Ik weet het, New York is duur! Toch zijn er een aantal dingen waarvoor je geen geld hoeft te betalen! Ik laat je in dit artikel zien welke dat zijn!

Ontdek New York voor weinig – Ondanks dat New York één van de duurste steden ter wereld is, zijn er toch manieren waarop je geld kunt besparen. Maar wat zijn die dan? Niet alleen kun je geld besparen bij een aantal bezienswaardigheden, er zijn zelfs heel veel activiteiten die je gratis kunt doen! Ik wist niet eens dat zoveel attracties in NY gratis waren. Daarom deel ik deze met jou zodat ook jij geld kunt besparen tijdens je volgende trip naar New York!

Gratis Bezienswaardigheden

Gratis Evenementen, Musea en Parken

Gratis Kanotrips en Geniet van het uitzicht

Tips om geld te besparen

Bezoek het Vrijheidsbeeld

Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld moet je zeker gedaan hebben tijdens je stedentrip! Komt het dan niet mooi uit dat je hiervoor geen cent hoeft te betalen? Met een Metrocard (die je zeker moet aanschaffen) kun je de Staten Island Ferry naar het Vrijheidsbeeld nemen. Niet alleen kun je deze bezienswaardigheid van dichtbij bekijken, maar tijdens de tocht heb je ook een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Terugkomend op de Metrocard: Koop er eentje wanneer je bent aangekomen. Met deze pas kun je veel geld besparen. Prijzen voor een Metrocard beginnen vanaf $30. Hiermee kun je onbeperkt voor 7 dagen reizen door New York.

new york city statue-of-liberty-1075752_1920 pixabay-2

Loop over de Brooklyn Bridge

Lopen door New York zonder over de Brooklyn Bridge te hebben gewandeld is onmogelijk! Je moet zeker over deze brug wandelen – geloof me maar, de ervaring is veel leuker dan het klinkt. Neem wat te drinken mee en geniet van het uitzicht! Je zult sprakeloos zijn.

Brooklyn Bridge and Manhattan at sunset iStock_000048081118_Large-2

Gratis stadswandelingen in New York

Op Big Apple Greeter bieden meer dan 400 New Yorkers een privé-stadswandeling aan voor toeristen. De gidsen nemen je mee door populaire wijken en geven je de beste insider tips. Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet wanneer je voor de eerste keer New York gaat bezoeken. Er is zoveel te doen en te zien! Een stadswandeling is de manier om een goede indruk te krijgen van de stad. Een kleine tip: veel rondleidingen op Big Apple Greeter zijn erg populair. Het beste kun je een aantal weken voordat je gaat een wandeling reserveren op de website.

Photo: Tripadvisor

Gratis evenementen in de Big Apple

Gratis evenementen, sportactiviteiten, concerten en clubs – je kunt dit en nog veel meer vinden op de website Clubfreetime.com. Op deze website staan alle gratis evenementen van de week vermeld. Een evenement die je niet mag missen is het HBO’s Bryant Park Film Festival. Hier kun je in juni de coolste films in de openlucht bekijken! En dat allemaal gratis! Trouwens in Bryant Park ligt er ook elke winter een ijsbaan – deze zul je vast herkennen van verschillende kerstfilms die in New York zijn gefilmd.

Photo: Tripadvisor

Gratis toegang tot New Yorkse musea

De musea in New York zijn zeker een bezoek waard. Het Museum of Modern Art is vooral een aanrader. Deze kun je elke vrijdag tussen 16:00 en 20:00 uur gratis bezoeken. Sommige musea zoals het Solomon R. Guggenheim Museum en National Museum of the American Indian zijn dagelijks gratis te bezoeken op een bepaalde tijd. Andere musea kun je op specifieke dagen gratis bezoeken.

Photo: Tripadvisor

Ga naar het park

De High Line is een oude bovengrondse metrolijn wat omgetoverd is tot een park. Het is een groen lint dat door de stad slingert. Je hebt hiervandaan een uniek perspectief over de stad. Natuurlijk kan ik Central Park niet vergeten. Ja zeker, New York fans, een gratis bezoek aan dit park kan niet missen op je to-do lijstje! Neem 2 tot 3 uur de tijd om dit enorme park te ontdekken! Natuurlijk kun je ook in het gras gaan liggen om even te ontsnappen aan het hectische stadsleven. Mocht je in de zomer naar New York gaan, dan moet je zeker naar het Summer Festival in Central Park gaan. Het is gratis en je zult er de tijd van je leven hebben!

Gratis kano trip op de East rivier

Wacht even! Kanoën in New York? Ja, dat heb je goed gelezen. Op de East rivier heb je de mogelijkheid om gratis te kanoën met op de achtergrond de skyline van Manhattan. Bij Pier 17 onder de Brooklyn Bridge kun je een kano huren vanaf juni tot september tussen 10:30 uur en 16:30 uur. Klinkt dat niet als een goed idee?

Ga naar een dakterras met een adembenemend uitzicht

De avond afsluiten op een dakterras met een fantastisch uitzicht over New York genietend van een cocktail klinkt als een fantastisch idee! Restaurant Fifth Rooftop Bar is zeker een aanrader! Toegang is gratis, de drankjes helaas niet. Je hebt wel het beste uitzicht op de Empire State Building en Downtown Manhattan! Ach New York, je bent zo cool, spannend, bruisend…..Het is wel duidelijk. New York is mijn droomstad!

Photo: Tripadvisor

Manhattanhenge – Een zonsondergang waar je u tegen zegt

Manhattanhenge is een ongelofelijk mooie ervaring dat je maar 2 keer per jaar kunt meemaken. Op 2 dagen in het jaar gaat de zon precies op de middellijn van een New Yorkse straat onder, wat prachtige plaatjes oplevert. Terwijl je tussen de hoge gebouwen loopt, merk je dat er geen schaduw is. De beste plek om van het spektakel te genieten, bevindt zich zoveel mogelijk ten oosten van Manhattan. Mis dit spektakel niet als je tijdens de zonnewende in New York bent!

Kortingen in de “City That Never Sleeps”

Er bestaan websites zoals NYHappyHours waarop je kunt zien wanneer en waar het Happy Hour is. Hiermee kun je tot 50% besparen! Het is zeker het gebruik waard in een dure stad als New York. Je kunt ook met korting naar een Broadway musical. Bij TKTS op Times Square kun je Broadway kaartjes met korting kopen. Voor diegenen die niks willen missen, raad ik de aanschaf van drie New York passen aan: de New York CityPASS, de New York Pass of de New York Explorer Pass. Afhankelijk van de pas krijg je geweldige kortingen tot maar liefst 56% op de meest populaire attracties en activiteiten.

Met deze tips kun je zeker geld besparen tijdens je stedentrip New York! Ben jij al eens in New York geweest en heb je zelf geldbesparende tips? Laat het mij weten!