De Amalfikust is simpelweg prachtig, maar het dorpje Furore spant de kroon. Lees hier wat het dorp zo bijzonder maakt.

De Amalfikust heeft zonder twijfel een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Je zult op niet veel andere plekken dit sprookjesachtige landschap vinden en zoveel romantische baaien ontdekken, omgeven door een unieke en kleurrijke plantenwereld. Gelegen aan de Golf van Salerno, aan de Italiaanse westkust, is het ene dorpje nog mooier dan het andere. Pastelkleurige huizen zijn kunstig op de stijl aflopende kliffen gebouwd. Het wonderschone landschap nodigt je uit voor een wandeling, en de kristalheldere turquoise zee biedt de perfecte afkoeling. Een klein plaatsje is extra de moeite waard en simpelweg uniek – Furore,  een pittoresk dorpje verborgen in een fjord.

fjord van furore amalfikust

Het fjord van Furore aan de Amalfikust – een uniek natuurfenomeen

Nee, deze hemelse plaats is niet een van de paradijselijke badplaatsen van Phuket, Thailand, maar bevindt zich veel verder naar het westen en dichter bij huis, in het mooie Italië. Met ongeveer 800 inwoners is Furore een klein juweel aan de prachtige Amalfikust. Met een kleine boot, langs de torenhoge kalkstenen kliffen, kom je uit in deze schilderachtige baai waar de zee het land ontmoet. In de pittoreske baai van Furore aangekomen, voelt het alsof je je in een andere wereld bevindt. De eerste glimp van deze betoverende kustplaats laat je sprakeloos. Het beroemde fjord van Furore is in de hele Mediterranée de enige in zijn soort. De hoogste tijd voor een vakantie in Italië!

Kleine pastelkleurige vierkante huisjes steken boven de rotsen uit, en worden nog altijd bewoond. Smalle treden leiden naar de hoger gelegen delen van het dorp, waar zich ook de 30 meter hoge brug bevindt. Wie durft of per ongeluk op de kustweg SS163 komt tijdens een rondreis langs de Amalfikust, wordt beloond met een onvergetelijk panorama uitzicht – en een uitzonderlijke blik op de kloof. Alsof Furore nog niet kleurrijk genoeg was met zijn bontgekleurde bloemen, zoals de bloeiende citroenverbena en terrasvormige wijngaarden, vindt er elk jaar een bijzonder evenement plaats. Het kustplaatsje stroomt dan vol met kunstenaars van over de hele wereld, die hun kunst vereeuwigen op de muren van de huizen en stutwanden. Dit is waarom Furore vaak het “beschilderde dorp” wordt genoemd. Er is echt geen tweede dorp zoals dit, verborgen in zo’n dromerige setting.

Strand van Furore, Amalfikust, Italie

Betoverende accommodaties op een magische plaats

Natuurlijk bevinden zich op zo’n magische plaats ook schitterende accommodaties, die je verblijf onvergetelijk maken. Voor wie wil verblijven in dit kleine paradijs aan zee, heb ik dit mooie appartement op de kliffen gevonden op Airbnb. Het beschikt over een eigen terras met adembenemend uitzicht over de kust van Amalfi en is te boeken vanaf €220 per nacht. Zoek je een iets groter verblijf dat toch vlakbij de badplaats Amalfi ligt? Dan is misschien dit luxueuze 5* hotel Santa Catarina iets voor je. Vanaf hier is het een kleine vier kilometer rijden naar Furore. Ook dit hotel biedt zijn gasten een fenomenaal uitzicht over de Middellandse Zee. Het hotel beschikt bovendien over een grote infinity pool om in af te koelen. Natuurlijk bevinden zich ook goedkopere alternatieven in de buurt, maar je moet kunnen blijven dromen, nietwaar? 😉

 

 

Ik kan niet anders zeggen, Furore is simpelweg een klein stukje van het paradijs. Uniek, adembenemend en absoluut een bezienswaardigheid. Ik ben er vrij zeker van dat ik niet de enige ben die deze plek graag direct zou bezoeken. Wie gaat er mee?

Alle Italië vakanties

Meer uit het Travel Magazine: