Oud en Nieuw 2017 – 2018

Oud en Nieuw 2017 – 2018

Over een tijdje mogen de oliebollen op tafel, wordt de champagne geserveerd en is het om 12 uur tijd om de sterretjes aan te steken. Oudejaarsavond is het ideale moment om nog één keertje de remmen los te gooien, en daarna snel alles weer op orde krijgen voor je goede voornemens!

Wie wil deze mooie avond nou niet op een spetterende manier vieren? Elke stad over de hele wereld viert deze traditie op zijn eigen manier. Zo schreef ik eerder al iets over nieuwjaar in KopenhagenPraag en Berlijn. Een goede avond kun je natuurlijk ook dichter bij huis beleven. Daarom heb ik onderzocht hoe je in verschillende provincies je oudejaarsavond kunt doorbrengen. Ik begin bij onze eigen mooie hoofdstad: Amsterdam!

Noord-Holland: Amsterdam

In Amsterdam vind je misschien wel de meeste spetterende nieuwjaarsfeesten. Clubs door de hele stad organiseren de meest uiteenlopende oud en nieuw feesten. Ook de eerste paar dagen van het nieuwe jaar hoef je je hier niet te vervelen. Ook op 1, 2 en 3 januari organiseert men hier feesten die ervoor zorgen dat jouw feestelijke start van het nieuwe jaar wat langer duurt!

Wil je een beetje op de centen letten en niet teveel uitgeven aan de hoge entreekosten van deze nieuwjaarsfeesten? Ook op straatfeesten in Amsterdam kun je fantastische nachten beleven! Deze zijn populair onder zowel Amsterdammers als toeristen en vaak zo gezellig dat je haast zou vergeten dat het hartje winter is. Overal komen mensen uit allerlei culturen de straat op om het nieuwe jaar samen in te luiden. Voor het echte lokale Amsterdamse gevoel zit je in de straten van de Jordaan op de juiste plek, maar ook op pleinen zoals de Dam en Rembrandtplein zijn er veel mensen te vinden.

Wat is het nieuwe jaar nou zonder een spetterende vuurwerkshow?  Het allermooiste vuurwerk wordt ook in 2016 traditiegetrouw afgestoken aan de Amstel. Vanaf de Magere Brug heb je hier het beste zicht op.

Je gaat een lange nacht tegemoet, dus leg ook goede bodem voordat je gaat feesten. Verschillende Amsterdamse restaurants en eetcafés bieden op oudejaarsdag speciale menu’s aan, voor ieder budget. Zo kun jij met volle maag het Amsterdamse nachtleven onveilig maken! Boek hier een hotel!

Zuid-Holland: Rotterdam

Ook in Rotterdam is er een hoop te doen met oudejaarsavond. Zoal elk jaar weer wordt het nieuwe jaar officieel ingeluid met de Nationale Nieuwjaarsnacht; een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug. De moderne Rotterdamse kade vormt hiervoor een prachtig decor zoals je in geen andere Nederlandse stad zult vinden!

Naast de bekende Nationale nacht is er natuurlijk nog veel meer te doen in deze bruisende stad. Vele Rotterdamse clubs en bars organiseren goede feesten met heerlijke muziek!

Steek je graag zelf je vuurwerk af? Let dan op! Niet meer overal in Rotterdam is dit mogelijk. Onder andere het Stadhuisplein en het gebied rond de Erasmusbrug zijn vuurwerkvrije zones. Boek hier een hotel!

Utrecht: Utrecht

Ook in studentenstad Utrecht, die bekend staat om zijn gezellige uitgaansleven, vind je verspreid over de stad een divers aanbod aan oud en nieuw feesten. Zo kun je onder andere in Central StudiosTivoliEkko en Winkel van Sinkel terecht voor een spetterende avond! Boek hier een hotel!

Europe_Netherlands_Utrecht_001

Noord-Brabant: Eindhoven

In Eindhoven kun je met oud en nieuw feesten tot de zon weer opkomt! Er worden hier vele grote indoor feesten gehouden waar jij je hartje kunt ophalen met muziek van grote en bekende namen. Naast feesten in Eindhoven kun je in deze zuidelijke provincie ook goed terecht in steden zoals TilburgBreda of Den Bosch. Zorg wel dat je je tickets van te voren gereserveerd hebt, want grote kans dat de beste feesten al vol zitten of uitverkocht zijn!

Heb jij kinderen die je een leuke avond wil bezorgen? Of heb je zelf gewoon zin in een romantisch sprookje? Dan kun je bij de Winter Efteling terecht voor super leuke oud en nieuw arrangementen! Wandel door het prachtig verlichte sprookjesbos, zwier over de schaatsbaan en glij van een ware sneeuw glijbaan! Natuurlijk kun je naast het beleven van je winteravonturen ook nog genieten van de leuke attracties die we van de Efteling gewend zijn!

Limburg: Maastricht

Wanneer je oud & nieuw in het pittoreske Maastricht viert, moet je dit zeker combineren met een bezoekje aan de gezellige kerstmarkt op het Vrijthof. Op deze markt kun je omringd door vele kraampjes, terrasjes en mooie lichtjes je schaats kunsten laten zien op de schaatsbaan, Maastricht van bovenaf bewonderen vanuit het reuzenrad en genieten van al het lekkers dat hoort bij de feestdagen!

Als de klok 12 uur slaat is het bekijken van het vuurwerk boven de Maas een grote aanrader. Met de schitteringen op het water geeft dit een super mooi effect! Het beste zicht heb je vanaf een van de bruggen, zoals de Sint Servaas Brug of de Nieuwe Brug die te herkennen is aan een grote niet te missen boog.

Wanneer je genoeg gezien hebt en ergens naar binnen wilt om je feest voort te zetten, kun je  terecht in een van de vele bourgondische cafés die tot vroeg in de uurtjes geopend zijn. Aan het Vrijthof en de Markt vind je er genoeg. Wil jij verzekerd zijn van een leuk feest om je avond door te brengen? Koop dan je tickets van te voren in de stad. Zoals in alle andere steden geldt ook hier weer; wees er op tijd bij! Boek hier een hotel!

Zeeland: Middelburg en Vlissingen

In het mooie Zeeland kun je nieuwjaar op gezellige en intieme manier vieren. Leuk is het hier om in plaats van een hotel een huisje of bungalow te huren waar je je samen met je vrienden of familie kunt voorbereiden op het inluiden van het nieuwe jaar. Tel hier samen af of trek een van de vele leuke cafés in die in Vlissingen en Middelburg te vinden zijn en ga tot laat in de nacht door! De volgende dag zal je hier in elk geval heerlijk kunnen uitwaaien.

Groningen: Groningen

In Groningen wordt er een groots oud en nieuw feest gehouden op de Grote Markt. Als een van de 4500 bezoekers van dit evenement zal je vermaakt worden met livemuziek en een lichtshow. Vuurwerk is er hier niet aanwezig en zal dan ook worden ingenomen bij entree van het evenement. Wil jij wel graag je eigen knallers de lucht in steken? Dat kan hier wel nog gewoon op openbare plekken in de stad. Boek een hotel!

Europe_Netherlands_Groningen_002

Friesland: Leeuwarden

Ook leuk is het om je nieuwe jaar in te luiden in het noordelijke Leeuwarden. Hier kun je de 31e met een spetterende vuurwerkshow knallend het nieuwe jaar in gaan. Op het Oldenhoofsterkerkhof zullen vele artiesten optreden en zorgen voor een feestelijke avond. Boek hier een hotel!

Europe_Netherlands_Leeuwarden_002

Gelderland: Arnhem

Ook in het Gelderse Arnhem is er tijdens nieuwjaarsnacht een hoop te beleven. In het uitgaanscentrum barst het hier van de feesten waarbij er DJ’s en grote namen worden ingezet. Op veel plaatsen moeten er entreekosten worden betaald, maar voor degene met last minute plannen zijn er ook een aantal plaatsen die gratis toegankelijk zijn. Veel van deze feesten starten pas echt na twaalven; maak hiervan gebruik! Wanneer jij je voor de jaarwisseling al meldt kun je op veel plekken een fikse korting krijgen! Boek een hotel!

Europe_Netherlands_Arnhem_001

Geniet net iets langer…

Ben je niet zozeer op zoek naar een groot feest maar wil je het nieuwe jaar met vrienden en familie inluiden in een leuke stad ergens in Nederland? Dan is het een leuk idee om je viering meteen te combineren met een stedentrip van enkele dagen. Wanneer je een goede hoteldeal boekt en enkele dagen besteedt aan het verkennen van de stad zal jij je nieuwe jaar mooi beginnen én afsluiten en leer je je eigen land daarnaast op een hele nieuwe manier kennen!

Neem een nieuwjaarsduik! 
Een extra tip: doe eens gek en neem een nieuwjaarsduik. De grootste duik wordt elk jaar in Scheveningen gehouden; meer dan 36 000 mensen duiken daar het ijskoude water in. Ben je 01 januari niet in de buurt van het water? In enkele gemeentes worden er zwembaden opgezet waar ook jij in het frisse water kopje onder kunt gaan. Zo zul jij in elk geval een spetterend nieuwjaar beleven!

 

Toch Oud en Nieuw over de grens gaan vieren? Dan heb ik hier een aantal tips voor je, lees snel verder!