Breng je volgende vakantie door tussen literaire klassiekers in deze Airbnb slash boekenwinkel en combineer een vakantie met het runnen van je eigen winkel!

Droom jij ervan om ooit je eigen boekenwinkel te openen, maar zou je het eerst wel eens een paar weken willen uitproberen? Dan is deze bijzondere Airbnb voor jou! In een pittoresk dorpje in Schotland – dat ook wel bekendstaat als Scotland’s National Book Town – kun je een appartement met eigen boekenwinkel huren. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers ga je tijdens je vakantie aan de slag in de winkel.

The Open Book

Non-profit organisatie The Wigtown Festival Company verhuurt deze unieke accommodatie in het plaatsje Wigtown. Tijdens je verblijf overnacht je in het appartement boven de boekenwinkel en speel je een week (of twee!) eigenaar van The Open Book. Je wordt niet helemaal in het diepe gegooid, maar krijgt hulp van een groep lokale vrijwilligers die samen met jou de boekenwinkel draaiende houdt. Het doel van The Open Book is om literatuur en onafhankelijke boekenwinkels te promoten en daarnaast reizigers van over heel de wereld kennis te laten maken met het stadje en de regio.

Last minute deze Airbnb boeken? Dat gaat helaas niet! The Open book is zo populair dat je een paar jaar van te voren moet reserveren.

Wigtown

Hoewel dit absoluut geen luie vakantie is, hoef je ook zeker niet 24/7 aan het werk te gaan in de winkel en is er dus nog genoeg tijd om de omgeving te verkennen. De verhuurders van deze Airbnb raden aan om een auto te huren om zo de regio rondom Wigtown te verkennen. Dit stadje ligt in de regio Galloway in het zuiden van Schotland. Huur een auto en ga op avontuur langs de ruige kustlijn of trek je wandelschoenen aan voor een stevige hike!

Meer uit het Travel Magazine: