Hou je, net zoals ik, ook zo van een vakantie naar de Verenigde Staten? Voordat je er zomaar heen kunt vliegen, moet je wel eerst toestemming hebben om het land te mogen betreden. Dit kun je via twee manieren doen. Je kunt via de Amerikaanse ambassade een visa aanvragen, of je kunt toestemming aanvragen met een online ESTA.

Maar wat is precies een ESTA? Ik zal het je uitleggen! Allereerst staat ESTA voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Dit online systeem van de regering van de VS geeft burgers van 38 verschillende landen toesteming om het land te betreden zonder visum. Landen met een ESTA zijn o.a.: Australië, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk ook Nederland. Met het VISA WAIVER programma kunnen reizigers zich online aanmelden en hun gegevens worden daarna gecontroleerd door de Amerikaanse overheid. Bij goedkeuring mag je maximaal 90 dagen in de VS blijven. Om mee te mogen doen in het ESTA programma mogen reizgers geen crimineel verleden hebben en moeten ze een e-paspoort hebben.

vs2

Angst voor terroristen – ESTA voorwaarden voor de toegang tot de VS worden strenger

Echter, in de toekomst moet je meer infromatie en gegevens van jezelf vrijgeven om de aanmelding te kunnen voltooien, Dit wordt gedaan om het binnentreden in de VS nog moeilijker te maen voor Islamitsche terroristen. Door aanhoudende dreigingen van IS, vooral sinds Trump de nieuwe president is, wil de VS voorkomen dat terroristen onopgemerkt het land binnenkomen.  De aanvraag voor een ESTA zal meer tijd kosten aangezien je meer gegevens moet opgeven. Je zult o.a. meer informatie van je paspoort en achtergrond informatie moeen geven. Aanvullende informatie zoals een dubbele nationaliteit, meerder namen of pseudoniemen moet ook worden verstrekt.

Maar maak je geen zorgen, deze nieuwe voorwaarden zullen je vast en zeker noet je vakantie belemmeren. Dus ga gerust naar de VS en heb een geweldige vakantie daar. Wat dacht je van een korte vakantie naar New York? ‘The city that never sleeps’ is een droom voor deze tijd van het jaar. Het prachtige uitzicht van de skyline van The Big Apple is onvergetelijk.