Trouwen in Las Vegas is zooo gisteren. Naast gokken en flitsbruiloften heeft de stad veel meer bijzondere attracties te bieden. Bereid je voor!

Casino’s, de film The Hangover en je laten trouwen door een Elvis Presley impersonator.. Dit zijn waarschijnlijk de eerste dingen die bij je opkomen wanneer je aan deze Amerikaanse stad denkt. Maar deze attracties zijn inmiddels standaard en bijna ouderwets te noemen. Ik stel je voor aan wat nieuwe en spannende attracties die je alleen in Las Vegas kunt beleven!

 • 1. Racen met de auto’s van Fast & Furious 7

Een bijzonder avontuur kun je sinds april 2015 achter het stuur beleven. Rij in een van de droomauto’s uit de film Fast & Furious 7. Race met 300 kilometer per uur over de banen van het circuit in Vegas. Of het nou de Ferrari 458 Italia of de Nissan GT-R is, deze actie-belevenis maak je alleen hier mee. Vanaf 325 dollar biedt het bedrijf ‘Dream Racing‘ je de optie om je als een actieheld te voelen en om de meest luxe sportwagens ter wereld uit te proberen.

Viva las Vegas liftsters
 • 2. Yoga met dolfijnen in het Mirage Hotel

Vind je weg naar harmonie en balans met yoga, terwijl de dolfijnen aan je voorbij zwemmen. Wacht, wat? Het klinkt misschien een beetje merkwaardig, maar in Las Vegas kan dit! De Yoga-cursus in het Mirage Hotel vindt plaats in een ruimte met een groot glasvenster, waardoor je in een blik in de onderwaterwereld van de dolfijnen werpen. Deze unieke atmosfeer maakt het makkelijk om je innerlijke rust en vrede te ontdekken. Steeds zwemmen de nieuwsgierige dieren voorbij en kijken geïnteresseerd toe. Als je meer contact met de dieren wilt, kun je een dag met de trainer meelopen en de dieren begeleiden.

 • 3. Met bulldozers en graafmachines spelen

Vond je het als kind geweldig om zandkastelen te bouwen en gaten te graven? Dan is ‘Dig This‘, zeker iets voor jou! Hier kun je met zware machines je kinderdromen laten uitkomen. Graaf gigantische gaten, maak gigantische heuvelen en speel modderbasketbal! Een sessie van een uur kost 172 dollar, maar het is iedere cent waard.

 • 4. Leren strippen

Striptease hoort bij Las Vegas. Daarom is het ook niet verbazend dat er voor toeristen de mogelijkheid bestaat om de moves te testen. Voor ongeveer 40 dollar leer je tijdens de ‘Stipper 101‘ curcus in het Planet Hollywood Resort hoe je een lapdance maakt en hoe je sexy om de paal kunt dansen. Actuele dansmoves, die je op dat moment in de clubs in de stad kunt zien, worden je hier bijgebracht. Daarbij hoort een choreografie met boa’s, stoelen en stangen. Een professionele stripper geeft deze cursus en iedere deelnemer krijgt een Las Vegas stripper diploma.

 • 5. In het Mandalay Bay Aquarium met haaien duiken

Uitgerekend in de woeste van de Nevada bestaat de mogelijkheid om in het Shark Reef Aquarium van het Mandalay Bay Hotel met haaien te duiken. Eenmaal in je leven met een haai duiken, het is een ervaring! Adrenalinejunkies krijgen hier de mogelijkheid samen om met meer dan 30 haaien en velen andere zeedieren te zwemmen. Gecertificeerde duikinstructeurs zorgen ervoor dat alles goed verloopt en er niets gebeurd. Om te zorgen dat je deze belevenis niet vergeet, wordt de gehele duik op video vastgelegd. Om het het programma zo exclusief mogelijk te maken, mogen maar twee mensen per dag meedoen. Meld je dus vroeg genoeg aan.

 • 6. Een luxe diner op duizelingwekkende hoogte beleven

Je vork moet je hier in ieder geval niet laten vallen. Bij ‘Dinner in the Sky’, kun je op 60 meter hoogte met een super uitzicht op de skyline dineren. De tafel hangt aan stalen draden en rust op een plateau. Vanaf 275 dollar eet je al in de hoogte, niet echt voordelig maar in ieder geval een super unieke ervaring.

 • 7. Met de VooDoo-kabelbaan over de stad scheren

Wie een seizoen van The Bachelor heeft gezien, kent deze attractie misschien wel. Met meer dan 50 kilometer per uur in een zit voor twee personen zeil je tussen twee torens van het Rio Hotel. Bijzonder is het vooral wanneer je dit in de nacht doet, wanneer de hele stad straalt van de vele lichten.

 • 8. De binnenkant van de Titanic bewonderen

In de ‘Titanic: Artifact Exhibition‘ kun je talloze originele artefacten van het gezonken schip bekijken. Van ongeopende flessen champagne uit 1900, ramen en koffers, je komt hier werkelijk alles tegen. Zo ook een stuk van de romp, een namaak van het trappenhuis en enige cabines en het promenadedeck. Loop rond op het dek, ontmoet passagiers en de crew. Wie weet spot je Jack en Rose nog wel!

 • 9. Test een machinegeweer

Een keer een echt machinegeweer in je handen hebben en vuren – voor wapenliefhebbers is dat een droom die uitkomt. In Las Vegas kun je bij ‘Machine Guns Vegas‘ het wapen naar je keuze onder professionele begeleiding afvuren. Of je nou van wapens houdt, of dat je nou graag een adrenalinekick voelt, je zult in ieder geval een Vegas-typische en ongewone belevenis hebben.10. De Zombie Apocalyps winkel bezoeken

Hoe overleef ik de zombie apocalyps? Wanneer je jezelf deze vraag eens gesteld hebt, ben in deze winkel aan het goede adres. Naast een zombieschiettraining wordt hier niet alleen merch van ‘The Walking Dead’ aangeboden, maar ook overlevingsmateriaal. Van schedels, t-shirts en tassen met een zombieafdruk tot aan echte kettingszagen, hier kent de fantasie geen grenzen.

 • 11. Een rit in een achtbaan op 300 meter hoogte

Dat het bij attracties in Las Vegas vaak gaat over hoogte en adrenaline, heb je misschien al wel door. Op het dak van de Stratosphere Towers kun je in een gigantische mechanische arm, genoemd ‘Insanity – The Ride‘ met niets meer onder je voeten dan de Las Vegas Strip, met meer dan 60 km per uur je in de rondte laten slingeren. Ik garandeer je: het geschreeuw hoor je aan de bodem nog. Met maar 12 dollar is het een van de goedkopere attracties in Vegas.12. Bij zonsopgang met een heteluchtballon over de stad zweven

Een half uur voor de zonsopgang stijg je op, dus dit is niets voor de slaapkoppen onder ons. Toch is de vlucht met ‘Vegas Balloon Rides‘ iets dat zich zeker loont. Je ziet hoe de ballon met lucht wordt gevuld, klimt in de mand en dan begint het avontuur. Op ongeveer 300 meter hoogte zweef je in het licht van de zon die opkomt en die de stad omhult. Een spectaculair uitzicht op het bijzondere landschap van de Red Rock Canyon is gegarandeerd. Een uur lang geniet je van de vlucht en aan de bodem wordt je naar traditie met champagne begroet. Met prijzen vanaf 204 dollar is dit niet een van de gunstigste opties, maar wel een van de gaafste.

 • 13. De begraafplaats voor neonlichten

Waar komen al die neonlichten terecht, als ze niet meer gebruikt worden? In Las Vegas gaan ze naar het Neon Museum! Voor 18 dollar krijg je een tour over een reusachtig terrein waar meer dan 150 lichten liggen. Het leukste is nog dat de lichten ’s nachts gewoon aangaan!

Las Vegas Sign
 • 14. In het grootste reuzenrad ter wereld!

De High Roller is Las Vegas is 170 meter hoog en daarmee 30 meter hoger dan de Londen Eye, dus ook het grootste reuzenrad ter wereld. Voor de prijs van 25 dollar overdag en 35 dollar in de avond geniet je een halfuur lang van een schitterend uitzicht over de stad!

De High Roller in Las Vegas
 • 15. In de leefomgeving van de flamingo’s ontspannen

De Flamingo Wildlife Habitat staat voor een oase aan rust in de hectische stad. Meertjes en palmbomen zorgen voor een ontspannen sfeer en een aangename koelheid. De onomstreden highlight zijn de bonte kudde flamingo’s die in deze paradijselijke tuin wonen. Het beste is nog: het kost niets! Je vindt dit park, zoals de naam al doet vermoeden, achter het Flamingo hotel.

Ondanks dat je voor veel van deze activiteiten in de buidel moet tasten, loont het zich vaak wel. Het zijn in ieder geval dingen die absoluut uniek zijn en zeker niet iedereen gedaan heeft. Las Vegas staat niet voor niets in mijn top 3 van favoriete vakantiebestemmingen in oktober. In mijn reiskalender vind je info over weer en klimaat, zodat je weet wat de beste reistijd is voor Las Vegas is. Er op af!

 

Alle Amerika deals

 

Meer over de Verenigde Staten: