Glamping Nederland

Kamperen saai? Nee! Een kampeervakantie klinkt misschien niet al te stoer, maar ik weet zeker dat je na een verblijf op een van deze glampings overtuigd bent. Wat is een glamping? Deze nieuwe vorm van in een tent slapen komt van het woord glamorous camping, oftewel luxe kamperen. En wist je dat er heel veel gave glampings in Nederland te vinden zijn? Deze zomervakantie kunnen we misschien niet naar het buitenland, maar we maken er gewoon een onvergetelijke vakantie in Nederland van!

 

Wat zijn de mooiste glampings in Nederland?

Het concept glamping is pas sinds een paar jaar bekend in ons land, maar al snel razend populair geworden. In het begin waren het voornamelijk ruime safaritenten of lodges, maar inmiddels schieten de pods, yurts en bijzondere campings als kolen uit de grond. En wat ben ik hier blij mee! Glamping betekent vakantie vieren in unieke accommodaties op buitengewone plekken. Je slaapt in heerlijke grote bedden, beschikt over een eigen bad of douche en soms zelfs een mooie ruimte om te koken. Niet op de grond slapen, kou lijden in een slaapzak of met een wc-rol over de camping struinen, nee. Tijdens glam camping is het puur genieten en daar hoef je helemaal niet ver voor te reizen. Daarom vind je op deze pagina de leukste en mooiste glampings in Nederland.

Yurt

Traditionele yurt met hottub

 • Slapen in een Mongoolse yurt
 • Met privéhottub!
Bubbel Airbnb

Slapen onder de sterren in een bubbel

 • Slaap in een bubbel
 • Hoeveel sterren tel jij?
Glamping met privé sanitair

Glamping met privé sanitair

 • Gelegen in Overijssel
 • Geschikt voor 4 personen

Duurzaam huisje in het bos

Natuurhuisje midden in het bos

 • Heerlijk uitrusten
 • Complete tiny house
Boomhut

Unieke boomhut in de Achterhoek

 • De ultieme boomhut
 • Slapen tussen de takken
Natuurhuisje

Scandinavische Lavvu met hottub

 • Genieten in alle rust
 • Met privésauna en hottub!

Glamping in Nederland

Slapen tussen de boomtoppen in een coole boomhut of sterren staren in een bubbel, er zijn tal van leuke en bijzondere glampings in Nederland. Van wildlife spotten vanuit een safaritent in Nederland tot de uitgestrekte uitzichten van Friesland en het heuvellandschap in Limburg: glamping in Nederland is hartstikke veelzijdig. Of je nu een romantisch nachtje weg wilt of last minute een paar dagen met de familie er tussenuit gaat, glamping is echt voor iedereen!

 

Luxe vakantieparken Nederland

Op luxe vakantieparken kun je naast de standaard huisjes vaak ook glamping accommodaties boeken. Wat dacht je van een jungle cabana in Center Parcs, een boomhut – mét glijbaan – bij Landal Greenparks of een tiny house van Roompot midden het bos? De Nederlandse vakantieparken zijn dus zeker niet alleen voor vakanties met kinderen, maar ook wanneer je zin hebt in een bijzondere overnachting, zoals een nachtje slapen in een boomhut!

 

Waar kun je een glamping boeken?

Naast de grotere vakantieparken zijn er natuurlijk ontzettend veel particulieren die glamping accommodaties aanbieden. Zo zijn er kleinschalige  campings die een paar huurtenten of huisjes in het bos beschikbaar stellen. Waar vind je de beste glampings? Op deze pagina verzamel ik de leukste, gaafste en meest bijzondere glampings voor jou van onder andere Natuurhuisje, Airbnb en Glampings.