Of het nu hoogzomer of hartje winter is, een stedentrip Boedapest is niet compleet zonder een bezoek aan een van de thermale badhuizen. Een moment pure ontspanning tussen het sightseeing door!

Er is geen enkele hoofdstad ter wereld met meer warmwaterbronnen dan Boedapest. Niet zo gek dus dat de Hongaarse hoofdstad ook wel ‘de stad van de badhuizen’ genoemd wordt. Naast het bekende Széchenyi bad en de schitterende Gellért Spa telt Boedapest nog meer dan 100 badhuizen. Maar wat zijn de beste en populairste badhuizen van Boedapest? Dit is mijn top 7 niet te missen badhuizen tijdens een stedentrip in Boedapest.

7x De beste badhuizen van Boedapest

Széchenyi bad | Gellért SpaLukács badhuis | Rudas bad |Palatinus Strand thermen | Király badhuisVeli Bej Spa

Szechenyi Spa badhuis Boedapest
Szechenyi Bad | Foto: Visit Hungary ©

Széchenyi bad

Het Széchenyi bad is het bekendste en populairste badhuis van Boedapest. Dit indrukwekkende thermische complex – het grootste van de stad en Europa – is gevestigd in een neobarok gebouw en ruim 100 jaar oud. Je vindt hier maar liefst 21 baden, waarvan er drie buiten zijn. Ook wanneer het in de winter ijskoud is, kun je heerlijk dobberen in de thermale baden. Of warm lekker op in een van de hottubs en sauna’s. En wist je dat het Széchenyi bad ook een bierspa heeft? Daarnaast is er elk weekend (behalve in januari) een SPArty in het Széchenyi bad

Praktische info

Openingstijden: Dagelijks open van 09.00 – 19.00 uur
Tickets: dagticket doordeweeks voor 5900 HUF (€16,50), dagticket weekend voor 6200 HUF (€17,40)
Adres: Állatkerti krt. 9-11, Városliget stadspark

Gellért Spa badhuis Boedapest
Gellért Spa | Foto: Visit Hungary ©

Gellért Spa

Het allermooiste badhuis van Boedapest? Dat is de Gellért Spa. Dit badhuis is eveneens gebouwd in het begin van de 20e eeuw, in Art Nouveau stijl. Deze thermale baden liggen onder prachtige glas-in-lood ramen en de muren en vloeren zijn versierd met kleurrijke mozaïeken. Hier kijk je je ogen uit! Naast diverse binnenbaden, heeft de Gellért Spa ook een groot buitenzwembad met een aangrenzend terras. Bij dit badhuis vind je ook het luxe Hotel Gellért. Helaas is het hotel op dit moment gesloten voor renovaties, maar de spa en zwembaden blijven gewoon geopend.

Praktische info

Openingstijden: Dagelijks open van 09.00 tot 19.00 uur
Tickets: dagticket doordeweeks voor 5900 HUF (€16,50), dagticket weekend voor 6200 HUF (€17,40)
Adres: Kelenhegyi út 4, aan de voet van de Gellértheuvel

Lukács badhuis
Lukács badhuis | Foto: Visit Hungary ©

Lukács badhuis

Het Lukács badhuis is iets minder toeristisch en ook bij locals een favoriete plek om te ontspannen. Dit badhuis in Boedapest opende in 1880 haar deuren, maar de warmwaterbron op deze locatie werd al vele eeuwen daarvoor gebruikt. Dit thermale complex heeft vier binnenbaden en twee buitenbaden en daarbovenop ook nog verschillende sauna’s. Bovendien kun je hier ook terecht voor een ontspannende massage. Sluit je bezoek aan het badhuis af op het dakterras waar je outdoor gym vindt, maar ook gewoon kunt chillen op een bedje in de zon.

Praktische info

Openingstijden: Dagelijks open van 07.00 tot 19.00 uur
Tickets: Entreeticket doordeweeks voor 3500 HUF (€9,80), entreeticket weekend voor 3900 HUF (€11)
Adres: Frankel Leó út 25-29

Rudas bad
Rudas bad | Foto: Visit Hungary ©

Rudas bad

Het Rudas bad is een van de oudste badhuizen van Boedapest. Deze thermale baden stammen uit de 16e eeuw, toen Boedapest nog bij het Ottomaanse Rijk hoorde. Een aantal jaar geleden is het badhuis gerenoveerd, maar de historische elementen zijn wel mooi bewaard gebleven. Zo ligt een deel van dit badhuis onder een koepel wat zorgt voor een mysterieuze sfeer. Bovendien vind je op het dak een bubbelbad met een geweldig uitzicht over Boedapest! Goed om te weten: deze baden zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag alleen geopend voor mannen. Dinsdag is ladies-only. In de weekenden is iedereen welkom.

Praktische info

Openingstijden: Dagelijks open van 06.00 tot 20.00 uur
Tickets: Dagticket doordeweeks voor 5500 HUF (€15,50), dagticket weekend voor 6900 HUF (€19,40)
Adres: Döbrentei tér 9

Palatinus Strand thermen

Midden in hartje Boedapest vind je Margaretha-eiland, een rustig stukje groen waar je even aan de drukte van de stad kunt ontsnappen. Hier vind je ook de Palatinus Strand thermen, het eerste badhuis van Boedapest dat buitenbaden had. In de afgelopen 100 jaar is het complex regelmatig uitgebreid. Het bestaat nu uit verschillende binnen- en buitenbaden, sauna’s en wellnessfaciliteiten. Er is hier zelfs een waterpark met glijbanen! Dat maakt dit badhuis ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

Praktische info

Openingstijden: Dagelijks opens van 09.00 tot 19.00 uur
Tickets: Entreeticket doordeweeks voor 2600 HUF (€7,30), entreeticket weekend 3100 HUF (€8,70)
Adres: Soó Rezsőstny. 1, op Margaretha-eiland

Király badhuis

Heb je geen zin om tussen honderden andere toeristen te dobberen in een gigantisch bad? Boek dan een ticket voor een ochtend of middag wellness in het Király badhuis. Dit is een kleinschalig badencomplex in Boedapest met vier binnenbaden en een tuin met bubbelbad. Daarnaast kun je hie rook massages boeken en je spieren opwarmen in de sauna. Dit badhuis is bovendien een goede budgettip. Doordat Király niet al te groot is, zijn de toegangstickets een stuk goedkoper dan bij de grote, bekende badhuizen in Boedapest.

Praktische info

Openingstijden: Tijdelijk gesloten
Adres: Főu. 84

Beli Bej bad
Veli Bej Spa | Foto: Visit Hungary ©

Veli Bej Spa

Last but not least: de Veli Bej Spa! Dit is een van de oudste Turkse badhuizen in Boedapest. Je vindt Veli Bej Spa in hetzelfde gebouw als Hotel Csaszar Budapest, in het stadsdeel Buda. Relax in het thermale bad van de Veli Bej Spa, trakteer jezelf op een fijne massage of zweet al je zorgen weg in een van de sauna’s. In het aangrenzende hotel kun je ook nog een baantje trekken in het 50 meter lange zwembad.

Praktische info

Openingstijden: Dagelijks open van 06.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 21.00 uur
Tickets: Tickets vanaf 2800 HUF (€8)
Adres: Árpád fejedelem útja 7

Meer uit het Travel Magazine