Ben jij benieuwd naar de 10 mooiste bezienswaardigheden in Marrakech die je zeker niet moet missen? In dit travel magazine geven wij jou alle ins & outs over de tofste hotspots in de Marokkaanse stad!

Ga jij binnenkort naar Marrakech en vraag jij je af welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen? Eén ding is zeker: Marrakech is zeker de moeite waard! Je vindt er namelijk talloze toffe hotspots en je raakt er zeker niet snel uitgekeken. Van de eeuwenoude Medina tot de gezellige souks: Marrakech is een pareltje die je eens bezocht moet hebben. In dit travel magazine vertellen we jou alles over de 10 tofste bezienswaardigheden in Marrakech!

1. De Medina van Marrakech

In de top 10 van mooiste bezienswaardigheden in Marrakech hoort met zekerheid de Medina. Achter de oranjerode muren van de Medina gaat een doolhof schuil van zigzaggende straatjes, gezellige marktjes en kleine steegjes. Wees niet bang als je er verdwaald raakt, want dit is zelfs de bedoeling. Say what? Het verwarrende stratenstelsel is bewust zo aangelegd. Vroeger werden indringers zo de stad uitgedreven. Vandaag de dag is de Medina één van de leukste bezienswaardigheden van Marrakech en is er niets leuker dan een middagje ronddwalen door de gezellige straatjes. Ben je echt verdwaald geraakt? Gelukkig zijn de vriendelijke locals altijd bereidt om jou de weg terug te wijzen naar jouw riad.

Toegang: gratis
Eten en drinken: ✓
abdelhamid-azoui-ghnvoYx1FSw-unsplash-3

Bekijk hier de mooiste riads

2. Djemaa el Fna

Zeg je Djemaa el Fna, dan zeg je hét centrale plein van Marrakech. Op dit plein worden al jouw zintuigen geprikkeld. Met de geuren van de lekkerste Marokkaanse kruiden, het geroezemoes van de terrasjes en de klanken van de straatmuzikanten behoort deze plek zeker in de top 10 met bezienswaardigheden in Marrakech. Je raakt hier niet snel uitgekeken want achter de gezellige cafeetjes en restaurantjes duik je de souks van Marrakech in en speur je de traditionele markten af op zoek naar de mooiste souvenirs. Vooral ’s avonds is Djemaa el Fna een ware trekpleister want dan komt dit plein helemaal tot leven. Je kijkt je ogen uit!

Toegang: gratis
Eten en drinken: ✓
Bezienswaardigheden in Marrakech - Djemaa el Fna

3. Koutoubia-moskee

Misschien heb je ‘m wel al vaker op de foto’s van Marrakech gezien, maar je kunt zeker niet om de Koutoubia-moskee heen tijdens jouw stedentrip in de Marokkaanse hoofdstad. Vanaf het plein kijk je uit op de 77 meter hoge minaret van de Koutoubia-moskee die boven de stad uittorent. Deze bezienswaardigheid is de grootste moskee van Marrakech en gebouwd in de 12e eeuw. Je kunt deze moskee helaas niet van binnen bewonderen als niet-moslim, maar gelukkig krijg je van de buitenkant al de echte Marokkaanse sfeer te pakken. Neem dus zeker de tijd om deze bezienswaardigheid in Marrakech van jouw bucketlist af te strepen.

Bezienswaardigheden in Marrakech - Koutoubia

4. Jardin Majorelle

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Marrakech is Jardin Majorelle. Je vindt deze botanische tuin net buiten de oude Medina van de stad. Je ziet hier de Franse invloeden terugkomen die karakter geven aan Marrakech. Klaar voor een kort lesje geschiedenis? Bijna honderd jaar geleden kocht de Franse schilder Jacques Majorelle een stuk grond in Marrakech, wat tegenwoordig dus de botanische tuin Jardin Majorelle wordt genoemd. In 1980 kochten modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner de tuin.

Toegang: €7
Openingstijden: 08:00 – 18:00
Bezienswaardigheden Marrakech - Jardin Majorelle

5. Bahiapaleis

Of verdwalen het thema in Marrakech is, mag je zelf beslissen na jouw bezoek aan deze stad. Maar dat het Bahiapaleis een waar doolhof op zich is, valt niet over te twisten. In deze instagrammable trekpleister kijk jij je ogen uit door al het kleurrijke mozaïek en dwaal je door de gangen van het paleis. Voor de toegangsprijs hoef je deze bezienswaardigheid in Marrakech niet achter wegen te laten, want voor een kleine één euro bezichtig jij dit prachtige paleis al. Een paar van de ruim 150 kamers die het paleis rijk is, is voor bezoekers toegankelijk.

Toegang: €1
Openingstijden: 09:00 – 17:00
Bezienswaardigheden Marrakech - Bahiapaleis

6. Ben Youssef Moskee & Madrassa

Ben jij nog lang niet uitgekeken en maken de moskeeën in deze stad veel indruk op jou? Dan weten wij zeker dat de Ben Youssef Moskee en de aangrenzende Madrassa eveneens indrukwekkend zullen zijn. Kleurrijke mozaïeken kenmerken deze voormalige islamitische school. Ooit was de Ben Youssef Madrassa de grootste islamitische school in de wijde omgeving met honderden studenten. In 1962 sloot de school haar deuren, maar het gebouw staat tegenwoordig nog altijd bekend als één van de mooiste bezienswaardigheden in Marrakech. Onze tip is dan ook om hier zeker een bezoekje te brengen tijdens jouw stedentrip naar Marrakech.

Toegang: €7
Openingstijden: 09:00 – 18:00
Bezienswaardigheden Marrakech - Ben Youssef Moskee

7. Rahba Kedima

Shopaholics & foodies, opglet! Ben jij op zoek naar de leukste souvenirs en wil je de Marokkaanse keuken proeven, breng dan een bezoekje aan Rahba Kedima. Wij hopen dat koffer groot genoeg is, want op dit kleurrijke plein vind je kraampjes waar je prachtige traditionele interieuritems shopt. Van Marokkaanse tapijten tot kleurrijke poefjes: niks is hier te gek! Ook voor smakelijke kruiden ben je hier aan het juiste adres. Proef de lekkerste kruiden en neem er zeker een aantal mee naar huis zodat je thuis letterlijk de Marokkaanse sfeer kunt proeven.

Gurutip: drink een kopje kruidenthee op het dakterras van Cafe Des Epices waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt over het hele plein!

Toegang: Gratis
Eten en drinken: ✓
evgeny-matveev-eEpEs1CUaS4-unsplash-2

8. De Graven van de Saadiërs

Heb je weleens gehoord van de historische graven van de Saadiërs? Misschien denk je: de graven van wie? De Saadiërs zijn de directe afstammelingen van de profeet Mohammed. Opnieuw geven wij je een klein lesje geschiedenis. In 1557 begon de traditie om de telgen van de Saadische dynastie hier te begraven. Ondertussen kun je al 156 graven tellen tijdens jouw bezoek aan deze bezienswaardigheid in Marrakech. De graven waren eeuwenlang afgeschermd door een omringende bloementuin met hoge muren en pas in 1917 werden de graven pas weer herontdekt.

Toegang: €1
Openingstijden: 8.30 – 11.45 uur en van 14.30 – 17.45 uur
shutterstock_197368763

9. De watervallen van Ouzoud

De watervallen van Ouzoud zijn prachtig en daarom veelvuldig bezocht door stedentrippers in Marrakech. De watervallen zijn zo’n 110 meter hoog, wat weliswaar lang niet zo hoog is als de hoogste waterval van Afrika, maar toch onwijs indrukwekkend. Naast de spectaculaire watervallen spotten, kun je hier ook mooi wandelen, zwemmen en zelfs klimmen is er mogelijk. Wil je het meest spectaculaire uitzicht meepakken tijdens jouw uitstapje naar de watervallen van Ouzoud? Klim dan naar het viewpoint.

Dagtour: Vanaf €25
watervallen-van-Ouzoud

10. De Sahara

Oké, misschien kunnen we dit niet per se een bezienswaardigheid in Marrakech zelf noemen, maar een uitstapje naar de Sahara tijdens jouw stedentrip is zeker de moeite waard. Een stedentrip in Marrakech is namelijk perfect te combineren met een bezoek aan de Marokkaanse Sahara. Vanuit de stad vertrek je naar Erg Chegaga waar je de hoogste zandduinen van Marokko vindt. De 250 meter hoge duinen domineren het indrukwekkende woestijnlandschap.

Gurutip: kies voor een meerdaagse excursie naar de Sahara en breng een nacht door in de woestijn. Hoe uniek?

Dagtour: Vanaf €35
y-k-MNxFb17V6vk-unsplash-2

Meer lezen over Marrakech?