Bij prachtige, luxueuze resorts waar mensen kunnen overnachten in waterbungalows denk je normaal gesproken aan de Malediven. Echter hebben de Caribbean ook een troef achter de hand – waterbungalows waarbij je heerlijk weg kunt dromen! Kijk zelf maar – de foto’s zijn adembenemend…

Alleen al de aanblik van Caribische stranden laat de endorfine in ons dansen. Zandstranden zo fijn en wit als poedersuiker, palmbomen die je schaduw geven en een turquoise blauwe zee die tot aan de horizon reikt. Een fijnere plek vinden is bijna niet mogelijk! Sandals Resorts International, een familiebedrijf, heeft de waterbungalows gebouwd. In totaal zijn er 16 Sandals Resorts verspreid over 6 verschillende Caribische eilanden: Jamaica, St. Lucia, Antigua, Barbados, Grenada en de Bahamas. Op Jamaica kun je zelfs al in zes overwater bungalows resideren. Voorbij zijn de tijden dat je een lange reis naar de Malediven moest maken om in een water villa te kunnen overnachten. Laat je verleiden door deze luxueuze resorts! Een waterbungalow is natuurlijk de perfecte bestemming voor een huwelijksreis of droomvakantie!

Nassau, Bahamas iStock_000047644962_Large

Luxueuze resorts en watervilla’s op 6 eilanden

Met het kiezen van een locatie voor deze eersteklas resorts heeft men niet alleen naar de mooiste Caribische stranden gekeken, maar ook naar de baaien waar het rustig is en die uit de wind liggen. De zandstranden zijn van de beste kwaliteit en de zee kleurt verschillende tinten blauw. De service die wordt aangeboden is van top-kwaliteit: strandbars, ligbedden met parasols en een grote selectie aan (water)sporten. Hier kunnen gasten even al hun zorgen opzij zetten en volledig ontspannen. Het wordt lastig kiezen tussen de 6 Caribische eilanden, maar ook tussen de regio’s waarin de waterbungalows liggen. Het voordeel van een eiland waar zich meerdere Sandals resorts bevinden, is dat je gebruik kunt maken van de gratis shuttleservice die tussen de resorts rijdt. Gasten van Sandals resorts kunnen ook gebruikmaken van de faciliteiten in de luxe hotels elders op het eiland.

Anse a La Mouche – Paradise beach in Seychelles, Mahe

De eerste waterbungalows in de Caraïben

Wat deze luxe hotels zo speciaal maakt? Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen, maar ik zal deze fantastische waterbungalows proberen te beschrijven. Vanaf je veranda heb je een prachtig uitzicht over de zee. De glazen vloer in de slaapkamer geeft je een blik op de kleurrijke onderwaterwereld. Een vrijstaande badkuip draagt zeker bij aan een romantische tijd met je geliefde. Of je kunt samen relaxen in het bubbelbad en daarna afspoelen onder de buiten douche. De keuze is aan jou! Het beste hebben we voor het laatste bewaard. De bungalow beschikt ook over een privé infinity pool en aan het einde van de dag kruip je in het king-size bed, gemaakt van mahoniehout. Voor al je vragen en wensen kun je terecht bij je eigen butler. Woorden schieten te kort… Je kunt beter naar de foto’s kijken! 😉

Zoals ik al eerder heb gezegd, hebben deze resorts als doel jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Elk resort heeft 16 verschillende restaurants en 12 bars. Hierdoor heb je een ruime keuze aan verschillende soorten cuisine. Er is voldoende entertainment met live-shows en thema-avonden. Laat je verwennen in het wellness centrum met een van de eersteklas spa-behandelingen. Ben je benieuwd wat er te doen is in de omgeving? Dan kun je altijd gaan duiken of meegaan met een excursie naar een van de naburige eilanden. Wil je weten wanneer je de meeste kans hebt op een stralende zon? Lees dan hier wat de beste reistijd voor het Caribisch Gebied is.

Wat kost een overnachting in een waterbungalow in de Caribbean?

De prijzen voor een overnachting in een water villa starten tussen de $150 en $300 per nacht. Maar laten we eerlijk zijn. Deze ervaring is toch onbetaalbaar?! Wie wil nou niet overnachten in deze prachtige waterbungalows op de Caribbean? Misschien wordt dit de bestemming voor je huwelijksreis? Mij hoef je het niet twee keer te vragen – Ik zeg altijd ja!

In mijn Travel Magazine vind je meer inspiratie voor je vakantie: