Spring van 28 meter hoog, glij met 104 km/u door een glijbaan of dobber rond op een kalme rivier. Ik heb voor jou de beste waterparken ter wereld bij elkaar gezet. Een adrenalinekick is zeker gegarandeerd. Zet je schrap, gooi je handen in de lucht en wees klaar voor de rit van je leven!

Als de temperaturen weer boven de 25 graden stijgen, ga eens naar een waterpark voor verkoeling in plaats van het strand. Pak je zwemkleding en wees klaar voor een dag waterpret! En nee dit is niet alleen voor kleine kinderen! Voor jong en oud zijn deze waterparken geweldig!

De 5 beste waterparken ter wereld

Brazilië | Dubai | Indonesië | Brazilië II | Spanje

Brazilië – Waar actie en ontspanning samenkomen

Op de vijfde plaats staat het Hot Park in Brazilië. Waterliefhebbers krijgen zeker waar voor hun geld in dit waterpark. Dobber op de 238 meter lange ”Lazy River” langs palmbomen,varens en verschillende exotische planten, glij over de 31 meter lange glijbaan naar beneden of zie wie het snelste is in een Aqua Race.

Desejo do dia: entrar na correnteza do Lazy River e esquecer de todo o resto!

Ein von Hot Park (@hotpark_brasil) gepostetes Foto am

Volwassenen kunnen een verfrissend drankje bestellen bij een van de vele zwembadbars. Je opfrissen wordt op deze manier naar een ander niveau gebracht. Ook kun je een introductieles duiken nemen of ga mee met een kano tour waarbij je oog en oog komt te staan met exotische vogels. Zoals je kunt zien, heeft Hot Park heel wat te bieden. Mocht je je afvragen waarom het woord ‘hot’ in de naam voorkomt? Het water in de zwembaden heeft een aangename temperatuur dus mensen met koudwatervrees hoeven zich geen zorgen te maken. Je kunt gelijk in het water springen! Hot Park ligt dichtbij de Braziliaanse stad Caldas Novas, wat ongeveer een dag reizen van Rio de Janeiro ligt. Ach, ‘When in Brazil’…

Anoitecendo no Hot Park! ?

Ein von Hot Park (@hotpark_brasil) gepostetes Foto am

Dubai – Waar mensen en haaien oog in oog staan

Bij dit waterpark ligt de aandacht niet op de adrenalinekick, maar op de mogelijkheid om oog in oog te staan met exotische zeewezens. De Aquaventure Park Dubai biedt deze mogelijkheid. De locatie van het park is net zo extravagant als de attracties. Vlakbij de kust van Dubai, of om nog specifieker te zijn op het kunstmatige Palm Tree Island vind je zwembaden in overvloed en spannende glijbanen.


Ben je niet bang aangelegd dan is de ‘Leap of Faith’ zeker wat voor jou. Hier is het letterlijk op hoop
van zegen, aangezien je op je rug van een negen verdiepingen tellende glijbaan naar beneden glijdt. Maar dat is nog niet alles. Op het einde kom je langs de haaien en pijlstaartroggen. Voor de niet-sensatiezoekers is er de ‘Tower of Neptune’ met zijn lagune. Alleen of samen met je vriend of vriendin dobber je op een rubberen band door de toren terwijl je langs een school vissen en een groepje haaien komt.

Leap of Faith is the coolest body slide #atlantisthepalm #aquaventurewaterpark #waterpark #waterslide #bodyslide

Ein von Bevan Alexander (@bevanca) gepostetes Foto am

Maar voor nu laten we de vissen achter ons, want je moet de grootste waterglijbaan ter wereld uitproberen! Met maar liefst drie vrienden kun je van de ‘Aquaconda’ glijden. Zoals de naam al suggereert, heeft dit glijparcours onverwachte bochten en afdalingen. Nu we het toch hebben over een sprong in het diepe nemen, ben jij dapper genoeg voor de ‘Poseidon’s Revenge?’ Het is minder eng als het klinkt, maar bij deze glijbaan kun je snelheden van bijna 60 kilometer per uur halen. Dit is niet voor angsthazen. Je kunt hier ook terecht voor ontspanning. Voeder bijvoorbeeld de pijlstaartroggen, neem een foto met de zeeleeuwen of zwem met de dolfijnen. Waar wacht je op? Op naar Dubai!

#stingray #atlantisthepalm #aquaventurewaterpark #aquarium

Ein von Grace (@coutinhogracy) gepostetes Foto am

Glijbaan gekte in Bali

Op de derde plaats staat het beste waterpark van Azië. Waterbom Bali heeft 13 waterglijbanen en verschillende soorten waterattracties. De glijbanen zijn verdeeld in drie categorieën waardoor bezoekers direct weten of een attractie wat voor ze is. Voor alle leeftijden is er een attractie!

Slangen wachten op je in de volgende categorie. Het zijn natuurlijk niet echte slangen, maar de zogenaamde ‘Constrictor’ en ‘Python’ attracties bieden onverwachte bochten en afdalingen.
Bij beide attracties dobber je op een rubberen band en vanaf de attracties heb je een geweldig uitzicht over het park en de omgeving. De volgende is de ‘Super Bowl’ ( nee niet die van American Football), maar waar je op een oranje sloep glijdt voordat je wordt gelanceerd in een grote kom. Net wat anders dan de Amerikaanse versie…. In de categorie ‘extreem’ vind je 8 glijbanen. Het hoogtepunt is de 16 meter lange verticale glijbaan waarin je een g-kracht tot 2,5 kunt ervaren!

Perfect time for sliding ????

Ein von Waterbom Bali (@waterbombali) gepostetes Foto am


Ben jij competitief? Dan is de attractie ‘Twin Racers’ wat voor jou. Liggend op een matje race je tegen iemand. Met de juiste techniek behaal je niet alleen de eerste plaats, maar ervaar je ook topsnelheden. Naast alle attracties heb je genoeg plekken waar je kunt bijkomen van de adrenaline of je klaar kunt maken voor de volgende rit.

De strijd om beste waterpark ter wereld gaat nu tussen twee parken. Ik ben een aantal blauwe plekken en schrammen rijker door het uittesten, maar ik kan je nu de top 2 presenteren…

Snelheidsduivel in Brazilië

Beach Park! Voor de tweede plek keren we weer terug naar Brazilië. In het zuiden van het land bij de stad Fortaleza vind je dit park. In dit park zijn de attracties ook verdeeld in drie categorieën waardoor er genoeg te doen is voor families en sensatiezoekers. De kleinste bezoekers kunnen op ontdekkingstocht op ‘Treasure Island’, varen op de ‘Ark van Noach’ of een watergevecht houden in de ‘Aquacircu.’  Maak je geen zorgen. Een badmeester houdt alles in de gaten. Mocht je honger hebben gekregen na al dit avontuur dan kun je terecht in een van de 6 thema-restaurants.

Mergulhe fundo na diversão e desafie a sua coragem! #MeuBeachPark #Arrepius

Ein von Beach Park (@beachpark) gepostetes Foto am


Houd je van meer spanning, dan zijn er vier ‘gemiddeld’ en vier ‘extreme’ attracties die je uit kunt proberen. Hier kun je je grenzen opzoeken. In de attractie ‘Atlantis’ zit je met drie mensen op een rubberen band waarmee je een snelheid tot 24 kilometer per uur bereikt. In Black Morray glijd je door een 67 meter lange donkere tunnel met een snelheid van 13 kilometer per uur. Zeven soortgelijke attracties in de Ramubrinka zone wachten erop om getest te worden. Je achterwerk zal zeker pijn doen aan het einde van de dag. In de derde categorie wordt het extreem. ‘Arrepius’ is een attractie van vijf glijbanen onder een dak, hierdoor moet er een glijbaan voor iedereen tussen zitten. Een vrije val vanaf 25 meter? Raften met vier mensen waarbij je in een grote kom terechtkomt? De keuze is reuze!

Incrível como o Insano, só o Insano! Quantas vezes você já desceu nessa fera? ? #BeachPark #Insano #Aquiraz #Ceara

Ein von Beach Park (@beachpark) gepostetes Foto am


Het hoogtepunt van het park moet de attractie ‘Insane’ zijn. De attractie doet de naam eer aan! Je maakt bijna een vrije val van 41 meter naar beneden. Ondertussen bereik je een snelheid tot 105 kilometer per uur en dat allemaal binnen 5 seconden! Waar is de rem?! Om te relaxen gaan we richting ”Chills.” Grapje, dit is eigenlijk een van de meest extreme attracties van het park, maar als je de anderen hebt overleefd dan valt dit reuze mee. Ik vraag me af waarom ik me als proefpersoon heb opgegeven? Schraap al je moed bij elkaar en houd je vast voor de volgende attracties van het volgende park. Dit park is nummer 1 voor een reden. Het zal je verbazen dat je hiervoor niet ver hoeft te reizen! Dit park ligt namelijk in Spanje. Het beste waterpark ter wereld ligt in Europa, namelijk op Tenerife! Heb je je zwemkleding bij je? Op naar Siam Park!

Spanje is de wereldkampioen!

Siam Park wordt door veel websites en reizigers gezien als het beste waterpark. Er zijn genoeg redenen waarom dit park nummer 1 is. De diversiteit aan – en kwaliteit van de attracties maken van dit park een winnaar. Het park heeft een thema, namelijk Thailand. Als je komt met een grote groep dan kun je zelfs een traditionele houten hut huren om zo je dag vol waterpret in stijl te beginnen.

28 meters drop, 60km/h speed

Ein von @siampark gepostetes Foto am


Net zoals alle andere parken zijn ook hier de attracties onderverdeeld in categorieën. Diegene die meer ontspanning zoekt, kunnen de Thaise cultuur ontdekken bij de ‘Floating Market’ of dieren bewonderen bij ‘Sea Lion Island.’ Waterratten kunnen met een rubberen band over de Mai Tai rivier dobberen. Heb je kleine kinderen? Geen probleem! De kleinsten kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of racen tegen vriendjes en familie. Het hoogtepunt is het golfzwembad! Hier vind je de grootste zwembadgolf machine ter wereld! Zwem of surf op drie meter hoge golven. Persoonlijk blijf ik liever op het droge met mijn voeten in het zand…

Scared of The Dragon?

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Adrenaline junkies zullen bij het volgende helemaal in hun element zijn: 6 attracties vol met actie die je gegarandeerd zullen laten gillen! Je gaat door verschillende trechters, donkere tunnels en scherpe bochten bij de ‘Kinnaree.’ Het lijkt net alsof je in een tornado zit. De draak ziet toe hoe jij door een gat valt met je rubberen band. In de ‘Tower of Power’ kom je meer zeewezens tegen. Aan het einde van de 28 meter lange glijbaan ligt er onder je een aquarium vol met haaien en roggen. Nu je toch in het beste waterpark ter wereld ben, moet je de ‘Singha’ uitproberen. Verschillende trechters en nauwe bochten zorgen ervoor dat je je gevoel van richting helemaal zult verliezen. Mijn hoofd tolt er nog steeds van….

Tower of Power

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Ligt je zwemkleding klaar? Of je nou alleen, samen of met de hele familie op vakantie gaat, deze tips helpen je hopelijk met het maken van een keuze voor een waterpark. Waarom plan je niet je hele vakantie rondom een waterpark?!