Actie liefhebbers opgelet! Ken jij het zandboarden al? Nee? Lees dan snel verder!

Zand boarden in de woestijn is de nieuwe trend! Deze sport is ideaal voor mensen die wel graag op wintersport gaan, maar niet zo’n fan zijn van de kou. Of natuurlijk voor actie zoekers die iets nieuws willen proberen. Deze sport leidt je niet naar Tirol, maar naar spannende bestemmingen zoals Chili, Australië of de Verenigde Arabische Emiraten. Lees snel verder wat je daar te wachten staat!

Alles wat je over Zandboarden te weten moet komen

Zo moet het / Oorsprong van deze coole sport / De beste spots wereldwijd

Hoe gaat het eigenlijk?

Zand boarden kan je goed vergelijken met snowboarden. Het enige verschil is dat je niet van met sneeuw bedekte hellingen naar beneden glijd, maar van zandbergen. De techniek is hetzelfde, en het voelt hetzelfde als door de diepe sneeuw glijden. De boards zijn meestal gemaakt van houd met gespen erop voor de voeten. In tegenstelling tot de winterse variant, is bij deze sport geen helm verplicht. Verder is er ook geen speciale kleding of dergelijke nodig. Nog een voordeel: Sinds het zand boarden niet afhankelijk is van sneeuwval, kan je het hele jaar door blijven boarden. Het enige nadeel, in tegenstelling tot de sneeuw variant, is dat er bij zand boarden geen liften aanwezig zijn die je weer naar boven kunnen brengen. Zand boarden in de duinen moet je doen door elke keer weer omhoog te lopen, of een erg krachtige Jeep je naar boven laten brengen.

 

Skivakantie maar dan anders

Zand boarden- en skiën zijn niet, zoals je misschien gedacht had, verschijnselen van de afgelopen jaren. Deze sport dateert uit de jaren 1940. De sport was toen al bekend in de VS, en is sinds de jaren ’70 zich gaan verspreiden naar Australië, Namibië, Egypte en nog een paar andere landen. Zelfs in Duitsland is er een zeer populair gebied in het Rijnland-Palts in het zuidwesten van Duitsland. Hier werden in 1990-2009 zelfs de wereldkampioenen zand boarden gehouden. Voor degenen die deze ervaring toch liever doen in een woestijn omgeving, heb ik de meest populaire plaatsen uitgekozen.

Het lijkt op sneeuw, maar is eigenlijk erg fijn zand.

De coolste zand boarding spots ter wereld

Namibië

Een zeer geschikte plaats voor deze unieke sport is de droge Namib woestijn in Namibië. Deze woestijn heeft een beroemde, ongeveer 380 meter hoge berg, ‘Dune 7’ genoemd. Vanaf daar heb je niet alleen een adembenemend uitzicht over de woestijn, maar ook een perfecte plek om met je zand board een snelle afdaling te maken. Een meer inspannende klim naar boven is dus zeker de moeite waard. In Namibië is niet alleen het zand boarden, maar ook het zand skiën erg populair. Hier lees je wat de beste reistijd voor Namibië is.

Chili

Wie er nog nooit in Chili is geweest en van actieve activiteiten houdt, kan deze sport als reden gebruiken voor een bezoek aan dit land. Want hier kijk je vanuit de Atacama woestijn in  het noorden van Chili uit over een geweldige locatie om je zand board te gebruiken. Bindt je board onder je voeten en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie. Zoals je kan zien, is deze plek niet alleen bekend om zijn meer dan 11.000 oude mummie, maar ook voor zijn spectaculaire skigebied. Dat ligt weliswaar ver van de besneeuwde landschappen, maar wel in een glinsterende woestijn.

Verenigde Arabische Emiraten

Welke plaats is er nou beter geschikt voor een zonnige ski-ervaring als de Verenigde Arabische Emiraten? Naast de vele indrukwekkende attracties die je kan ontdekken in de hoofdstad Abu Dhabi of Dubai, zijn er ook prachtige duinen. Deze liggen op slechts 50 kilometer van Dubai. Dit is een speciale plek doordat het zand hier niet geel goud is, maar een warme rode kleur heeft. Deze unieke ervaring kan je goed combineren met een trip naar Dubai. Mocht je daar al op vakantie zijn, probeer dan eens een ski tocht door de woestijn. Het zal zeker de moeite waard zijn! 🙂

Australië

Voor de beginners is hier het Surfers Paradise Australië, wat zich in het zuidwesten van het land bevind, in de buurt van Perth. Verwacht hier mooie duinen met heerlijk zand. Een volgende bijzondere plek in Australië waar je het boarden kan leren is het Kangaroo IJsland. Dit paradijselijke eiland bevind zich in het zuiden van Australië. Hier kan je gemakkelijk het boarden leren.

Capture

Egypte

De Egyptische woestijn is gewoon ideaal voor het zand boarden. Er wordt zelfs gezegd dat de Farao’s in hun tijd hier al naar beneden gleden op houten boarden! Als dat waar is, dan zou Egypte de pionier zijn in deze coole sport!

VS

In de VS staat in Florence, Oregon s’werelds eerste zand board park. Het 160.000 vierkante meter grootte park bied een breed scala aan duinen en heuvels die goed te boarden zijn.

Nicaragua

Nicaragua is de bestemming voor de zand boarders onder ons die op zoek zijn naar een speciale kick! Hier board je namelijk vanaf de actieve vulkaan Cerro Negro naar beneden. Een ervaring als deze kom je niet vaak tegen!

Andere landen waar je ook kan zand boarden

  • Zuid-Afrika
  • Peru
  • Braziel
  • Griekenland
  • Marokko

Onder de zand board hotspots zitten dus een aantal geweldige vakantiebestemmingen! Mocht jij nu zin hebben in zo’n bijzondere vakantie, stuur mij dan even een reisverzoek via Facebook. Ik zal proberen een leuke deal voor je te vinden naar jou beste zand board bestemming!