Het is een filosofie, een sport en een levensinstelling in een. Yoga wordt steeds populairder en niet alleen in ons eigen land. Laten we eens kijken waar je de mooiste yoga locaties ter wereld vindt!

De lichamelijke en mentale oefeningen zijn bij veel yoga liefhebbers nauwelijks nog weg te denken uit hun dagelijkse routine. Of je het nu dagelijks, wekelijks, jaarlijks of alleen op vakantie doet, waar ter wereld zou je het liefst de zonnegroet brengen? Ik heb de mooiste locaties voor je op een rijtje gezet. Op deze plekken is een uurtje yoga echt hemels!

De beste yoga locaties ter wereld

Yoga op Koh Samui | De stranden van Californië | Yoga op Paradise Island
Costa Rica voor yoga fans | India – de thuisbasis van de yoga | Yoga op Bondi Beach
Het Densa Seni resort op Bali

Yoga op het strand

Yoga in een droomresort op Koh Samui

Droomeiland Koh Samui in Thailand staat bekend om zijn prachtige landschap, sneeuwwitte zandstranden en vele luxe hotels. Een van deze hotels is het 5-sterren resort Four Seasons Koh Samui, een van de populairste hotels op het eiland dankzij de vele extra’s die het hotel biedt.  Een van die extra’s is het yoga-programma. Ik kan me wel heel goed voorstellen waarom mensen juist hier hun vakantie willen houden. Alleen al bij de aanblik van deze foto’s voel je lichaam en geest samenkomen ;-).

Four Seasons Koh Samui
Foto: Tripadvisor

De stranden van Californië zijn de perfecte plek voor yoga

Waarom gaan we eigenlijk nog naar de yogastudio?  Naar mijn mening is de sport juist uitermate geschikt om buitenshuis te beoefenen, of zelfs op vakantie. Een zonnegroet brengen op het strand van Santa Monica moet heerlijk zijn. Je zult zien dat je niet de enige bent – hele yoga klasjes komen naar het beroemde strand voor een uurtje yoga. Californië’s inwoners blijven immers graag in shape! Wanneer het weer op z’n mooist is lees je in de beste reistijd voor Californië.

yoga2

Yoga op Paradise Island

Wat dacht je van een paradijselijke yoga reis naar de Bahama’s? De naam van dit eiland geeft al aan wat je kunt verwachten – Paradise Island. Gelegen op dit idyllische eiland is het 5* Sivananda Ashram Yoga Retreat. Mediteer en buig je lichaam in allerlei vormen terwijl je van het uitzicht over de witte stranden geniet. De kleurrijke kleine huisjes maken het plaatje af. Het meditatiecentrum is ingericht als een klooster. Yoga wordt hier niet beschouwd als entertainment maar als een levenswijze. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan is een bezoek aan het Sivananda Yoga Retreat een geweldige reisbestemming voor jou!

 

Costa Rica voor yoga fans

Eén van de meest populaire hotels in Montezuma op Costa Rica is het 5* Anamaya Resort. Ben je op zoek naar ultieme relaxatie terwijl je de frisse zeelucht inademt, dan is een yoga vakantie op Costa Rica dé plek om je batterijen weer op te laden. In dit luxe en prachtig gelegen resort heb je niet alleen de mogelijkheid om om deel te nemen aan een yoga cursus maar ook om een opleiding te volgen tot volwaardig yoga leraar. Naast het uitzicht over zee is ook de prachtige infinity pool een groot pluspunt van dit hotel. Na een inspannende training kom je hier helemaal tot rust.

Op naar de Ayurveda Yoga Villa in India

We zijn nu aangekomen bij de thuisbasis van yoga, het land der herkomst van deze filosofische leer: India. Hier, nou ja iets specifieker in Kalpetta in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala, ligt de Ayurveda Yoga Villa. Geniet van de ontspannen momenten en breng lichaam en geest in harmonie. Deze yoga reis staat niet alleen in het teken van body maar ook van soul. Je leert er meer over de filosofie achter yoga en de effecten ervan. Wat een prachtige plek voor een yoga retreat!

ayurveda-yoga-villa
Foto: Tripadvisor

Pure ontspanning op Bondi Beach

Ditmaal geen resort, maar een zeer bijzondere plek om je vaardigheden in yoga te verbeteren: Bondi Beach in Australië, één van de mooiste stranden ter wereld. Luister naar het geluid van de golven en richt je volledig op je lichaam terwijl je tot rust komt. Dat noem ik pas een coole yoga locatie Down Under!

yoga
Foto: Leah-Anne Thompson/Shutterstock.com

Bali – op het droomeiland je innerlijk ontdekken

Wie ooit deze plek al eens heeft bezocht, zal begrijpen waarom menigeen zo enthousiast is over een reis naar Bali. Midden in een klein, traditioneel dorp op het eiland kun je jezelf hervinden tijdens verschillende yoga en meditatie lessen. Hier in het Desa Seni Resort is iedereen welkom. Je hoeft niet verplicht een hotelkamer te boeken om deel uit te mogen maken van deze unieke yoga ervaring, je kunt ook als gast meedoen aan de lessen. Neem zeker een kijkje als je op Bali bent en van yoga houdt!

Woman meditation at gorgeous pool side of luxury tropical villa shutterstock_250381006-2

Vakantie voor lichaam en geest

Heb je inspiratie opgedaan aan de hand van deze lijst van mooiste yoga bestemmingen ter wereld? Of weet jij een nog veel mooier plekje? Laat het me weten in de comments! Nog een laatste zonnegroet van deze Guru – Namasté!

Alle verre reizen

Meer uit het Travel Magazine: