Stort je van 28 meter hoogte in het diepe, glij met 104 km/u door een glijbaan of laat je meevoeren over een Lazy River. Bij de beste waterparken ter wereld krijg je zelfs als je over ze leest een adrenalinekick. Zet je schrap, gooi je handen in de lucht en wees klaar voor de rit van je leven!

Overweeg eens een heel bijzondere zomervakantie, een naar de leukste waterparken ter wereld! Als de temperaturen weer boven de 25 graden stijgen, is het heerlijk om je naar beneden te laten glijden van een pijlsnelle glijbaan. Pak je zwembroek in en bereid je voor op de waterpret. En nee, zo’n vakantie is niet alleen leuk voor kleine kinderen. Deze parken zijn voor jong en oud: dit zijn de beste waterparken ter wereld!

De 5 beste waterparken ter wereld

Brazilië | Dubai | Indonesië | Nog een keer Brazilië | Spanje

5. Hot Park Waterpark in Brazilië

Op de vijfde plaats staat het Hot Park in Brazilië. Waterliefhebbers krijgen zeker waar voor hun geld in dit waterpark waar actie en ontspanning heel goed samengaan. Dobber over de 238 meter lange ”Lazy River” langs palmbomen, varens en verschillende exotische planten, glij van een 31 meter hoge glijbaan naar beneden of zie wie het snelste is tijdens een Aqua Race.

Desejo do dia: entrar na correnteza do Lazy River e esquecer de todo o resto!

Ein von Hot Park (@hotpark_brasil) gepostetes Foto am

Volwassenen kunnen een verfrissend drankje bestellen bij een van de vele poolbars. Het woord “verfrissing” krijgt hier een heel nieuwe betekenis. Wat dacht je van een introductieles duiken of een kanotocht waarbij je oog in oog komt te staan met exotische vogels. Zoals je kunt zien, heeft Hot Park heel wat te bieden, je valt van het ene zwembad in het andere. Mocht je je afvragen waarom het woord ‘hot’ in de naam voorkomt? Het water in de zwembaden heeft een aangename temperatuur dus mensen met koudwatervrees hoeven zich geen zorgen te maken. Je kunt gelijk in het water springen! Hot Park ligt dichtbij de Braziliaanse stad Caldas Novas, wat ongeveer een dag reizen van Rio de Janeiro ligt. Ach, als je toch al op vakantie in Brazilië bent… Neem het ervan!

\

Anoitecendo no Hot Park! ?

Ein von Hot Park (@hotpark_brasil) gepostetes Foto am

4. Aquaventure Waterpark in Dubai

Bij dit waterpark ligt de aandacht niet op de adrenalinekick, maar op de mogelijkheid om oog in oog te staan met exotische zeewezens. In het Aquaventure Park Dubai kun je oog in oog komen te staan met een haai! De locatie van het park is net zo extravagant als de attracties. Vlakbij de kust van Dubai, of om nog specifieker te zijn op het kunstmatige Palm Tree Island vind je zwembaden in overvloed en volop spannende glijbanen.

Ben je niet bang aangelegd dan is de ‘Leap of Faith’ zeker wat voor jou. Hier is het letterlijk op hoop van zegen, aangezien je op je rug van een negen verdiepingen tellende glijbaan naar beneden glijdt. Maar dat is nog niet alles. Op het einde kom je langs de haaien en pijlstaartroggen. Voor de niet-sensatiezoekers is er de ‘Tower of Neptune’ met zijn lagune. Alleen of samen met je vriend of vriendin dobber je op een rubberen band door de toren terwijl je langs een school vissen en een groepje haaien komt.

Leap of Faith is the coolest body slide #atlantisthepalm #aquaventurewaterpark #waterpark #waterslide #bodyslide

Ein von Bevan Alexander (@bevanca) gepostetes Foto am

Voor nu laten we de vissen achter ons, want het is tijd om grootste waterglijbaan ter wereld uitproberen! Met maar liefst drie vrienden kun je van de ‘Aquaconda’ glijden. Zoals de naam al suggereert, heeft dit glijparcours onverwachte bochten en afdalingen. Nu we het toch hebben over een sprong in het diepe nemen, ben jij dapper genoeg voor de ‘Poseidon’s Revenge?’ Het is minder eng als het klinkt, maar bij deze glijbaan kun je snelheden van bijna 60 kilometer per uur halen. Dit is niet voor angsthazen. Je kunt hier ook terecht voor ontspanning. Voer bijvoorbeeld de pijlstaartroggen, neem een foto met de zeeleeuwen of zwem met de dolfijnen. Waar wacht je op? Op naar Dubai!

 

3. Waterbom waterpark Bali

Op de derde plaats staat het beste waterpark van Azië. Waterbom Bali heeft 13 waterglijbanen en verschillende soorten waterattracties. De glijbanen zijn verdeeld in drie categorieën waardoor bezoekers direct weten of een attractie wat voor ze is. Voor alle leeftijden is er een attractie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waterbom Bali (@waterbombali)

Slangen wachten op je in de eerste categorie. Het zijn natuurlijk geen echte slangen, maar de zogenaamde ‘Constrictor’ en ‘Python’ attracties bieden onverwachte bochten en afdalingen.
Bij beide attracties dobber je op een rubberen band en vanaf de attracties heb je een geweldig uitzicht over het park en de omgeving. De volgende is de ‘Super Bowl’ ( nee niet die van American Football), maar waar je op een oranje sloep glijdt voordat je wordt gelanceerd in een grote kom. Net wat anders dan de Amerikaanse versie…. In de categorie ‘extreem’ vind je 8 glijbanen. Het hoogtepunt is de 16 meter lange verticale glijbaan waarin je een g-kracht tot 2,5 kunt ervaren!

Perfect time for sliding ????

Ein von Waterbom Bali (@waterbombali) gepostetes Foto am


Ben jij competitief? Dan is de attractie ‘Twin Racers’ wat voor jou. Liggend op een matje race je tegen een vriend om als eerste beneden te komen. Met de juiste techniek behaal je niet alleen de eerste plaats, maar ervaar je ook topsnelheden. Naast alle attracties zijn er genoeg plekken waar je kunt bijkomen van de adrenaline of je klaar kunt maken voor de volgende rit.

Alle Bali vakanties

De strijd om beste waterpark ter wereld gaat nu tussen twee parken. We zijn een aantal blauwe plekken en schrammen rijker door het uittesten, maar we kunnen je nu de top 2 presenteren…

2. Beach Park waterpark in Brazilië

Beach Park! Voor de tweede plek keren we terug naar Brazilië. Je vindt dit leuke waterpark in het zuiden van het land, bij de stad Fortaleza. In dit park zijn de attracties wederom verdeeld in drie categorieën waardoor families en sensatiezoekers precies weten welke glijbanen ze het beste kunnen nemen. De kleinste bezoekers kunnen op ontdekkingstocht op ‘Treasure Island’, varen op de ‘Ark van Noach’ of een watergevecht houden in de ‘Aquacircu.’  Maak je geen zorgen. Een badmeester houdt alles in de gaten. Mocht je honger hebben gekregen na al dit avontuur dan kun je terecht in een van de zes thema-restaurants.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beach Park (@beachpark)

Houd je van meer spanning, dan zijn er vier ‘gemiddeld’ en vier ‘extreme’ attracties die je uit kunt proberen. Hier kun je je grenzen opzoeken. In de attractie ‘Atlantis’ zit je met drie mensen op een rubberen band waarmee je een snelheid tot 24 kilometer per uur bereikt. In Black Morray glijd je door een 67 meter lange donkere tunnel met een snelheid van 13 kilometer per uur. Zeven soortgelijke attracties in de Ramubrinka zone wachten om getest te worden. Je achterwerk zal zeker pijn doen aan het einde van de dag. In de derde categorie wordt het extreem. ‘Arrepius’ huist vijf glijbanen onder een dak en heeft voor iedereen een geschikte glijbaan. Een vrije val vanaf 25 meter hoogte? Raften met vier mensen waarbij je in een grote kom terechtkomt? De keuze is reuze!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beach Park (@beachpark)

Het hoogtepunt van het park is de attractie ‘Insane’. De attractie doet de naam eer aan! Je valt van 41 meter bijna loodrecht naar beneden en bereikt daarbij in 5 seconden een snelheid tot wel 105 kilometer per uur! Waar is de rem?! Om te relaxen gaan we richting ”Chills.” Grapje, dit is eigenlijk een van de meest extreme attracties van het park, maar als je de andere hebt overleefd dan valt dit reuze mee. We vragen 0ns af waarom we ons als proefpersoon hebben opgegeven? Schraap al je moed bij elkaar en houd je vast voor de attracties van het volgende park. Dit park is niet voor niets de nummer 1. Het zal je verbazen dat je hier niet ver voor hoeft te reizen! Dit park ligt namelijk in Spanje. Het beste waterpark ter wereld ligt in Europa, namelijk op Tenerife! Heb je je zwemkleding bij je? Op naar Siam Park!

1. Siam Park waterpark op Tenerife

Siam Park wordt door veel websites en reizigers gezien als het beste waterpark ter wereld. Ook door Tripadvisor is dit park uitgeroepen tot het beste waterpark ter wereld. Er zijn genoeg redenen waarom dit park nummer 1 is. De diversiteit aan – en kwaliteit van de attracties maken van dit park een winnaar. Het park heeft een thema, namelijk Thailand. Als je met een grote groep naar het waterpark komt, kun je zelfs een traditionele houten hut huren om zo je dag vol waterpret in stijl te beginnen.

28 meters drop, 60km/h speed

Ein von @siampark gepostetes Foto am


Net zoals alle andere parken zijn ook hier de attracties onderverdeeld in categorieën. Ben je op zoek naar ontspanning, dan kun je de Thaise cultuur ontdekken bij de ‘Floating Market’ of dieren bewonderen bij ‘Sea Lion Island.’ Waterratten kunnen met een rubberen band over de Mai Tai rivier dobberen. Ben je op vakantie met kinderen? Geen probleem! De kleinsten kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of racen tegen vriendjes en familie. Het hoogtepunt is het golfzwembad met de hoogste kunstmatige golven ter wereld! Zwem of surf op drie meter hoge golven. Persoonlijk blijven we liever op het droge met onze voeten in het zand…

Scared of The Dragon?

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Adrenaline junkies zullen bij de volgende waterattractie helemaal in hun element zijn: 6 attracties vol met actie die je gegarandeerd zullen laten gillen! Je gaat door verschillende trechters, donkere tunnels en scherpe bochten bij de ‘Kinnaree.’ Het lijkt net alsof je in een tornado zit. De draak ziet toe hoe jij door een gat valt met je rubberen band. In de ‘Tower of Power’ kom je meer zeewezens tegen. Aan het einde van de 28 meter lange glijbaan ligt er onder je een aquarium vol met haaien en roggen. Nu je toch in het beste waterpark ter wereld ben, moet je de ‘Singha’ uitproberen. Verschillende trechters en nauwe bochten zorgen ervoor dat je je gevoel van richting helemaal zult verliezen. Onze hoofden tollen er nog steeds van….

Tower of Power

Ein von @siampark gepostetes Foto am

Na het zien van zoveel fantastische waterparadijzen heb je toch zeker wel je zwemkleding uit de kast gehaald? Of je nu alleen, samen of met de hele familie op vakantie gaat, met deze tips kun je weer heel wat vakantiebestemmingen aan je lijstje toevoegen. Zeker ons favoriete waterpark, het Siam Park op Tenerife, is probleemloos te bereiken voor een heerlijke zonvakantie.

 

Heb je er wel eens aan gedacht een vakantie met waterpark te boeken? In Egypte en Turkije hebben veel hotels enorme glijbanen!

Meer tips voor een zwemvakantie