Het is een filosofie, een theorie of ja zelfs een sport die oorspronkelijk uit India komt. Het wordt steeds populairder en dat is niet alleen in ons eigen land, maar over de hele wereld. Vandaar dat het tijd wordt eens te gaan kijken waar je de mooiste yoga locaties ter wereld vindt!

De lichamelijke en geestelijke oefeningen zijn bij vele fans dagelijkse routine geworden en nog nauwelijks weg te denken. Of je het nu dagelijks, wekelijks, jaarlijks of op vakantie doet, waar ter wereld zou je het liefst de zonnegroet doen dan? Ik weet namelijk wel wat mooie plekjes en vandaag neem ik je mee naar de mooiste locaties op de wereld op een yoga oefening te doen.

De beste yoga locaties ter wereld

Yoga op Koh Samui | De stranden van Californië 

Costa Rica voor yoga fans| India – de thuisbasis van de yoga

Yoga op Bondi Beach | Het Densa Seni resort op Bali

Vakantie voor lichaam en geest

yoga3

Yoga op het droomresort van Koh Samui

Het Thaise droomeiland Koh Samui staat bekend om zijn prachtige landschap, suiker-witte zandstranden en vele luxe hotels. Eén van deze hotels is het 5-sterren resort Four Seasons Koh Samui dat door alle extra’s deel uitmaakt van één van de populairste hotels van het eiland, één van die extra’s is het yoga-programma. Ik kan me wel heel goed voorstellen waarom mensen juist hier hun vakantie willen houden. Alleen bij de aanblik van deze foto’s komen je lichaam en geest helemaal in harmonie!

Woman praciticing a Yoga Head Stand

De stranden van Californië zijn de perfecte plek voor yoga

Waarom gaan we eigenlijk nog naar de yogastudio?  Naar mijn mening is de sport juist uitermate geschikt om te doen buitenshuis, of zelfs op vakantie. Dus waarom dan niet de zonnegroet doen op het beroemde strand van Santa Monica? En je zult hier ook zien dat je niet de enige bent, want de bewoners van Californië blijven ook graag fit.

yoga2

Costa Rica voor yoga fans

Eén van de meest populaire hotels vind je in Montezuma op Costa Rica hier is namelijk het 5-sterren resort Anamaya. Wie op zoek is naar ontspanning, de frisse zeelucht wil inademen en nieuwe krachten wil ontdekken moet hier zijn. In dit luxe en prachtig gelegen resort heb je niet alleen de mogelijkheid om om deel te nemen aan een yoga cursus, maar ook om een opleiding te volgen tot volwaardig yoga leraar. Dat zou wat zijn, niet waar!? Dit resort beschikt trouwens ook over een prachtige infinity pool, die na een inspannende training voor de nodige ontspanning zorgt. Ik word er nu al toch zo enthousiast over!

Caribbean beach close to Puerto Viejo – Costa Rica

Op naar India! Het yogaland lokt met de Ayurveda Yoga Villa!

We zijn nu aangekomen bij de thuisbasis van yoga, het land der herkomst van deze filosofische leer: India. Hier, nou ja iets specifieker In Kalpetta in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala, ligt de Ayurveda Yoga Villa. Geniet van harmonieuze momenten en breng lichaam en geest in harmonie, ervoor een spannende yoga-ervaring waar niet alleen het fysieke maar ook het geestelijke op de voorgrond staat.

Yoga in temple
Tempel in Hampi, India

Pure ontspanning op Bondi Beach

Ditmaal geen resort, maar een zeer bijzondere plek om je vaardigheden in yoga te verbeteren: Bondi Beach in Australië, één van de mooiste stranden in de wereld. Luister naar het geluid van de golven en recht je volledig op het ontspannen van je lichaam. Dat noem ik pas een coole yoga locatie Down Under!

yoga
Foto: Leah-Anne Thompson/Shutterstock.com

Bali – op het droomeiland je innerlijk ontdekken

Wie ooit deze plek al eens heeft bezocht, zal begrijpen waarom Bali de bijnaam ‘droom eiland’ heeft. Midden in het kleine, traditionele dorp op het eiland vind je verschillende klassen in Yoga, kun je zelf mediteren en natuurlijk de geweldige sfeer ervaren. Hier in het DESA Seni Resort is iedereen welkom en je hoeft niet verplicht een hotelkamer te boeken om deel te mogen maken van deze unieke yoga ervaring, je kunt ook als gast meedoen aan de lessen. Een must voor iedere yoga fan die zijn vakantie op Bali wil vieren.

Woman meditation at gorgeous pool side of luxury tropical villa shutterstock_250381006-2

Vakantie voor lichaam en geest

Een keer de Zonnegroet op het Caribisch gebied maken of de krijger op het beroemde Bondi Beach in Sydney – Ja, dat klinkt nou eens cool niet waar? Ik zie het allemaal wel zitten, maar wat vind jij ervan als mede yogafan? Ik krijgt het er in ieder geval spontaan warm van! Doe hier maar eens een uurtje yoga en je zult merken hoe goed het is voor jouw lichaam en geest. Namasté!