Na vele jaren ontwerpen, bouwen en een budget van 260 miljoen dollar is Little Island – een zwevend stadspark boven de Hudson River – eindelijk open.

Move over, Central Park; er is een nieuw park in New York dat de show steelt! Deze maand opende Little Island in Manhattan voor bezoekers. Dit nieuwe park is aangelegd op een eiland dat zweeft boven de Hudson River aan de westzijde van New York. Twee voetgangersbruggen verbinden het Meatpacking District met het hectare grote Little Island, dat alles behalve een klein project is.

Little Island kwam tot stand dankzij een donatie van 260 miljoen dollar van Barry Diller, voormalig CEO van 20th Century Fox. Het park wordt daarom ook wel Diller Island genoemd. Little Island heeft een opvallend ontwerp met meerdere hoogteverschillen die zorgen voor een geweldig uitzicht over de skyline van New York.

Het eiland is gratis toegankelijk voor zowel locals als toeristen, maar je dient vooraf wel een tijdslot te reserveren. Op die manier wordt het nooit te druk in het park en heb je genoeg ruimte om te genieten van deze groene stadsoase en het uitzicht over Manhattan. Little Island ligt vlakbij verschillende bekende bezienswaardigheden, waaronder de High Line – ook een park en must-see tijdens een stedentrip in New York– en de Chelsea Market.

De nieuwste New York aanbiedingen:

 

Header foto: Michael Grimm

Meer uit het Travel Magazine: