Voor minder dan €10 naar de stad van de liefde: Parijs? Of stap jij komend jaar in de trein naar Berlijn voor een prikkie? De ‘Easyjet van het spoor’ maakt het in 2024 voor jou mogelijk!

Vanaf minder dan €10 met de trein naar Parijs of Berlijn? Het klinkt te mooi om waar te zijn, want tegenwoordig zijn we gewend aan hoge prijzen voor treinreizen. Maar vanaf volgend jaar is niets minder waar! Er is namelijk een nieuw Nederlands spoorbedrijf toegelaten, genaamd GoVolta. Deze gaat concurreren met de huidige hogesnelheidstreinen die nu de treinreizen naar deze steden uitvoeren. De treinreis duurt dus wat langer dan je gewend bent, want de treinen van GoVolta mogen niet over de hogesnelheidslijnen rijden. Maar als je dan voor een prikkie onder de Eiffeltoren staat, hoef je daar vast niet lang over na te denken!

Parijs

De ‘Easyjet van het spoor’

Zin in een weekendje weg naar Parijs of Berlijn en is het vliegtuig of de auto geen optie? Trek dan je portemonnee maar, want de kosten voor treinreizen lopen vaak hoog op. Maar vanaf 1 mei 2024 komt hier verandering in, want dan vertrek je spotgoedkoop met de trein naar Berlijn. Vanaf 14 juni 2024 komt hier ook een dagelijkse treinverbinding tussen Amsterdam en Parijs bij. GoVolta-oprichter Hessel Winkelman noemt zijn bedrijf de ‘Easyjet van het spoor’ en gaat hiermee de concurrentie aan met de NS, de Eurostar (voorheen de Thalys) en de Deutsche Bahn. Een treinreis gaat wel wat langer duren. Zo duurt jouw reis naar oui, oui, Paris nu 3,5 uur met de hogesnelheidstrein. Met deze nieuwe spotgoedkope verbinding zul je er 6,5 uur over doen voordat je in de Franse hoofdstad bent. Amsterdam – Berlijn zal 8 uur bedragen tegenover de huidige 6 uur met de hogesnelheidstrein.

Milieuvriendelijker

Omdat je nu minimaal €35 betaalt voor een enkeltje Parijs of Berlijn met de hogesnelheidstrein, is het vliegtuig pakken in veel gevallen zelfs goedkoper dan een treinreis boeken. Als je daar nog eens bij bedenkt dat de prijzen van treinreizen in het weekend vaak nóg hoger zijn, is het vliegtuig pakken helemaal geen slecht idee. Maar wat het vliegtuig wel is, is een stuk slechter voor het milieu. Daarom zal GoVolta de strijd aan gaan met het vliegtuig. De naam ‘Easyjet van het spoor’ is daarom zo gek nog niet. Het extra voordeel is ook nog eens dat je niet alleen vanaf Amsterdam op de trein kunt stappen. Zo stopt de GoVolta trein ook in Rotterdam, Lage Zwaluw, Roosendaal, Antwerpen en Brussel!

Toekomstplannen

De ervaren ondernemers en oprichters van GoVolta Hessel Winkelman en Maarten Bastian hebben ambitieuze toekomstenplannen voor hun bedrijf. Vanaf 1 juli zullen zij hun aanbod uitbreiden met treinreizen naar het Zwitserse Basel. Deze trein zal drie keer per week vertrekken. De komende jaren zullen er steeds meer verbindingen bij moeten komen, waardoor er in 2026 wel 24 treinen door heel Europa zullen rijden van GoVolta. “Welke bestemmingen gaan dat zijn?”, horen wij je denken. Het bedrijf heeft voor nu de steden Praag en Kopenhagen op de agenda staan. Een uitgebreid routenetwerk als die van luchtvaartmaatschappijen gaan zij zeker niet uit de weg.

Kan jij niet wachten op deze nieuwe goedkope treindienst? Boek dan hier jouw volgende reis!

Met de trein naar Parijs

Met de trein naar Berlijn

Meer over treinreizen?