als een hotel tester heb je de vrijheid om naar elke uithoek van de wereld te reizen en zo veel verschillende culturen te ontdekken.

Er zijn ontelbaar veel hotel testers

Hotel’s testen is waarschijnlijk een droombaan. Je kan de hele wereld over reizen, verschillende hotels uitproberen en je hoeft er niks voor te betalen! Maar voordat je al je andere levensplannen de deur uit gooit, zal ik eerst denken aan het feit dat je veel ervaring en kwalificaties nodig hebt om een professionele hotel tester te worden. Het pad naar deze droombaan is moeilijk en erg competitief. Succes!

Toch niet jouw droombaan? Misschien zit er in dit artikelen wel eentje voor je tussen!