Onvergetelijke rondreis door Peru & Bolivia

18, 19, 20 of 21 nachten

  • Hotel -
  • Luchtvaartmaatschappij -
  • maaltijden Ontbijt
  • transfer Inclusief
Hier boeken

Pak je koffers en maak je klaar voor wat misschien wel dé reis van je leven gaat worden: een rondreis in Zuid-Amerika door de landen Peru en Bolivia! Bij het horen van de naam Peru zal er vast en zeker een beeld tevoorschijn komen van die imposante Inca-stad hoog in het Andes gebergte; het mystieke Machu Picchu. De naam Bolivia laat misschien minder snel een belletje rinkelen, maar wacht maar tot je ziet wat dit land je te bieden heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van de grootste zoutvlakte ter wereld gelegen op een duizelingwekkende 3.600 meter hoogte – de Salar de Uyuni. Dit en zoveel meer kun jij gaan ontdekken tijdens deze rondreis door Peru en Bolivia.

Deze aanbieding biedt een compleet verzorgd reispakket, hetgeen betekent dat de vluchten, de hotels, alle transfers (inclusief binnenlandse vluchten!) en excursies allemaal inbegrepen zitten in de prijs. Ben jij klaar voor het avontuur van je leven? Bekijk hier dan snel alle mogelijke data en uitgebreide details over deze rondreis door Peru en Bolivia.

rondreis peru bolivia
Machu Picchu in Peru bij zonsopkomst

Rondreis door Peru & Bolivia

Machu Picchu, de oude Inca-stad die de Spanjaarden tijdens hun verovering van het Zuid-Amerikaanse continent niet wisten te vinden. Doordat ze de stad nooit bereikt hebben is deze grotendeels intact gebleven, waardoor de Inca cultuur hier nog volop te bewonderen is. Een bijzondere plek waar elke reiziger toch ook geweest moet zijn; het staat ook niet voor niks op de lijst van de Zeven nieuwe wereldwonderen! Dit is natuurlijk slechts één van de highlights van je rondreis door Peru en Bolivia, want tijdens deze droomvakantie ga je nog zoveel meer moois meemaken. Wil je weten wanneer je het beste naar Peru kunt reizen? Lees dan mijn beste reistijd voor Peru artikel!

rondreis peru bolivia
Traditionele Boliviaanse kledij; en natuurlijk een lama!

Wat dacht je van een bezoek aan de zilvermijn in Potosí in Bolivia? Ga met een oud-mijnwerker mee de mijn in – nog steeds volop in gebruik! – en leer over de unieke geschiedenis van de Cerro Rico (letterlijk: de rijke berg); een van de grootste inkomstenbronnen van de Spanjaarden tijdens de koloniale periode. Zorg wel dat je genoeg water drinkt als je hier bent, het rustig aan doet en misschien af en toe wat coca-thee drinkt (zeer gebruikelijk in Bolivia), want Potosí is met een hoogte van meer dan 4 kilometer de hoogste stad ter wereld! Deze rondreis brengt je van zon en strand in Lima tot dit soort duizelingwekkende hoogtes als in Potosí; een unieke ervaring.

rondreis peru bolivia
De Salar de Uyuni zoutvlakte in Bolivia; na regenval wordt dit de ‘grootste spiegel ter wereld’

Rondreis door Peru en Bolivia: de reis van je leven

De wonderlijke ervaringen houden maar niet op tijdens deze adembenemende reis. Zo kun je – mits je tijdens het regenseizoen reist – straks over ’s werelds grootste spiegel lopen, de Salar de Uyuni zoutvlakte in Bolivia. Een tocht hiernaartoe belooft een surrealistische ervaring om nooit te vergeten; laat staan wat voor een prachtige foto’s en videos je hier kunt maken! 😉

Andere hoogtepunten? Denk aan de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je surflessen kunt nemen op langs de kust op kunt paragliden. De Boliviaanse hoofdstad Sucre, waar je naast mooie architectuur vooral verwelkomt wordt met een erg relaxte en vriendelijke vibe. De bruisende Boliviaanse politieke hoofdstad La Paz, vaak ook wel de hoogste hoofdstad ter wereld genoemd, ook al klopt dit dus eigenlijk niet; de officiële hoofdstad is immers Sucre. Als we het toch over “de hoogste hebben”: wat dacht je van het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld? Een aparte eer die toekomst aan het grootste meer van Zuid-Amerika, gelegen in zowel Peru als Bolivia; het Titicaca meer.

Voor de complete reisroute en alle verdere details bekijk je de aanbieding voor deze rondreis.

rondreis peru bolivia
De surrealistische Laguna Colorada (het rode meer) bij de zoutvlakte in Bolivia

screenshot van de deal

rondreis peru bolivia