Een stedentrip naar New York duur? Dat hoeft niet! Met een goede voorbereiding kun je tijdens je citytrip heel veel geld besparen. Hoe? Ik deel mijn beste budgettips met je!

Stedentrip naar New York geboekt? Dan kan het plannen beginnen: op naar Times Square, het Empire State Building en Central Park! Een vakantie is vaak al duur genoeg, dus wat tips om de reis zo goedkoop mogelijk te houden kun je waarschijnlijk wel gebruiken. Geen zorgen, met deze bespaartips geniet je van New York zonder je spaarrekening te plunderen.

 

 

1. Koop een voordeelpas en profiteer van korting

Losse tickets kopen voor attracties kost niet alleen meer tijd en moeite, het is ook nog eens een stuk duurder dan wanneer je een ​voordeelpas voor New York​ koopt. Met een voordeelpas heb je toegang tot verschillende bekende attracties. Je hoeft dus maar één ticket aan te schaffen om 100+ attracties te bezoeken. Je hoeft geen losse tickets meer te kopen, het is niet nodig om te reserveren en je kunt gebruik maken van een speciale rij om naar binnen te gaan. Driedubbel voordeel!

Skyline New York

2. Wandel of fiets door New York

De leukste én goedkoopste manier om New York te ontdekken? Te voet of met de fiets! Lopen is natuurlijk helemaal gratis, maa bij de meeste voordeelpassen zit fietsverhuur ook inbegrepen. New York is zo’n grote stad dat je misschien niet goed weet waar je moet beginnen. Hoe deel je de dag nou zo efficiënt mogelijk in, zodat je zo veel mogelijk kunt zien van de stad? Het handigst is om de actviteiten op te delen in Uptown, Midtown en Downtown Manhattan. Deze dagplanningen voor New York​ bieden hulp.

In Uptown Manhattan is het handig om een wandeling of fietstocht door Central Park te combineren met een bezoek aan musea zoals het American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art of het Guggenheim.

In Midtown Manhattan bevinden zich de meeste bezienswaardigheden, daar kun je ook meerdere dagen voor uittrekken. Combineer een wandeling over de High Line met een bezoek aan de nieuwe New Yorkse wijk Hudson Yards en bezoek gratis de nieuwe attractie ​de Vessel​! Observatiedek Top of the Rock is een aanrader om ‘s ochtends te bezoeken, daarna kun je doorlopen naar Grand Central Terminal, de Public Library en vervolgens even uitrusten in Bryant Park.

3. Gratis bezienswaardigheden: het Vrijheidsbeeld, Central Park en meer!

Vaar gratis langs het Vrijheidsbeeld, waarschijnlijk de bekendste attractie van de stad, met de Staten Island Ferry die 24/7 heen en weer pendelt tussen Manhattan en Staten Island. Breng vervolgens een bezoek aan Ground Zero, waar je even stilstaat bij het 9/11 Memorial en Museum. Toegang tot het museum is niet gratis, maar wel absoluut de moeite waard. De middag sluit je af met een wandeling door de wijken Chinatown, Little Italy, SoHo en Greenwich Village. Op zoek naar nog meer gratis bezienswaardigheden in New York? Wat dacht je van een wandeling door het wereldberoemde Central Park, over de High Line, een oud treinspoor dat is omgetoverd tot een stadspark, of over de Brooklyn Bridge? Gurutip: Het Museum of Modern Art (MOMA) is elke vrijdagavond – tussen 16.00 en 20.00 uur – gratis te bezoeken. Kom wel op tijd, want de rij is lang!

Statue of Liberty

4. Bewonder de skyline van New York vanaf een rooftop bar

Wanneer je in New York bent, dan móet je natuurlijk hoog een wolkenkrabber op om van het uitzicht over de skyline te genieten. Een bezoek aan een observatiedeck zoals bij het Empire State Building, Rockefeller Center of het One World Trade Center is absoluut een aanrader, maar goedkoop is een toegangskaartje niet. Een drankje bij een rooftopbar is een heel leuk én goedkoper alternatief. Ga bijvoorbeeld naar 230 Fifth Avenue, een hele toffe rooftop garden midden in Manhattan. Terwijl je geniet van een lekker biertje of een cocktail kijk je uit op het Empire State Building. Toegang tot deze rooftop is gratis én als je je bezoek plant tijdens happy hour zijn ook de drankjes goed te betalen.

5. Koop een metropas en vergeet de gele taxi’s!

Denk je aan New York, dan zie je vast ook de toeterende gele taxi’s voor je die door de straten van Manhattan scheuren. Een ritje in zo’n typische New Yorkse taxi is leuk, maar wel prijzig. De metro is een veel goedkopere – en bovendien ook snellere! – manier om door de Big Apple te reizen. Met een Unlimited Ride Metrocard reis je zeven dag lang voor maar 33 dollar onbeperkt door de stad. En New York is héél groot, dus je krijgt zeker waar voor je geld.

BonustipBenieuwd of er iets bijzonders te doen is tijdens je verblijf? Bekijk de ​New York evenementenkalender​! Bezoek een typisch Amerikaanse sportwedstrijd, ga naar een concert of kijk of er toevallig een feestdag is wanneer jij in New York bent. Zo hoef je niets te missen.

Baseball in New York

Boek jouw stedentrip New York via Holidayguru

Krijg jij nu ook zin in een tripje naar New York? Boek dan direct via Holidayguru een voordelige stedentrip naar de Big Apple!

Meer uit het Travel Magazine: