Ooit sliepen gevaarlijke criminelen achter de zware celdeuren, maar nu kun jij in deze gevangenishotels in alle luxe een nachtje doorbrengen in een cel.

Ben je weleens nieuwsgierig hoe het is om een nachtje door te brengen in een cel? Overnacht dan in een van deze bijzondere gevangenishotels. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn oude celblokken omgetoverd tot luxe hotels. Zo ervaar je hoe het is om in een cel te slapen, maar heb je wel een lekker zacht bed en alle luxe die je thuis ook hebt. Durf jij een nachtje achter de tralies aan?

Een nachtje achter de tralies: 10x slapen in een gevangenishotel

The Fallon Hotel, Alkmaar | Huis van Bewaring, AlmeloHet Arresthuis, Roermond | Alibi Hostel, Leeuwarden | Gevangenishotel Hoorn | Gevangentoren Vlissingen | The Liberty Hotel, BostonHotel Katajanokka, Helsinki | Alcatraz Hotel, Duitsland | Four Seasons at Sultanahmet, Istanbul

The Fallon Hotel, Alkmaar

In The Fallon Hotel in Alkmaar ben je aan het juiste adres voor een bijzondere overnachting. Dit 4* boutique hotel is gevestigd in een voormalige gevangenis, die tot 2013 nog in gebruik was. Daarnaast is in dit gevangenishotel ook de serie Celblok H opgenomen. Een pand vol historie! Vandaag de dag is het voormalige cellenblok omgetoverd tot een luxe hotel met comfortabele kamers en een goed restaurant. Een nachtje in de cel is hier zeker geen straf.

Bekijk hier

Huis van bewaring, Almelo

Een nachtje slapen in de cel van het Huis van Bewaring gaat je nog lang bijblijven. Dit gevangenishotel ligt op steenworp afstand van het centrum en het station van Almelo. Elke kamer in het Huis van Bewaring is uniek. Zo kun je overnachten in het celblok, maar ook in de voormalige kapel, die nu omgetoverd is tot een luxe suite met een groot, rond bed.

Bekijk hier

Het Arresthuis, Roermond

Een oude gevangenis in het centrum van Roermond is veranderd in een fantastisch 5* hotel. Breng een nachtje door in gevangenishotel Het Arresthuis en laat je verwennen! Boek een overnachting in een van de luxe suites – met ligbad of whirlpool! – voor een echt luxe weekendje weg in Nederland. Wil je je even in het zweet werken? Ga een uurtje sporten in de fitnessruimte van het hotel in de oude gymzaal voor gevangenen.

Bekijk hier

Alibi Hostel, Leeuwarden

In het Alibi Hostel Leeuwarden deel je je ‘cel’ net als de voormalige gevangenen met andere avonturiers. Dit hostel is gelegen in de oude gevangenis de Blokhuispoort, dat nu ook de bibliotheek van Leeuwarden en verschillende winkels en horecazaken huisvest. Je kunt hier een bed boeken in een gedeelde kamer of overnachten in een privé cel.

Bekijk hier

Gevangenishotel Hoorn

Dit gevangenishotel in Noord-Holland staat op het Oostereiland, een kunstmatig eiland dat in de 17e eeuw in de haven van Hoorn is aangelegd. Achter de originele celdeuren vind je nu moderne hotelkamers. De voormalige binnenplaats van de gevangenis is nu een gezellig terras waar je welkom bent voor een hapje en een drankje.

Bekijk hier

Gevangentoren Vlissingen

Een romantische overnachting in een gevangenis? Ja, dat kan! De Gevangentoren Suite aan de boulevard van Vlissingen leent zicht perfect voor een nachtje weg met je geliefde. Via de 80 treden in het oude trappenhuis klim je naar boven. Vanuit de suite – met bubbelbad! – kijk je uit over de Westerschelde en ligt het strand aan je voeten.

Bekijk hier

The Liberty Hotel,  Boston

Een van de mooiste gevangenishotels vind je aan de andere kant van de oceaan, in de Amerikaanse stad Boston. Dit luxe 4* hotel is gevestigd in de voormalige Charles Street Jail, die gebouwd is in 1851. Tegenwoordig vullen luxe kamers en suites het historische pand en kijk je vanuit je hotelkamer uit op de skyline van Boston.

Bekijk hier

Hotel Katajanokka, Helsinki

Iets dichter bij huis breng je een nachtje door in een oude chel in Hotel Katajanokka in Helsinki. Deze voormalige gevangenis sloot in 2002 haar deuren en heropende een paar jaar later als bijzonder designhotel. Aan de buitenkant is de oude functie van het pand nog terug te zien, maar achter de voormalige gevangenisdeuren gaat een wereld van luxe voor je open.

Bekijk hier

Alcatraz Hotel, Duitsland

Het Alcatraz Hotel is het oudste gevangenishotel van Duitsland waar de historische details van het pand goed bewaard zijn gebleven. In de voormalige cellen slaap je op een origineel gevangenisbed in een sobere kamer. Liever iets meer luxe? Dit hotel biedt ook ‘gewone’ hotelkamers en suites aan.

Bekijk hier

Four Seasons at Sultanahmet, Istanbul

Ooit was het een gevangenis, maar nu herbergt dit bijzondere gebouw in Istanbul een 5* hotel van de beroemde Four Seasons keten. Compleet met een luxe spa, een dakterras met waanzinnig uitzicht over de stad en chique suites en kamers.

Bekijk hier

Headerfoto: Bron

Meer uit het Travel Magazine: