Een beetje luxe kan geen kwaad, toch? Een heerlijke wijn hier, een sieraad met diamanten daar.. Ja, iedereen houdt stiekem wel van luxedingetjes. Wat onder luxe valt, hangt echter af van het perspectief, vooral als het om vakanties gaat. Voor sommigen is een chique appartement genoeg, terwijl iemand anders misschien liever baadt in de luxe van een ultravijfsterrenhotel. Ik laat je een aantal geweldige en topklasse hotels zien, want soms moet je gewoon even windowshoppen en dat geldt net zo goed voor reizen. Bekijk de vijf duurste hotels ter wereld! Ik begin met de ‘goedkoopste‘..

De duurste hotels ter wereld:


Penthouse Suite in het Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez; Cannes, Zuid-Frankrijk

Laat ik starten met een ‘redelijk betaalbaar’ hotel. Zie hier het Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez. Het zal je niet verbazen dat hier enkele Hollywoodsterren overnachten, met name tijdens het Cannes Film Festival. De Penthouse Suite kost slechts iets meer dan €25,000 euro per nacht, maar voor die prijs krijg je natuurlijk heel veel luxe terug, waaronder twee king-size slaapkamers met zijde gestoffeerde meubels, een terras met een Jacuzzi en een adembenemend uitzicht over de baai van Cannes.

martinez

$$$$ Martinez2

$$$$ Martinez3


Het Laucala Island Resort, Fiji

Laucala Island Resort. In het land van de paradijselijke eilanden, Fiji, zit een van de tophotels in de wereld. Het resort zegt het mooiste zwembad ter wereld te hebben. Als een van de beste en duurste hotels ter wereld laat deze accommodatie niets te wensen over. Al die verwennerij komt je duur te staan: een nacht in dit hotel kost je ongeveer €29,000 euro. Maar hé, voor die prijs krijg je er een privéchef, een kinderoppas en luxe meubels bij!

$$$$ Laucala2

$$$$ Laucala3

$$$$ Laucala1


Maharaja’s Pavillion in the Raj Palace; Jaipur, India

Jaipur – de hoofdstad van Indische provincie Rajasthan en ongeveer 300 kilometer zuidwestelijk van Delhi – staat bekend vanwege de indrukwekkende architectuur. Het exclusieve Raj Palace is geen uitzondering. In dit hotel dat als paleis oogt, krijg je als gast de kans om in de duurste suite van Azië te overnachten voor ongeveer €32,500 per nacht. Vier etages, 1,500m2 als woonkamer, een jacuzzi, wanden met spiegels en vergulde meubels – meer kitsch krijg je het niet.

$$$$ Raj1

$$$$ Raj2

$$$$ Raj3


Ty Warner Penthouse Suite in het Four Seasons Hotel; New York, USA

New York – de stad van de overtreffende trap. Het is niet verbazend dat je hier ook een van de duurste hotels ter wereld vindt. Iemand die een nacht in de Ty Warner Penthouse Suite in het Four Seasons Hotel wil verblijven, hoeft slechts €38,000 neer te tellen. Een duur plaatje dus. Voor dat prijskaartje krijg je wel negen kamers, een spectaculair, 360 graden uitzicht over de stad en een persoonlijke butler voor al je wensen.

$$$$ NY2

$$$$ NY3

$$$$ NY1


Royal Penthouse Suite in het Hotel President Wilson; Geneva, Switzerland

Dacht je dat het niet meer duurder kon? Natuurlijk wel. Dit is namelijk veruit het duurste hotel ter wereld: het President Wilson bij het Geneva meer. Wie een nacht in de Royal Penthouse Suite wil slapen moet (ja echt) zo’n €46,000 betalen, omdat dit de grootste en de meest luxe kamer ter wereld is. Misschien kom je Bill Gates of Rihanna hier wel tegen. Gasten kunnen helemaal ontspannen in de bovenste etages van het hotel, in een van de twaalf luxe kamers of in de marmeren zwembaden. Hier geniet je ook van een ongeëvenaard uitzicht op het meer en de omliggende bergen. De bovenste verdieping heeft kogelvrij glas, dus je bent helemaal veilig. Extravaganter krijg je het niet.

$$$$ Geneva1

$$$$ Geneva2

$$$$ Geneva3


Hier heb je ze: de vijf duurste hotels ter wereld. In welke wil jij logeren? Natuurlijk vind je in deze hotels ook goedkopere kamers, al zullen er nog wel drie of vier nullen achter het prijskaartje staan. Je kunt altijd even kijken op trivago.nl Hier zie je gegarandeerd een leuk verblijf voor je vakantie en in vergelijking met de bovenstaande hotels zijn het koopjes!