Met het uitzicht van een adelaar lijk je over de bergen te vliegen, terwijl je in de mooiste infinity pools van de Alpen de tijd vergeet. Ruil palmbomen in voor bergtoppen, witte stranden voor rotswanden en beleef daarbij het unieke gevoel van vrijheid wanneer je de oneindige horizon ziet.

Een droomvakantie betekent niet altijd witte stranden en helderblauwe oceanen. Ok, het is altijd fijn aan het strand, maar ken je de schoonheid van de bergen ook? De Alpen zijn speciaal, indrukwekkende giganten die je moet zien om de pracht ervan te beleven. Vergeet de dromerige stranden even en volg mij naar de mooiste pieken ter wereld – het is het waard!

Zwitserland

Geef toe, Zwitserland is prachtig! Dit Alpenland snapt het concept van luxe in de natuur en daarom vond ik hier ook drie hotels met geweldige infinity pools.

Het Cambrian Hotel, Adelboden

In het midden van de Zwitserse Alpen, vind je een plek waar de lucht niet schoner kan zijn en de bergen niet hoger. Je duikt niet alleen in het water, maar in een relaxt, idyllisch beeld. Hier vergeet je al je dagelijkse zorgen terwijl je van het indrukwekkende bergpanorama geniet.

Villa Honegg, Ennetbürgen

Het wordt niet mooier dan dit. Gesitueerd hoog boven een meer, heb je de mogelijkheid om te zien hoe de gigantische bergen hun schaduwen op het wateroppervlak laten vallen. Terwijl je hier van pure ontspanning geniet, deel je dit landschap met enkele koeien die in het weiland grazen. In de winter strekt een oneindig besneeuwd landschap voor je uit.

Park Hotel, Vitznau

Luxe gecombineerd met architectuur van honderden jaren oud. Het Park Hotel in Vitznau heeft een waarlijk Alpenparadijs gecreëerd. Voor je ligt een dromerig berglandschap met een meer en achter je bevinden zich historische gebouwen. Hier speelt tijd geen rol terwijl je baddert.

Oostenrijk

De Oostenrijkers houden van hun bergen en daarom is het ook niet verbazend dat je enkele van de mooiste infinity pools van de Alpen hier vindt. De inwoners wijden sommige van hun mooiste uitzichtspekken toe aan de ruige bergtoppen.

Vakantiehotel Fernblick, Bartholomäberg

Dit hotel laat niets te wensen over. Terwijl het lijkt alsof de speciaal gebouwde skypool boven de bergen lijkt uit te torenen, ervaar je de gevoelens van gewichtsloosheid, alsof je boven de Alpen zweeft.

Bergresort Feuerberg

Dit ongelofelijke hotel in het zuiden van Oostenrijk is stiekem mijn favoriet. Omdat het hotel direct aan de piste ligt, kun je je skies uitdoen en direct in een zwembad duiken met een uitzicht dat niet onderdoet aan uitzichten op de oceaan. Hier kun je bijkomen van een intensieve dag met de bergen van Kärnten op de achtergrond.

Hotel Tauern Spa Zell am See, Kaprun

Gesitueerd in een vallei, zie je een prachtig berglandschap voor je terwijl je in een skypool drijft. Dankzij de zwembadmuur van glas, krijg je het gevoel alsof je in de lucht zweeft en tegelijkertijd van de Alpenomgeving geniet.

Das Goldberg, Bad Hofgastein

Boven de daken van Bad Hofgastein, vind je een geweldig hotel dat design en natuur combineert. De ongewone architectuur laat zeker een indruk achter en het uitzicht vanaf dit zwembad is ook niet zo slecht, denk je ook niet?

Aqua Dome, Längenfeld

“We leggen de Alpen aan je voeten” – een geweldige manier om een hotel te adverteren, niet waar? Toegegeven, je vindt hier geen klassieke infinity pool, maar deze unieke spa moest wel op deze lijst. Het lijkt alsof de baden voor het gebergte zweven.

Duitsland

Duitsland heeft ook genoeg idyllische bergen en valleien die gewoon ontdekt moeten worden!

Panoramahotel Oberjoch, Bad Hindelang

Met een uitzicht op de Oberjoch – terecht de juweel van de Alpen genoemd – je kunt hier baden in een geweldige infinity pool en je blik over de bergen en horizon laten dwalen.

Hotel Bergkristall, Oberstaufen

Gesitueerd in de Allgäu Alpen, krijg je een panoramisch uitzicht op de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland en voel je direct een connectie met de natuur. In deze romantische atmosfeer kun je helemaal tot rust komen en jezelf verwennen in een wellnessoase, terwijl je naar de herten in het park van het hotel kunt kijken.

Zoals je ziet, hoeven infinity pools niet altijd samen te gaan met tropische palmbomen en zonovergoten stranden. Een panorama van de Alpen kan je hart ook smelten het haar pracht!

Meer uit het Travel Magazine: