Deze vakanties kun je gratis omboeken of annuleren

Reizen met flexibele voorwaarden

Ben je op zoek naar een voordelige vakantieaanbieding voor de zomervakantie of later maar weet je niet zeker of je op de vertrekdatum wel wilt of kunt vertrekken? Dan is een vakantie met flexibele voorwaarden de oplossing. Bij TUI kun je een geboekte vakantie tot een week voor vertrek omboeken. Ook bij Corendon en Sunweb kun je de komende tijd je vakantie boeken met de mogelijkheid om tot enkele weken van tevoren je bestemming te wijzigen. Ben je op zoek naar een hotel, dan kun je in veel gevallen tot wel 48 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Ook veel luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, zijn extra coulant bij het annuleren of wijzigen van vliegtickets. Lees voor het boeken nog even goed de voorwaarden door op de website van de aanbieder.

Reispotje

 

 

Bij TUI tot 7 dagen voor vertrek gratis omruilen

De nieuwste TUI deals:

Naar TUI

 

Voor pakketreizen kun je tot 7 dagen van tevoren je reis nog omboeken. Je kunt zelfs je reisgezelschap nog wijzigen, zolang de hoofdboeker en het aantal reizigers gelijk blijft. Ook kun je van bestemming veranderen.

De voorwaarden van gratis omruilen bij TUI:

 • Geldt voor pakketreizen: zonvakanties, verre reizen, stedentrips, en autovakanties;
 • Geldt niet voor op maat gemaakte reizen, losse vluchten en hotels;
 • Rondreizen en riviercruises kunnen tot 21 dagen voor vertrek worden omgeboekt;
 • De reis kan zelfs worden omgeboekt naar de zomer van 2021;
 • De vluchten van de pakketreizen dienen te vertrekken vanuit Nederland;
 • De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken voor de op dat moment geldende prijzen. Prijsverschil tussen de oorspronkelijke en nieuwe boeking dient te worden bijbetaald. TUI betaalt tot 40% terug in de vorm van een reisvoucher als de nieuwe reis goedkoper is dan de originele reis.
 • Bij pakketreizen uitgevoerd door Transavia is de omruilgarantie niet op alle vluchten van toepassing.

Bij Corendon tot 48 uur voor vertrek gratis omboeken

De nieuwste Corendon deals:

Naar Corendon

De voorwaarden met betrekking tot gratis omboeken bij Corendon:

 • Eenmalig mogelijk voor strandvakanties bestaande uit vlucht plus hotel;
 • De Omruilgarantie tot 48 uur voor vertrek geldt voor boekingen gemaakt vanaf 4 juni 2020, met vertrek in de periode 26 juni 2020 t/m 31 oktober 2020.
 • Je kunt niet omboeken naar dezelfde luchthaven;
 • Wel mogelijk: in plaats van Sicilië naar Griekenland of zelfs Bali;
 • Niet geldig voor losse vluchten, stedentrips, rondreizen, cruisevakanties en artiestenreizen;
 • De nieuwe reisdatum dient in dezelfde periode/datum te vallen;
 • Het verschil in kosten wordt terugbetaald, danwel dient te worden bijbetaald.

 

Boek een hotel met gratis annuleren

Bij Booking.com bieden veel hotels de mogelijkheid om tot kort voort vertrek gratis te annuleren. Vaak is dit zelfs mogelijk tot 48 uur voor vertrek. Zie je een geweldige hotelaanbieding? Aarzel dan niet om te boeken en profiteer van de lage prijs! Zolang je tot kort voor vertrek kunt annuleren, hoef je je geen zorgen te maken en kun je genieten van de voorpret. Liever een appartement? Bij Airbnb bepalen aanbieders zelf of je kunt annuleren. Voor boekingen die voor 14 maart zijn gemaakt kun je gratis annuleren als de incheckdatum voor 31 mei 2020 ligt.

Gratis hotel annuleren bij Booking

Naar Booking.com

Vluchten gratis annuleren of omboeken

KLM is de komende tijd extra flexibel als het gaat om omboeken en annuleren van vluchten. Zo kun je tot de dag voor vertrek je vlucht gratis omboeken. Wil je een vlucht annuleren met vertrek voor 30 juni 2021, dan krijg je van KLM een tegoedbon waarmee je een nieuwe vlucht kunt boeken bij KLM, Air France, Delta, Virgin Atlantic en Kenya Airways. Bij Transavia en Easyjet kun je zelfs tot twee uur voor je vlucht gratis omboeken. Bij TUI Fly dien je je vlucht minstens een week van te voren te wijzigen om gratis te kunnen omboeken. Check altijd de specifieke voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij voordat je een vlucht boekt.

Airline Omboeken zonder wijzigingskosten? Tot hoelang voor de vlucht?
KLM Ja Tot dag voor vertrek
Transavia Ja Tot 2 uur voor vertrek
TUI Fly Ja Tot 7 dagen voor vertrek
Easyjet Ja Tot  2 uur voor vertrek
Ryanair* Ja Tot 2,5 uur voor vertrek
Eurowings Ja Tot 14 dagen voor vertrek
* Gratis omboeken bij Ryanair is mogelijk op vluchten geboekt vanaf 10 juni 2020 die voor juli of augustus 2020 op de planning staan.