Oud of jong, gesmolten of gegrild, Italiaans, Frans of oerhollands, ben jij een echte kaaskop en kan eten voor jou niet cheesy genoeg zijn? Goed nieuws, want dit najaar komt het allereerste kaasfestival naar Amsterdam en dat gaat er zo uit zien.

Verjaardag? Kaas. Terrasje? Kaas. Je schoonmoeder op bezoek? Kaas, kaas, kaas! Zeg nou zelf, kaas maakt het leven veel leuker – en lekkerder. Dat dachten ze dus ook bij Favorflav en Kaasfort Amsterdam, de organisatoren van het allereerste Amsterdamse Kaasfestival. Hoe dat er precies uit gaat zien, lees je hier.

‘IK WIL KAAS!’

In keurige blokjes gesneden, op een vlagprikker geregen en – als we écht willen uitpakken – een zilveruitje ertussen. Is dit jouw idee van een kaasfestival in Nederland? Think again! Van oerhollandse Gouda tot boterzachte mozzarella, pittige gorgonzola en smeuïge brie; dit en nog veel meer cheesy goodness komt aan je voorbij tijdens het Amsterdamse Kaasfestival. Tijdens het event proef je de lekkerste kazen van over de hele wereld. Ben je de kaasliefde van je leven tegen gekomen? Op het Amsterdamse Kaasfestival test je niet alleen je smaakpapillen, je kunt je favoriete kaasje ook kopen om lekker mee naar huis te nemen. Daarnaast kun je je kaas-kennis testen bij diverse quizzen, deelnemen aan een kaas masterclass en nog veel meer leuks. En al die kaas, die spoel je weg met lekkere drankjes en ook die zijn in grote getale aanwezig.

kaas plateau

Amsterdamse Kaasfestival

Bij zo’n bijzonder festival hoort ook een bijzondere locatie: de Posthoornkerk. Deze parel van een kerk is ontworpen door Pierre Cuypers en ligt in de bruisende Haarlemmerstraat, vlakbij het Centraal Station. Update: Het Amsterdamse Kaasfestival zou plaatsvinden op 24 en 25  oktober 2021, maar is vanwege de huidige coronamaatregelen verplaatst naar het voorjaar van 2022. Specifieke data worden nog bekend gemaakt.

 

Amsterdamse Kaasfestival tickets

Is dit festival voor jou ook een kaasdroom die uitkomt, reserveer dan alvast een plekje in de agenda op bovengenoemde data. Informatie over de kaartverkoop wordt later bekendgemaakt op de website van Favorflav.

 

Meer uit het Travel Magazine