Uniek: stedentrip naar het Ierse Cork!

Verken deze relatief onbekende stad en ontdek waarom het de moeite waard is!

  • Hotel Jurys Inn Cork
  • Sterren
  • Luchtvaartmaatschappij -
  • maaltijden Ontbijt
P.p. vanaf € 409,-

In het diepe zuiden van Ierland vind je een uiterst unieke stad: Cork. Velen zullen misschien niet echt een idee hebben bij deze stad; tijd om daar verandering in te brengen! Wist je bijvoorbeeld dat het de tweede stad van Ierland is (na Dublin)? Of wist je dat het centrum van de stad op een eiland in een rivier ligt?! Zo is er nog veel meer wat je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist over de Ierse stad Cork. Niet gevreesd; ik laat je zien waarom deze stad op je to-do lijstje moet staan. Inmiddels al nieuwsgierig?

Reisorganisatie Travelbird heeft deze reis zorgvuldig voor je samengesteld: bekijk hier de mogelijke data, verdere details en boek deze stedentrip!

De stad Cork

De tweede stad van Ierland: Cork

Ziet dat er niet ontzettend pittoresk uit? Deze levendige stad stikt van de historische gebouwen die de stad een authentieke feeling geven, met als pronkstuk de imposante Saint Fin Barre’s Cathedral die boven de stad uittorent. De stad ligt aan (en wat het centrum betreft: IN!) de rivier de Lee, waardoor je gezellig kunt wandelen en relaxen langs de oevers van de rivier. Tussendoor hop je even een pub in voor een goed gehopte Guinness of een ander Iers biertje. Aan pubs is er namelijk geen tekort en de stad heeft dan ook echt een zeer gezellig uitgaansleven. Ga op pubcrawl of op eigen houtje en dwaal door de gezellige straatjes terwijl je de stad en de vriendelijke mensen beter leert kennen.

Oh, en dan had ik het nog niet eens gehad over de prachtige stadsparken, het landschap van Zuid-Ierland, én zelfs het kasteel wat je hieronder ziet afgebeeld. Wat mij betreft is er maar één conclusie mogelijk: Cork is top!

Blackrock Castle in Cork

Stedentrip vanuit een 4* hotel

Als kerst op de taart verblijf je ook nog eens in een uitstekend 4* hotel, midden in het centrum van Cork met uitzicht over de rivier de Lee. Het Jurys Inn Cork hotel zorgt er zeker voor dat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er bijvoorbeeld een 24-uursreceptie voor als je terugkomt in de late uurtjes, een heerlijk restaurant, en elke dag staat er een Full English Breakfast voor je klaar om de dag goed van start te kunnen gaan. Op Tripadvisor krijgt het hotel een geweldige beoordeling van 4 van de 5 punten en een certificaat van uitmuntendheid!

De haven bij Cork

screenshot van de deal

screenshot