Gooi je heupen los op de beat van een lokale band, zet je tanden in een sappige burger en proef de lekkerste lokale biertjes en wijnen; dit zijn de leukste evenementen van de festivalzomer in het Duitse Karlsruhe!

Van lokale speciaalbiertjes proeven en een weekend lang wijn drinken tot de heupen losgooien bij live muziek van de beste plaatselijke bandjes en tot in de vroege uurtjes cultuur snuiven tijdens de museumnacht; de festivalzomer in Karlsruhe prikkelt al je zintuigen. Deze sfeervolle stad in Baden-Württemberg is de eerste UNESCO City of Media Arts van Duitsland en heeft deze zomer een propvol festivalprogramma. Dit zijn de culturele, culinaire en muzikale hoogtepunten van de festivalzomer in Karlsruhe!

Fest der Sinne

Eind april trapt het Fest der Sinne het festivalseizoen in Karlsruhe af. Struin over de rommelmarkten op zoek naar unieke souvenirs of cadeautjes, proef de lekkerste zoetigheden op de chocolademarkt (!) en geniet op een terrasje in de binnenstad van de eerste zonnestralen van de lente.

Wanneer: 25 – 26 april 2020
Waar: in het centrum van Karlsruhe

DAS Fest – open air festival

DAS FEST is met meer dan 250.000 bezoekers een van de grooste openluchtfestivals van heel Duitsland. Ieder jaar reizen tal van bekende artiesten naar Karlsruhe om het publiek van DAS Fest te laten dansen. Dit jaar klimt onder meer Passenger met zijn gitaar het podium op.

Wanneer: 24 – 26 juli 2020
Waar: Günther-Klotz-Anlange, Karlsruhe

DAS FEST Karlsruhe
© KTG Karlsruhe Tourismus GmbH, Foto: Fabry

Hoepfner Burgfest

Hips don’t lie! Schud de heupjes los bij een avondje live muziek met in je hand een lekker biertje van de Hoepfner brouwerij in Karlsruhe. Ieder jaar tijdens het pinksterweekend proef je bij het Hoepfner Burgfest met een swingend deuntje op de achtergrond de beste biertjes van deze plaatselijke brouwerij. Gurutip: sluit aan bij een rondleiding door de brouwerij!

Wanneer: 29 mei – 1 juni 2020
Waar: Brauerei Hoepfner

Karlsruhe Beer Exchange

Lust jij na je bezoek aan de brouwerij nog wel wat biertjes? Dan is de Karlsruhe Beer Exchange wat voor jou! Dit populaire bierfestival vindt eind augustus plaats in Karlsruhe. Bij de meer dan 70 stands kun je kiezen uit wel 500 verschillende biertjes vanuit de hele wereld.

Wanneer: 28 – 30 augustus 2020
Waar: Karlsruhe Schlossgarten

 

 

Harbour Festival of Culture

Lange zomeravonden, lekkere hapjes en drankjes en goede muziek; daarvoor moet je in juni bij het Harbour Festival of Culture in Karlsruhe zijn. Verschillende bands betreden tijdens dit 3-daagse festival de drijvende podia en daarnaast is dit ook hét moment om kennis te maken met het havengebied van Karlsruhe tijdens een rondleiding.

Wanneer: 26 – 28 juni 2020
Waar: In de haven van Karlsruhe

India Summer Days

Tijdens de India Summer Days dompelt Karlsruhe zich twee dagen onder in de Indiase cultuur én keuken en ga je op een kleurrijke reis door dit unieke land. Zo kun je onder meer yogalessen volgen en leren hoe je de lekkerste smaken uit de Indiase keuken zelf op je bord tovert tijdens een kookworkshop.

Wanneer: 18 – 19 juli 2020
Waar: Günther-Klotz-Anlange, Karlsruhe

India Summer Days
© KME, Foto: Jürgen Rösner

ZELTIVAL Karlsruhe

Voor muziekliefhebbers is ZELTIVAL een van de hoogtepunten van de festivalzomer in Karlsruhe. Het culturele centrum TOLLHAUS biedt tijdens haar zomerfestival een podium aan zowel gevestigde artiesten als aan nieuwkomers. Van jazz tot rock; bij het ZELTIVAL passeren veel muziekstijlen de revue.

Wanneer: 26 juni – 9 augustus 2020
Waar: Tollhaus Cultural Centre

Street Food Festival in Karlsruhe

Voor alle foodies onder ons – en wie houdt er niet van lekker eten! – is het Street Food Festival ook een echt hoogtepunt van de zomer in Karlsruhe. Tientallen foodtrucks strijken neer op het Festplatz in de Duiste stad en serveren de lekkerste hapjes en drankjes. Lik je vingers af bij een goede burger, zet je tanden in een pittige burrito of smul van de lekkerste toetjes.

Wanneer: 16 – 17 mei 2020
Waar: Festplatz, Karlsruhe

KAMUNA Museum Night

Op 1 augustus openen veel musea in Karlsruhe tot laat in de avond hun deuren tijdens de musuemnacht van Karlsruhe. Tijdens KAMUNA bieden veel musea ook speciale evenementen, tentoonstellingen en shows aan, voor jong en oud! Neem zeker een kijkje bij het Badisches Landesmuseum dat gevestigd is in het slot van Karlsruhe.

Wanneer: 1 augustus 2020
Waar: Verschillende musea in Karlsruhe

Karlsruhe
© Foto: ONUK

Durlach Altstadtfest

Het schilderachtige marktplein en de middeleeuwse straatjes van het historische centrum van Durlach vormen het decor van het Durlach Altstadtfest. Live muziek van bekende artiesten en nieuwe talenten vullen het programma van dit zomerse festival in een van de oudste stadsdelen van Karlsruhe.

Wanneer: 10 – 11 juli 2020
Waar: binnenstad van Durlach

Durlacher Weinfest

Wijnen, wijnen, wijnen! Ook dat kan in dit oude stukje Karlsruhe tijden het Durlacher Weinfest in september. Alles tijdens dit festival draait om jouw favoriete drankje. Proef een weekend langs de lekkerste wijnen uit de regio.

Wanneer: 19 – 20 september 2020
Waar: Saumarkt, Karlsruhe

Schlosschlichtspiele

Sluit de zomer af bij het Schlosschlichtspiele bij het slot van Karlsruhe. Dit kleurrijke lichtspektakel is vergelijkbaar met Glow in Eindhoven of het Amsterdam Light Festival en een van de absolute highlights van Karlsruhe’s evenementenkalender.

Wanneer: 5 augustus – 13 september 2020
Waar: Slot van Karlsruhe

Schlossschlichtspiele
© Maxin10sity: 300 Fragments 2019, Foto: ARTIS-Uli Deck

Boek jouw stedentrip Karlsruhe via Holidayguru

Wil jij een van deze festivals of evenementen in Karlsruhe bezoeken deze zomer? Boek dan een leuk hotel of weekendje weg naar deze Duitse stad.

 

Meer inspiratie uit het Travel Magazine:

Headerfoto: Karlsruhe Tourismus GmbH / ARTIS-Uli Deck