Luid het nieuwe jaar in met de beste feesten van Nederland! Hier vind je een compleet overzicht van de leukste activiteiten tijdens de jaarwisseling van 2018 – 2019!

Wat te doen met Oud en Nieuw? | Tips voor de jaarwisseling in Nederland | Tips voor de jaarwisseling in het buitenland

Oud en Nieuw 2018 – 2019

Over een tijdje mogen de oliebollen op tafel, wordt de champagne geserveerd en is het om 12 uur tijd om de sterretjes aan te steken. Oudejaarsavond is het ideale moment om nog één keertje de remmen los te gooien, en daarna snel alles weer op orde krijgen voor je goede voornemens! In dit Travel Magazine artikel geef ik je de beste tips voor Oud en Nieuw in Nederland en in het buitenland ( hoe leuk zijn stedentrips tijdens Oud en Nieuw!), dus lees snel verder.

Valt nieuwjaarsdag door de week? Dan kun je de feestdag met brugdagen combineren en zo extra veel vrije dagen creëren. Tussen kerst en nieuwjaarsdag hoef je dit jaar maar vier vakantiedagen op te nemen om in totaal elf dagen aaneengesloten vrij te zijn.

Wie wil deze mooie avond nou niet op een spetterende manier vieren? Elke stad over de hele wereld viert deze traditie op zijn eigen manier, en in elke stad kan je wel een ander Oud en Nieuw arrangement vinden in de bekende hotels in Nederland. Zelfs in de Efteling kun je met een glaasje champagne het einde van 2018 vieren en het nieuwe jaar inluiden! Verder kan je er natuurlijk ook voor kiezen om Oud en Nieuw door te brengen in het buitenland en een paar dagen weg te gaan. Zo schreef ik eerder al iets over Oud en Nieuw stedentrips in KopenhagenPraag en Berlijn. Een goede avond kun je natuurlijk ook dichter bij huis beleven. Daarom heb ik onderzocht hoe je in verschillende provincies je oudejaarsavond kunt doorbrengen. Ik begin bij onze eigen mooie hoofdstad: NYE in Amsterdam!

Oud en Nieuw in Nederland

In het buitenland kan het misschien heel normaal zijn om Oud en Nieuw buitenshuis te vieren, maar in Nederland vieren we de oudejaarsdag het liefste thuis. De meerderheid van de Nederlanders omringt zich thuis met familie en vrienden om samen af te tellen tot 12 uur en daarna buiten vuurwerk af te steken. Daarvoor staat de Oudejaarsconference bij velen aan op de televisie. Natuurlijk zijn er genoeg Oud en Nieuw feesten te vinden door heel Nederland, en ik laat je hier een aantal van de grootste zien. Zorg dat je op tijd je kaartjes voor de feesten binnen hebt, want de meeste van deze feesten zijn razend populair! Scoor jouw ticket dus op tijd en maak je op voor een prachtige oudejaarsavond- en nacht 2018-2019!

Noord-Holland |Zuid-Holland | Utrecht
Noord-Brabant |   Limburg | ZeelandGroningen | Friesland | Gelderland |

Noord-Holland

Amsterdam | Haarlem | Alkmaar

In Amsterdam vind je misschien wel de meeste spetterende nieuwjaarsfeesten van Nederland. Clubs door de hele stad organiseren de meest uiteenlopende oud en nieuw feesten en evenementen. Ook de eerste paar dagen van het nieuwe jaar hoef je je hier niet te vervelen. Ook op 1, 2 en 3 januari organiseert men hier feesten en evenementen die ervoor zorgen dat jouw feestelijke start van het nieuwe jaar wat langer duurt! Weet je niet zo goed welk feest of evenement in Amsterdam je moet meepakken? Ik laat je hier de meest bekende zien.

 Tiktak New Year’s Eve
31 december 2018
22:00 – 06:00
Ticketprijs: €47,50 tot €124,50.

De concerthal die voorheen beter bekend stond als de Heineken Music Hall maar tegenwoordig omgedoopt is tot AFAS LIVE  organiseert een van de grootste Oud en Nieuw feesten van
Amsterdam: TIKTAK New Years Eve. Bij dit grote dance evenement zal je het jaar afsluiten op de beats van onder andere Broederliefde, Lil Kleine, Ronnie Flex en nog veel meer! Je kan een avond vol non-stop hits verwachten die je waarschijnlijk allemaal al wel kent.

  Awakenings New Year’s Eve
31 december 2018
21:00 – 08:00
Ticketprijs: €69,75

In de Gashouder kan je dit jaar terecht bij de special van Awakenings: Awakenings New Year’s Eve. Bij dit Oud en Nieuw feest kan je vooral techno en electronic muziek verwachten, met onder andere Pan-Pot en Helena Hauff. De Gashouder is een unieke locatie om je oudejaarsavond te spenderen.

The Grand Ball
31 december 2018
22:00 – 03:00
Ticketprijs: €175

Voor een glamoureuze start van 2019 moet je bij The Grand Ball in de Sofitel Legend The Grand zijn in Amsterdam. Dit luxe feest staat dit jaar in het thema van The Great Gatsby en de dresscode is The Roaring Twenties. De ticketprijs voor dit oudejaarsfeest is inclusief geselecteerde wijnen, bieren, luxe hapjes en feestelijke champagne!

Vier jij Oud en Nieuw toch liever met een iets lager budget, dan is er in Amsterdam ook genoeg voor jou te beleven. Je hoeft alleen maar naar buiten te lopen om 12 uur en je kan overal in de stad het vuurwerk aanschouwen. Het is een echte Nederlandse traditie om zelf zo veel vuurwerk te kopen en dit af te steken. Overal komen mensen uit allerlei culturen de straat op om het nieuwe jaar samen in te luiden. Voor het echte lokale Amsterdamse gevoel zit je in de straten van de Jordaan op de juiste plek, maar ook op pleinen zoals de Dam en Rembrandtplein zijn er veel mensen te vinden. De traditionele oliebollen en champagne zijn natuurlijk nergens te missen. Wat is het nieuwe jaar nou zonder een spetterende vuurwerkshow?  Het allermooiste vuurwerk wordt door de stad Amsterdam ook in 2018 traditiegetrouw afgestoken aan de Amstel. Vanaf de Magere Brug heb je hier het beste zicht op.

Je gaat een lange nacht tegemoet, dus leg ook goede bodem voordat je gaat feesten. Verschillende Amsterdamse restaurants en eetcafés bieden op oudejaarsdag speciale Oud en Nieuw arrangementen aan, voor ieder budget. Zo kun jij met volle buik het Amsterdamse nachtleven onveilig maken! Zorg er ook voor dat je op tijd een overnachting boekt in onze hoofdstad, liefst al maanden van tevoren.

Amsterdam Light Festival met Oud en Nieuw

Mag ik je dan als laatste nog een tip meegeven? Het Amsterdam Light Festival speelt zich van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 af in de grachten van Amsterdam. Een rondvaart langs deze prachtige tentoonstelling is natuurlijk erg leuk om te doen tijdens Oud en Nieuw!

Leuke hotels in Amsterdam

Oud en Nieuw Amsterdam

Oud en Nieuw in Haarlem

Inwoners van Haarlem hebben ook een mooie oudejaarsavond om naar uit te kijken! De verschillende cafés in het stadscentrum gooien de deuren wagenwijd open. Let op: Bij sommige cafés zul je een kaartje moeten kopen om hier Oud en Nieuw te kunnen spenderen. Geniet bijvoorbeeld van het aftellen vanuit Cafe Studio op de Grote Markt. Voor een wat groter feest tijdens je jaarwisseling kan je terecht bij het mini-festival Patronaatje Tot het Gaatje in de Patronaat. Dit festival zal verschillende zalen hebben, en de tickets worden in verschillende fase’s verkocht.

Oud en Nieuw in Alkmaar

Je kan het jaar 2018 ook gezellig afsluiten in Alkmaar! De stad huist verschillende feesten om je Oud en Nieuw in door te brengen, maar ook in de kroegen van de stad is het gezellig feest vieren. Een van de grote feesten van de stad is het Barcode: New Year’s Eve feest georganiseerd in het Podium Victorie. De Happy Boeddha organiseert ook elk jaar een spetterend Oud en Nieuw feest, dus er is in ieder geval genoeg te doen tijdens oudejaarsdag in Alkmaar!

Zuid-Holland

Rotterdam | Scheveningen

Rotterdam

Ook in Rotterdam is er een hoop te doen tijdens de oudejaarsavond 2018. Zoals elk jaar weer wordt het nieuwe jaar officieel ingeluid met de Nationale Nieuwjaarsnacht; het spectaculaire Nationale Vuurwerk vanaf de Erasmusbrug. Dit spektakel is gratis te bezoeken, en een goede tip voor je oudejaarsnacht in Rotterdam. De moderne Rotterdamse kade vormt hiervoor een prachtig decor zoals je in geen andere Nederlandse stad zult vinden! Onder het genot van een oliebol en een glaasje champagne kan je hier met nog 60.000 anderen genieten van een indrukwekkende vuurwerkshow!

Naast de bekende Nationale nacht is er natuurlijk nog veel meer te doen in deze bruisende stad. Wat zijn nou de beste feesten tijdens Oud en Nieuw in Rotterdam? Ik zet hieronder de beste tips voor je oudejaarsnacht Rotterdam even op een rij:

Oud en Nieuw vanuit de Euromast Rotterdam
31 december
18:00 – 02:00 of 22:00 tot 02:00
€175 incl. diner / €100 exclusief diner
Special: €1.250 inclusief suite overnachting

Oud en Nieuw vanuit de Euromast Rotterdam! Dat klinkt natuurlijk al super spectaculair, genieten van een diner op maar liefst 96 meter hoogte! Deze oudejaarsavond vier jij in luxe stijl, want het viergangendiner waar je hier van gaat genieten laat niets te wensen over! De prijzen voor het diner en de feestavond, of alleen de feestavond apart vind je in het bijstaande schema. Rond 12 uur geniet jij vanuit de Euromast van het spectaculaire vuurwerk rond de Erasmusbrug, met natuurlijk het beste uitzicht over de hele stad!

Steek je graag zelf je vuurwerk af? Let dan op! Niet meer overal in Rotterdam is dit mogelijk. Onder andere het Stadhuisplein en het gebied rond de Erasmusbrug zijn vuurwerkvrije zones.

Scheveningen

Ook aan het strand gaat het er tijdens Oud en Nieuw spectaculair aan toe! Een van de evenementen dat Oud en Nieuw in Scheveningen zo speciaal maakt is het Vreugdevuur op het strand van Scheveningen. Van 27 tot en met 31 december wordt dit vuur opgebouwd, om op 31 december rond middernacht aangestoken te worden. Scheveningen probeert elk jaar het grootste vreugdevuur van Nederland te bouwen, zal het ze dit jaar weer lukken? Vanaf de boulevard van Scheveningen heb je tijdens Oud en Nieuw prachtig uitzicht over het Vreugdevuur! Veder openen de cafés en kroegen in Scheveningen ook voor Oud en Nieuw de deuren, en rond 12 uur kan je buiten van spectaculair vuurwerk genieten!

Utrecht: het vuurwerk vanaf de Oudegracht

Oudejaarsavond 2018 breng je spectaculair door in Utrecht. Dans jij jezelf 2019 in of geniet je eerst thuis van het vuurwerk en ga je later op zoek naar de leukste feestjes? Het kan allemaal in Utrecht, want er is meer dan genoeg te doen in deze bekende studentenstad. De jaarwisseling kan je uiteraard uitgebreid vieren in de bekende locaties zoals TivoliVredenburg, de Winkel van Sinkel of in de Central Studios. Ik zal hieronder een aantal van de grote feesten voor je op een rijtje zetten, maar verder kan je in het centrum van de stad natuurlijk goed terecht bij de vele cafés. Er wordt genoeg vuurwerk afgestoken in de stad om de lucht mooi te kleuren, zodat jij met een oliebol in de hand veilig met het jaar 2019 kan beginnen. Wil je toch zelf vuurwerk afsteken? Dit mag alleen vanaf 31 december 18:00 tot en met 1 januari 02:00, en indien je je hier niet aan houdt riskeer je een boete van €100.

Oud & Nieuw
31 december
23:55 – 06:00
Locatie: Basis Utrecht
Ticketprijs: Early bird €12,50

Oud & Nieuw vier je in de Basis Utrecht. Voor de feestvierders die liever de jaarwisseling vanuit huis vieren en buiten van het vuurwerk willen genieten, is dit een ideaal feestje. Dit Oud en Nieuw feest begint namelijk pas om 5 voor 12 s’nachts, zodat je van tevoren nog genoeg tijd hebt om buiten van het vuurwerk kan genieten! Er wordt de hele avond elektronische muziek gedraaid door DJ Olivier Weiter. Dit Oud en Nieuw feest vindt plaats in de BASIS in Utrecht, middenin het centrum van de stad!

02.08.19

Vier Kerst of Oud & Nieuw in New York

Goedkope retourtickets in december!

Draai jij in december een pirouette op de schaatsbaan van Central Park, bewonder je de gigantische kerstboom bij Rockefeller Center of vier je een feestje op Times Square? Met deze goedkope vliegtickets vier je Kers of Oud & New in de Big Apple!

12.06.19

Vier kerst of oud en nieuw in Australië

Vlieg nu heel goedkoop naar Melbourne!

Cheers, mate! Dit is echt een buitenkansje! Boek voor een heel lage prijs een retourticket naar Melbourne en vier kerst of oud en nieuw op een strand in Australië.

We All Love 80’s 90’s 00’s Nye
31 december
22:00 – 05:00
Locatie: Winkel van Sinkel
Ticketprijs: €29,95 (Earlybird), €34,95 (regular)

Het feest WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s heeft voor Oud en Nieuw 2018 – 2019 iets heel erg leuks voor jullie in petto. De speciale New Years Eve edition op de deuntjes van vroeger past voor iedereen wel in de nieuwjaarsplanning. De Winkel van Sinkel is onder meer een prachtige locatie om af te tellen tot het nieuwe jaar, met drie verschillende zalen waar je de voetjes van de vloer kan gooien. In de enige echte Silent Disco kan je met koptelefoon op genieten van de echte klassiekers.

New Years Eve Festival
31 december
22:00 – 06:00
Locatie: TivoliVredenburg
Ticketprijs: €29,50

Het New Years Eve Festival in TivoliVredenburg neemt het hele gebouw over en opent het prachtige panoramaplein op de zesde verdieping om rond 12 uur te gaan genieten van de uitgebreide vuurwerkshows boven Utrecht. Je kan hier het nieuwe jaar inluiden op de hippe deuntjes van onder meer Vunzige Deuntjes, Benny Rodrigues en Zwarte Koffie. Zorg dat je je tickets snel in de macht sleept, want dit Oud en Nieuw feestje kan wel eens snel uitverkopen!

Utrecht

Noord-Brabant: Eindhoven

In Eindhoven kun je met oud en nieuw feesten tot de zon weer opkomt! Er worden hier vele grote indoor feesten gehouden waar jij je hartje kunt ophalen met muziek van grote en bekende namen. Naast feesten in Eindhoven kun je in deze zuidelijke provincie ook goed terecht in steden zoals TilburgBreda of Den Bosch. Oud en Nieuw in Breda vier je onder meer in het Avenue Theater, of ga langs bij de editie van Tiktak New Years Eve in het Breepark! Zorg wel dat je je tickets van te voren gereserveerd hebt, want grote kans dat de beste feesten al vol zitten of uitverkocht zijn!

Oud en Nieuw in de Winterefteling

Heb jij kinderen die je een leuke avond wil bezorgen? Of heb je zelf gewoon zin in een romantisch sprookje? Dan kun je bij de Winter Efteling terecht voor super leuke oud en nieuw arrangementen! Wandel door het prachtig verlichte sprookjesbos van de Efteling, zwier over de schaatsbaan en glij van een ware sneeuw glijbaan! Natuurlijk kun je naast het beleven van je winteravonturen ook nog genieten van de leuke attracties die we van de Efteling gewend zijn! De tickets voor dit magische Oud en Nieuw feest bemachtig je al voor €40 bij de Efteling.

oud en nieuw vuurwerk

Limburg: Maastricht

Wanneer je oud & nieuw in het pittoreske Maastricht viert, moet je dit zeker combineren met een bezoekje aan de gezellige kerstmarkt op het Vrijthof. Op deze markt kun je omringd door vele kraampjes, terrasjes en mooie lichtjes je schaats kunsten laten zien op de schaatsbaan, Maastricht van bovenaf bewonderen vanuit het reuzenrad en genieten van al het lekkers dat hoort bij de feestdagen!

Als de klok 12 uur slaat is het bekijken van het vuurwerk boven de Maas een grote aanrader. Met de schitteringen op het water geeft dit een super mooi effect! Het beste zicht heb je vanaf een van de bruggen, zoals de Sint Servaas Brug of de Nieuwe Brug die te herkennen is aan een grote niet te missen boog.

Wanneer je genoeg gezien hebt en ergens naar binnen wilt om je feest voort te zetten, kun je  terecht in een van de vele bourgondische cafés die tot vroeg in de uurtjes geopend zijn. Aan het Vrijthof en de Markt vind je er genoeg. Wil jij verzekerd zijn van een leuk feest om je avond door te brengen? Koop dan je tickets van te voren in de stad. Zoals in alle andere steden geldt ook hier weer; wees er op tijd bij!

Zeeland: Middelburg en Vlissingen

In het mooie Zeeland kun je nieuwjaar op een gezellige en intieme manier vieren. Leuk is het hier om in plaats van een hotel een huisje of bungalow te huren waar je je samen met je vrienden of familie kunt voorbereiden op het inluiden van het nieuwe jaar. Tel hier samen af of trek een van de vele leuke cafés in die in Vlissingen en Middelburg te vinden zijn en ga tot laat in de nacht door! De volgende dag zal je hier in elk geval heerlijk kunnen uitwaaien.

oud en nieuw

Groningen

In Groningen wordt er een groots oud en nieuw feest gehouden op de Grote Markt. Als een van de 4500 bezoekers van dit evenement zal je vermaakt worden met livemuziek en een lichtshow. Vuurwerk is er hier niet aanwezig en zal dan ook worden ingenomen bij entree van het evenement. Wil jij wel graag je eigen knallers de lucht in steken? Dat kan hier wel nog gewoon op openbare plekken in de stad.

Oud en nieuw

Friesland: Leeuwarden

Ook leuk is het om je nieuwe jaar in te luiden in het noordelijke Leeuwarden. Hier kun je de 31e met een spetterende vuurwerkshow knallend het nieuwe jaar in gaan. Op het Oldenhoofsterkerkhof zullen vele artiesten optreden en zorgen voor een feestelijke avond.

Gelderland: Arnhem

Ook in het Gelderse Arnhem is er tijdens nieuwjaarsnacht een hoop te beleven. In het uitgaanscentrum barst het hier van de feesten waarbij er DJ’s en grote namen worden ingezet. Op veel plaatsen moeten er entreekosten worden betaald, maar voor degenen met last minute plannen zijn er ook een aantal plaatsen die gratis toegankelijk zijn. Veel van deze feesten starten pas echt na twaalven; maak hiervan gebruik! Wanneer jij je voor de jaarwisseling al meldt kun je op veel plekken een fikse korting krijgen! Ook nog leuk om te bezoeken tijden Oud en Nieuw in Arnhem is het Eindejaarsconcert van Wibi Soerjadi op 30 december in het Musis Arnhem. Sluit je jaar af in stijl en luister naar werken van Chopin, Liszt en Rachmaninoff.

oud en nieuw

Oud en Nieuw romantisch samen vieren

Weg van alle drukte, liefdevol samen van de natuur genieten met af en toe wat vuurwerk op de achtergrond. Zo kan je natuurlijk ook je Oud en Nieuw doorbrengen. Wat dacht je van een Oud en Nieuw arrangement in Limburg. Genieten van een overnachting, in combinatie met een uitgebreid diner op oudejaarsavond. Een ontspannen overnachting met over de grens, in de prachtige omgeving van Sauerland wordt door velen ook gewaardeerd tijdens de drukke periode rond de jaarwisseling. Zoek zelf een leuk uitje uit voor tijdens de jaarwisseling, en geniet romantisch van de jaarwisseling in de natuur!

Oud en Nieuw in het buitenland

Ben je niet zozeer op zoek naar een groot feest maar wil je het nieuwe jaar met vrienden en familie inluiden in een leuke stad ergens in Nederland? Dan is het een leuk idee om je viering meteen te combineren met een stedentrip van enkele dagen. Wanneer je een goede hoteldeal boekt en enkele dagen besteedt aan het verkennen van de stad zal jij je nieuwe jaar mooi beginnen en leer je je eigen land daarnaast op een hele nieuwe manier kennen!

Neem een nieuwjaarsduik! 
Een extra tip: doe eens gek en neem een nieuwjaarsduik. De grootste duik wordt elk jaar in Scheveningen gehouden; meer dan 36 000 mensen duiken daar het ijskoude water in. Ben je 1 januari niet in de buurt van het water? In enkele gemeentes worden er zwembaden opgezet waar ook jij in het frisse water kopje onder kunt gaan. Zo zul jij in elk geval een spetterend nieuwjaar beleven!

Oud en Nieuw over de grens vieren? Boek een scherpe deal of lees mijn tips!