Azuurblauw water, fijne spierwitte stranden en een stralende zon – Het klinkt als de beschrijving van een Caribisch eiland maar ik heb het over een plek die veel dichterbij ligt. Dit alles vind je namelijk op Ibiza, een van de meest geliefde Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. Dit eiland heeft voor elke zonliefhebber iets te bieden: of het nu de steile kliffen met prachtige vergezichten zijn of de zachtjes aflopende familiestranden. Kom met me mee op een rondreis langs de mooiste stranden op Ibiza!

Ibiza staat bekend als een wild party-eiland en trekt al jaren celebrities en feestvierders aan. Maar het derde grootste eiland van de Balearen verdient het niet om enkel dat etiket opgeplakt te krijgen. Het landschap van dit Spaanse eiland wordt bepaald door de wonderschone stranden en baaien. En die stranden trekken heus niet alleen de feestgangers aan! Ook soloreizigers, gezinnen en koppeltjes willen hier genieten van zon, zee en strand! Want Ibiza is best uniek op dat vlak. De groene bebossing, de rode kliffen en het azuurblauwe water kleuren het landschap en geven je zin om ook die andere kant van het eiland te leren kennen. Ik ben voor je op pad geweest langs de mooiste stranden op Ibiza en heb deze voor je op een rijtje gezet zodat jij eenvoudig je volgende Spanje vakantie naar dit paradijselijke eiland kunt plannen!

 

De mooiste stranden op Ibiza

Hieronder heb ik de mooiste stranden op Ibiza voor je op een rijtje gezet en in kaart gebracht. Van noord naar zuid en van oost naar west, we gaan het eiland rond op zoek naar de mooiste Ibiza playas. Kijk snel verder.

Cala Benirrás | Cala Xarracam | Cala San Vincent | Cala Boix
Cala Llonga | Sa Caleta |Cala Jondal | Cala d’Hort | Cala Conta | Cala Salada
Cala Bassa | Cala Vadella | Naaktstrand op Ibiza

Cala Benirras Ibiza

Cala Benirrás

Middelgroot strand dat vooral gekend is door de plaatselijke hippies en hun drumsessies bij zonsondergang

Soort strand: Baai met zand en kiezels
Locatie: Noord-Ibiza
Lees meer ►

Cala Xarraca Ibiza

Cala Xarraca

Rustig, verborgen kiezelstrand temidden van prachtige natuur. Gurutip: je kunt hier boven het water schommelen!

Soort strand: Klein kiezelstrand
Locatie: Noord-Ibiza
Lees meer ►

Cala de Sant Vicent

Cala San Vicent

Lang, goudkleurig zandstrand. Enorm populair bij families.

Soort strand: Groot zandstrand, ondiep water
Locatie: Noord-Ibiza, 10km van San Juan
Lees meer ►

Ibiza Cala Boix

Cala Boix

Uniek en afgelegen strand met donker zand, te bereiken via een trap in de rotsen.

Soort strand: Donker zandstrand
Locatie: Oost-Ibiza
Lees meer ►

Cala Llonga Ibiza

Cala Llonga

Uitgestrekt strand met een ondiepe zee en een speeltuin. Populair bij families.

Soort strand: Fijn zandstrand, ondiep water
Locatie: Oost-Ibiza
Lees meer ►

sa caleta ibiza

Sa Caleta

Kleine baai, verborgen tussen de ronde kliffen. Ideaal om te snorkelen.

Soort strand: Klein en regelmatig druk zandstrand
Locatie: Zuid-Ibiza, 10 min van Ibiza Stad
Lees meer ►

Ibiza Cala Jondal

Cala Jondal

Hip strand, erg populair bij de luxe yachts.

Soort strand: Groot zand- en keienstrand
Locatie: Zuid-Ibiza, 15 min van Ibiza Stad
Lees meer ►

Cala d'Hort Ibiza

Cala d’Hort

Klein strand met prachtig uitzicht op het eiland Es Vedra.

Soort strand: Populair zand- en keienstrand
Locatie: West-Ibiza
Lees meer ►

Cala Conta Ibiza

Cala Conta

Beschouwd als een van de mooiste stranden van het eiland, perfecte zonsondergang.

Soort strand: Populair zandstrand met veel voorzieningen
Locatie: West-Ibiza, 15 min van San Antonio
Lees meer ►

Cala Salada Ibiza

Cala Salada

Soort strand: Klein zandstrand
Locatie: West-Ibiza, 10 min van San Antonio
Lees meer ►

Ibiza Cala Bassa

Cala Bassa

Fantastisch gouden zandstrand, geliefd bij de zwemmers en zonliefhebbers.

Soort strand: Uitgestrekt zandstrand
Locatie: West-Ibiza, 15 min van San Antonio
Lees meer ►

Cala Vadella Ibiza

Cala Vadella

Wit zandstrand met een ondiepe zee in een prachtige baai waar je ook mooi kunt wandelen.

Soort strand: Groot zandstrand
Locatie: West-Ibiza, 10 minuten rijden van San José.
Lees meer ►

Cala Benirrás

We starten onze rondreis met het mooiste strand in het noorden van Ibiza. Op slechts tien minuten rijden van San Miguel vind je het strand van Benirrás. Strand en kiezelstenen wisselen elkaar hier af en de zee blijft er lang ondiep. Het glasheldere water maakt dit strand een ideale plek om te snorkelen. Je kan er de kleurrijkste vissen spotten in hun natuurlijke leefomgeving. Cala Benirrás heeft ook iets unieks wat andere stranden op Ibiza niet hebben: een bruisende hippie-gemeenschap.  Elke zondagavond begeleiden ze een prachtige zonsondergang met opzwepende trommelmuziek.

Extra’s

 • Restaurants, bar, marktje, strandwachten, parasols en douches
 • Snorkelen, kano’s en waterfietsen

Terug naar overzicht

Cala Benirras Ibiza
Cala Benirrás

Cala Xarraca

Je vindt Cala Xarraca op vijf kilometer van San Juan. Het strand is echter iets meer verborgen en wat moeilijker te bereiken. Cala Xarraca is een relatief klein kiezelstrand en ligt midden in de ongerepte natuur en het ruige landschap. En die wonderlijke natuur vind je ook terug in het prachtige onderwaterlandschap. Deze plek trekt dan ook vooral snorkelaars, duikers en vissers aan. Ook bijzonder aan Cala Xarraca is het modderbad. Je kan het bereiken via een kleine wandeling aan de linkerkant van het strand. Je kan jezelf inwrijven met speciale modder, waarvan wordt gezegd dat het een genezend effect zou hebben. Dankzij de afgelegen ligging is dit het perfecte strand wanneer je ver van de toeristische hotspots wilt blijven en lekker wilt ontspannen in de ongerepte natuur.

Extra’s

 • Een restaurant, verhuur van strandstoelen en parasols
 • Waterfietsen, snorkelen en duiken

Terug naar overzicht

Cala Xarraca Ibiza
Cala Xarraca

Cala San Vicent

Het strand van San Vicent is een van de juweeltjes op Ibiza. Zuiver poederzand en een turquoise zee wachten je op en nodigen je uit om je handdoek uit te gooien en te relaxen. In tegenstelling tot de vorige plekken, is dit strand veel breder en vind je hier zelfs tot laat in de namiddag nog een vrij plekje. Omdat het strand makkelijk te bereiken is, is het zeer geliefd bij ouderen en gezinnen. Soms kan het wat winderig zijn, maar dat doet niks af aan de charme van Cala San Vicent. Wandel bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt vanwaar je een fantastisch zicht hebt op de prachtige, idyllische omgeving. Naast het strand loopt een voetgangerspromenade met bars, restaurants en winkeltjes.

Extra’s

 • Bars, restaurants, winkeltjes
 • Snorkelen, zeilen, bootjes varen, waterfietsen, kano’s

Terug naar overzicht

Cala de Sant Vicent Ibiza
Cala San Vicent

Cala Boix

Het Cala Boix bevindt zich aan de oostkant van het eiland en is een echte insider tip. Het is het ideale toevluchtsoord om te ontsnappen aan de drukte van de stad en de massa toeristen. Het strand staat bekend voor zijn donkere – bijna grijze – kleur, iets wat je nergens anders vindt op Ibiza. Relax en snuif de frisse zeewind op terwijl je luistert naar het ontspannende geruis van de golven. Je kan Cala Boix enkel bereiken via een steile rotstrap, wees dus voorzichtig bij het afdalen. Een kleine tip: het donkere zand wordt snel warm door de zonnestralen, dus loop in de namiddag met slippers of andere comfortabele schoenen over het strand zodat je je voeten niet verbrandt.

Extra’s

 • Beach bar, restaurants
 • Bodysurfing

Terug naar overzicht

Ibiza Cala Boix
Cala Boix

Cala Llonga

Aan de oostkant van het eiland ligt ook het familiestrand Cala Llonga. Het uitgerekte strand is heel fijn en scoort bij de kleinere bezoekers met een eigen speeltuin. Omdat de zee hier erg lang ondiep is, is het strand heel populair bij gezinnen. Als je even genoeg hebt van het zonnebaden, kan je een kleurige waterfiets met glijbaan huren. Heerlijk ronddobberen in de baai of duik het water in via de glijbaan. De dennenbomen rondom het strand beschermen de baai tegen wind en hogere golven en zorgen zo voor een perfect feel-good sfeertje! En voor de vroege vogels, Cala Llonga is een perfecte plek om de zonsopgang te bewonderen.

Extra’s

 • Bars, restaurants, winkeltjes, strandstoelen, parasols, douches
 • Waterfietsen, een duikschool, speeltuin en een volleybalterrein

Terug naar overzicht

Cala Llonga Ibiza
Cala Llonga

Sa Caleta

Dit kleine zandstrand ligt aan de zuidkust van Ibiza, op ongeveer tien minuutjes rijden van het Playa d’en Bossa. Rode kliffen omringen de kleine hoefijzervormige baai en bepalen zo niet alleen het uitzicht maar beschermen je ook tegen de wind. Het kristalheldere water is ideaal om te snorkelen, zwemmen of duiken. Sa Caleta is heel populair bij de locals, je moet vroeg genoeg aankomen om een felbegeerd plekje te bemachtigen. Je ziet hier ook veel gezinnen omdat de eerste meters van de zee ondiep zijn. Te laat aangekomen? Dan kan je de nabijgelegen ruïnes van een oude Fenicische nederzetting bewonderen.  De site behoort sinds 1999 tot het UNESCO-werelderfgoed en ligt vlakbij het strand. Ook is Sa Caleta een populair naaktstrand op Ibiza. Er zijn zat plekjes waar je in privacy kunt werken aan je bruine kleurtje (zonder tanlines!).

Extra’s

 • Restaurants, parasols, strandzetels, winkeltje
 • Snorkelen

Terug naar overzicht

sa caleta ibiza
Sa Caleta

Cala Jondal

Hoge kliffen en dennenbossen omringen dit mooie zandstrand (met een keien-gedeelte), dat ook in het zuiden van Ibiza ligt. Het strand is vooral populair bij de eigenaars van de luxe jachten, waardoor dit een van de duurdere Ibiza playas is. Maar voor die prijs kun je op Cala Jondal zonnen naast IT-girls in kleine bikini’s en aantrekkelijke beachboys of dineren in luxe restaurants direct aan het strand. Vooral de Beach Club Blue Marlin is heel populair bij de sterren en moet zeker op je lijstje staan als je celebrity’s wilt spotten.

Extra’s

 • Restaurants, clubs, bars, strandstoelen, parasols, douches, strandwachten
 • Waterfietsen

Terug naar overzicht

Ibiza Cala Jondal
Cala Jondal

Cala d’Hort

Iets verder naar het westen vind je de baai van Cala d’Hort. Het kleine maar geliefde zandstrand maakt indruk met de rustige locatie en het fantastische zicht op het mysterieuze eiland Es Vedra,  dat enkele honderden meters voor de kust uit het water rijst. De helft van het strand bestaat uit zand, de andere helft uit keitjes. Hier kan je een strandstoel en een parasol huren en je installeren op het strand. Na een sessie zonnebaden op het zand van Cala d’Hort kan je afkoelen in de frisse zee.

Extra’s

 • Restaurants, bars, strandstoelen, parasols, winkeltje
 • Bodyboarden

Terug naar overzicht

Cala d'Hort Ibiza
Cala d’Hort

Cala Conta

Het zandstrand van Cala Conta wordt gezien als een van de mooiste van het hele eiland en scoort niet alleen met de adembenemende, idyllische locatie , maar ook met het grote activiteitenaanbod. Een bananenboot, waterfietsen of jetski, alles wat je adrenaline niveau kan verhogen wordt hier aangeboden. Aan de linkerkant van Cala Conta kan je in volle glorie op het naaktstrand zonnebaden. En natuurlijk kan het strand ook rekenen op het prachtige, kristalhelder water dat ligt te glinsteren in de zon. Gurutip: de zonsondergang is hier prachtig. Neem een picknickmand met tapas mee en geniet van de avond op het strand.

Extra’s

 • Restaurants, bars, strandstoelen, parasols, toiletten, douches, strandwachten
 • Jetskiën, bananenboot, waterfietsen, snorkelen

Terug naar overzicht

Cala Conta Ibiza
Cala Conta

Cala Salada

De kleine baai van Cala Salada, in de buurt van San Antonio, ligt verborgen tussen de dennenbossen en trekt bezoekers aan door het heldere azuurblauwe water. Zodra je het fijne zand onder je voeten voelt, wil je je strandlaken uitgooien en eerst genieten van de zon voor je het water induikt. Als er geen plaats meer is op het strand, kan je – zoals de locals – een plekje zoeken op de omliggende rotsen. Waaghalzen kunnen op bepaalde plekken van de hoge kliffen in het water springen! In het hoogseizoen kan je Cala Salada bereiken met een pendelbus of een kleine veerboot vanuit San Antonio.

Extra’s

 • Restaurants, strandstoelen, douches, strandwachten
 • Waterfietsen, snorkelen

Terug naar overzicht

Cala Salada Ibiza
Cala Salada

Cala Bassa

Het uitgestrekte zandstrand Cala Bassa is een van de populairste stranden van Ibiza. Het is er heerlijk zwemmen, er is zelfs een deel van de zee speciaal voorbehouden voor zwemmers. Handig als je met de kids op pad bent. Op het strand is het ultiem relaxen op de loungebedden maar wees er snel bij want die zijn vlug bezet! Cala Bassa is eenvoudig toegankelijk via de houten loopplanken aan het strand. Je kan zelfs de ferry nemen vanuit San Antonio. Hier vind je ook de beroemde Calla Bassa beach Club, een vaste stopplaats voor veel luxejachten.

Extra’s

 • Restaurants, bars, loungebedden, parasols, douches, strandwachten
 • Beachvolleybal, waterfietsen, jetskiën, een bananenboot, massages

Terug naar overzicht

Ibiza Cala Bassa
Cala Bassa

Cala Vadella

Het witte zandstrand van Cala Vadella ligt in een prachtig groene baai, omring door de typische rode rotsen en dennenbomen. Door de beschutte ligging is het vooral populair bij gezinnen. Het water is er ondiep en ook het resort stadje Cala Vadella is erg rustig. Aan het strand vind je enkele leuke bars en restaurantjes met een schitterend uitzicht op de baai. Altijd leuk om hier na een dagje zonnebaden een terrasje uit te kiezen en te genieten van de zonsondergang met een drankje. Cala Vadella is ook een strand dat erg populair is bij de jachten.

Extra’s

 • Restaurants, bars, winkeltjes, strandstoelen, douches, strandwachten
 • Waterfietsen, kayaks, een duikschool

Terug naar overzicht

Cala Vadella Ibiza
Cala Vadella

Naaktstrand Ibiza

Is jouw motto vrijheid, blijheid en wil je liever geen tanlines van je bikini of badkleding? Een aantal van de stranden op Ibiza zijn ook geschikt om naakt te zonnen. Ibiza telt twee officiële nudistenstranden en laten deze nou ook nog eens in dit rijtje van mooiste stranden passen. Het eerste officiële naaktstrand op Ibiza vind je bij Aguas Blancas in het noordoosten van het eiland. Een stukje zuidelijker ligt het rustige Cala Oliveira naast Roca Llisa. Erg fijn is  de complete privacy die je hier hebt vanwege de afgelegen locatie. Meer richting het zuiden vind je ook nog het andere officiële naaktstrand Es Cavallet dat ook populair is in de gay scene en het Sa Caleta in het zuidwesten. Op de rotsen rondom het strand is veel terracotta klei te vinden, perfect voor een gratis spabehandeling. 😉

Ontdek de diversiteit van Ibiza!

Zoals je kunt zien, is Ibiza veel meer dan een eiland voor party-animals. Ook het gevarieerde landschap – gekenmerkt door de prachtige, deels verborgen baaien, witte stranden en kristalheldere water – doet het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. Krijg je ook zin om te zonnebaden op een van de ontelbare stranden of te genieten van de prachtige natuur? Neem dan zeker een kijkje bij mijn Ibiza deals. Misschien is een all inclusive Ibiza iets voor je? Het volgende vliegtuig naar La Isla Blanca, het witte eiland, staat te wachten. Vamos a la playa op Ibiza!

Zin in vakantie?

Aanbiedingen naar Ibiza

Meer uit het Travel Magazine over Ibiza