Ben jij al in Mexico geweest? Dit land heeft heel wat te bieden: de indrukwekkende cultuur van de Azteken en de Maya’s, adembenemend mooie landschappen en de meest fantastische stranden die je hart sneller zullen laten kloppen. In dit artikel laten we je kennismaken met de mooiste stranden van Mexico – die je spontaan de reiskriebels geven.

De mooiste stranden van Mexico

Playa Paraiso | Playa del Amor | Verborgen strand | Playa Zicatela |

Playa del Carmen | Playa Delfines | Akumal Beach

 

 

Playa Paraiso – het Caribische paradijs

Playa Paraiso ligt langs de Riviera Maya aan de kust van het schiereiland Yucatán. Hier vind je het stadje Tulum wat op twee uur rijden van de toeristische badplaats Cancún ligt. Het plaatsje is de ideale bestemming voor een dagje uit. Wil je hier overnachten? Geen probleem, want er zijn genoeg goede hotels te vinden. Het aanbod varieert van pure basic maar schattige strandhutjes tot luxueuze all-inclusive resorts. Het kalme warme water en prachtig fijn wit zand maken van Playa Paraiso de perfecte bestemming om een relaxte dag door te brengen weg van de gebruikelijke drukte. In de restaurants worden de meest verse zeegerechten geserveerd. Tulum heeft heel wat bijzonders in petto. Hier vind je namelijk indrukwekkende Maya ruïnes zoals de Tempel van de Wind wat direct naast de zee ligt en bekend staat om de ongebruikelijke halfronde constructie. Net als Cancún is Tulum een fantastisch startpunt voor een excursie naar Chichén Itzá, verreweg de beroemdste en best gerestaureerde Maya stad.

 

Playa del Amor – een strand om verliefd op te worden

Dit strand vind je in San Lucas, Baja California. Dit is het westen van Mexico. Playa Amor betekent letterlijk Strand van de Liefde. Aan de kant van de Pacifische Oceaan vind je Playa del Divorcio – de betekenis heeft geen verdere uitleg nodig nemen we aan. Niet alleen qua naam zijn de stranden elkaars uitersten, ook de omgeving waarin de stranden liggen zijn totaal verschillend van elkaar. Playa Amor is perfect voor snorkelen terwijl de wateren aan de Pacifische kant te gevaarlijk zijn om in te zwemmen. Daarom is Playa del Divorcio ideaal voor zonnebaden. Je bent niet elke dag op een strand dat omringd wordt door twee verschillende zeeen. Een van de meest gefotografeerde plekken in San Lucas is El Arco, een 62 meter lange klif.

 

 

Een verborgen strand op Marieta Island – een klein avontuur

Een wel heel speciaal strand wacht erop om ontdekt te worden op het onbewoonde Marieta Island bij de westkust van Mexico. Dit verborgen strand staat ook bekend als de ‘strand van de liefde’ en is gevormd door een bom. We maken geen grapje! Het Mexicaanse leger gebruikte dit eiland om bommen te testen en voor andere militaire doeleinden. Vandaag is het eiland echter een natuurreservaat met een unieke biodiversiteit. Het eiland is geliefd onder duikers en snorkelaars. Je kan hier van alles bewonderen, van enorme schilpadden tot aan dolfijnen en zelfs als je geluk hebt walvissen. Het strand vind je in de kraters die de bommen hebben geslagen en kan alleen zwemmend tijdens eb bereikt worden. De foto’s spreken voor zich – dit strand zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten.

 

 

Playa Zicatela – Een waar paradijs voor surfers

Elk jaar trekt Puerto Escondido in het zuiden van Mexico duizenden surfers. Geen wonder want hier vind je oneindig lange stranden met hoge golven nog onontdekt door de toeristen. Bij Playa Zicatela kun je surfen over de beroemde Mex Pipe, de grootste golf in zijn soort. Zwemmers moeten oppassen: de zee is hier stormachtig wat voor hoge golven zorgt. Playa Zicatela leent zich het beste voor relaxen, wandelen en het bewonderen van de surfers.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John P. Murphy (@jpmwrites)

 

Playa del Carmen – Een parel in de Caribische Zee

Een zeer beroemd strand in Mexico is Playa del Carmen, ten zuiden van Cancún. Je vindt dit strand in de gelijknamige vissersplaats wat over de jaren is veranderd in een ware toeristenmagneet langs de Riviera Maya. Hier vind je alle ingrediënten voor een perfecte vakantie: luxueuze hotels, fantastische restaurants en een bruisend nachtleven met verschillende bars en clubs. Echter heeft het strand zijn schoonheid behouden en veel vakantiegangers noemen dit een van de mooiste stranden ter wereld dankzij de prachtige witte zandstranden en kraakheldere water. Een strand dat werkelijk perfect is!

Playa del Carmen in Mexico

 

Playa Delfines – de toeristenmagneet van Cancún

Playa Delfines in Cancún is waarschijnlijk een van de meeste beroemde stranden in Mexico. Ondanks zijn populariteit is het toch een van de mooiste stranden van het land. Hier kun je heerlijk relaxen op de kilometers lange witte stranden en genieten van prachtige uitzichten over het turquoise-gekleurde Caribische water. Feestgangers kennen Cancún van de legendarische Spring Break feesten. Amerikaanse studenten komen elk jaar in maart naar Cancún om dagenlang non-stop feest te vieren. Lijkt dit jou ook wat? Houd dan onze website in de gaten voor een goede deal naar Mexico. Voor ieder budget is een accommodatie in Cancún te vinden. Daarnaast worden er veel tours en activiteiten georganiseerd. Zwemmen met dolfijnen is erg populair. Houd echter wel het welzijn van de dieren in gedachte bij het boeken van dit soort activiteiten. Doe wat research om er zeker van te zijn dat je geen last van je geweten zult krijgen. Duikers krijgen zeker waar voor hun geld hier. Voor de kust van Playa del Carmen loopt het op een na grootste rif ter wereld: Maya reef.

Playa Delfines in Cancun

 

Akumal Beach – snorkelen tussen de schildpadden

Akumal staat vooral bekend om de vele schildpadden die je het gehele jaar over het strand ziet lopen. Geen wonder dat het strand naar deze dieren is vernoemd. Akumal betekent in de taal van de Maya’s: plek van de schildpadden. Liefhebbers van deze zeewezens moeten hier zeker naartoe. Ook zie je hier de meest kleurrijke vissen. Kortom, een waar paradijs voor snorkelaars.

Akumal in Mexico

Wow! Had jij ooit gedacht dat Mexico zoveel mooie stranden heeft? Dit land staat absoluut nog op onze bucket-list. Wil jij deze stranden met je eigen ogen zien? Houd dan onze aanbiedingen naar Mexico in de gaten. Wie weet lig jij straks te relaxen op een van deze stranden!

 

Meer over Mexico: