Nederland telt ieder jaar heel veel leuke festivals. De keuze is reuze! Daarom heb ik hieronder de leukste en grootste festivals van Nederland op een rijtje gezet. Veel festivals gaan dit jaar niet door, maar dat halen we hopelijk volgend jaar in!

Normaal gesproken zouden we ons nu opmaken voor een bruisende festivalzomer. Helaas heeft de coronacrisis ons land nog steeds in haar greep en gooit voor velen roet in het eten. Op dit moment is nog niet zeker of festivals en grote bijeenkomsten deze zomer door kunnen gaan. Hieronder vind je de voorlopige data van jouw favoriete festivals voor 2021 en de laatste update!

grootste festivals van Nederland

Een overzicht van de grootste festivals in 2021

Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret Festival
Datum:Afgelast voor 2021
Bezoekersaantal: 25.000 per dag

Drie dagen lang de beste muziek beluisteren en de mooiste live acts zien; dit is Best Kept Secret in de Beekse Bergen. En het Best Kept Secret festival heeft dit jaar wel een heel bijzondere headliner. Op zaterdag kun je eenoptreden van The Strokes bijwonen. Dit is voor het eerst in maar liefst 14 jaar dat deze band weer in Nederland te zien is! Het festival heeft verder verschillende podia waar je kan genieten van muziekstijlen die uitlopen van indierock tot hiphop. Je verblijft dit weekend op een natuurcamping of in een van de luxere blokhutten. De editie van 2021 gaat helaas niet door. Wie al een kaarte had, krijgt zijn geld terug.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Best Kept Secret festival (@bksfestival) op 24 Jan 2020 om 6:17 (PST)

Pinkpop

Pinkpop Festival
Datum: 17-19 juni 2022
Prijs: €110 (dagticket) en €230 (weekendticket)
Bezoekersaantal: 115.000

Pinkpop staat bekend als het festival met de grote namen. Als oudste festival van Nederland zijn hier dan ook al flink wat bijzondere artiesten langsgekomen. Denk onder andere aan Metallica, de Red Hot Chili Peppers of Bruce Springsteen. Pinkpop vindt elk jaar plaats in Landgraaf. Helaas is de editie van 2021 verzet worden naar 2022. Reeds gekochte tickets zijn geldig voor de volgende editie. Het is ook mogelijk om je geld terug te krijgen.

Mystic Garden – een paradijs waar sprookjes werkelijkheid worden

Mystic Garden Festival
Datum: 25 september 2021
Prijs: uitverkocht

Midden in de natuur van het Sloterpark vind je het Mystic Garden festival, een wonderbaarlijk spektakel waar muziek en kunst elkaar ontmoeten. Het hele festival staat in het teken van creativiteit en dromerige decors. De tickets voor het festival kosten €47,50 tot €61, dit ligt er een beetje aan of je op tijd je ticket hebt gekocht. Vanwege het coronavirus kon Mystic Garden in 2020 niet doorgaan. Het festival staat nu gepland voor 25 september 2021.

reis naar een festival

De Zwarte Cross – het grootste festival van Nederland

Zwarte Cross
Datum: 23 – 26 september 2021
Prijs: uitverkocht
Bezoekersaantal: 220.000

In 1997 ontstaan als evenement van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels, is de Zwarte Cross inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival van Nederland. 120.000 dagjesmensen en 25.000 campinggasten komen naar het oosten van Nederland om “brommers te kieken”, muziek te luisteren en de motorraces te volgen. Een paar dingen zijn er in al die jaren niet veranderd: buurvrouw tante Rikie is er nog altijd bij en niemand is beter dan een ander op de Zwarte Cross, een uniek festival waarbij muziek niet de hoofdtoon voert. De uitverkochte editie van 2020 moest worden uitgesteld maar hopelijk kan dit in 2021 worden goedgemaakt.

Milkshake festival – lekker jezelf zijn

Milkshake Festival
Datum: 31 juli & 1 augustus 2021
Prijs: uitverkocht
Bezoekersaantal: 12.500

Bij het Milkshake festival in Amsterdam is iedereen welkom, maar het festival is vooral bedoeld voor de LGBT community van Nederland. Het Westerpark is op 31 juli en 1 augustus 2021 de locatie zijn om je leukste outfit aan te trekken en samen te genieten van de lekkerste deuntjes. Milkshake festival kon in 2020 helaas niet doorgaan. De tickets blijven geldig voor de editie van 2021. 

Festivals 2018

Solar festival – vier dagen pop en dance

Solar Festival
Datum: 29 juli – 1 augustus 2021
Prijs: €50 (dagticket) €80 (weekend) €120 (3 dagen) €140 (4 dagen)
Bezoekersaantal: 31.000

We gaan verder met het lijstje met de beste festivals van Nederland. Ik voeg hier ook graag het Solar Weekend Festival aan toe. Naast heerlijke muziek is dit ook een festival waar je je creatieve geest de vrije loop kan laten gaan. Creativiteit staat centraal tijdens het Solar Festival, en wordt dan ook naar buiten gebracht via verschillende theaterstukken, kunstinstallaties en spellen. De zestiende editie van Solar festival werd van 2020 verzet naar 2021. Je kaartje blijft gewoon geldig.

Decibel festival

Decibel Festival
Datum: 20 – 22 augustus 2021
Prijs: €104,90 (2 day ticket), €154,90 (premium 2 day ticket), €149,50 (weekendticket), €199,95 (premium weekend)
Bezoekersaantal: 60.000

Muzieksmaken zoals Hardcore, Hardstyle en Industrial kom je hier tegen in de vorm van een heerlijke line-up. Voor de echte muziekfans is er een camping waar overnacht kan worden, zodat je de volgende morgen weer fris en fruitig voor de stage kan staan. Hier vind je meer info over Decibel Outdoor Festival.

Lowlands – The place to be

Lowlands Festival
Datum: 20 – 22 augustus 2021
Prijs: uitverkocht
Bezoekersaantal: 50.000

Op 20, 21 en 22 augustus wordt het terrein in Biddinghuizen hopelijk weer omgetoverd tot festival-walhalla. De tickets van 2020 zijn gewoon geldig. Het festival was al uitverkocht maar wie weet kun je in 2021 nog enkele tickets op de kop slaan van mensen die dit jaar overslaan.

DJ draait een set op een festival

Mysteryland – het langstlopende dancefestival van Nederland

Mysteryland Festival
Datum: 27 – 29 augustus 2021
Prijs: €85,50 (dagticket zaterdag) €69,90 (dagticket zondag) €144,90 (weekend)
Bezoekersaantal: 100.000

Het driedaagse Mysteryland Festival vindt normaal gesproken in augustus plaats. De slogan van dit festival luidt ‘Yesterday is history. Today is a gift’. Met 16 stages en meer dan 300 artiesten wordt het festivalgebied rond het Haarlemmermeer omgetoverd tot een wondere wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. Een kaartje voor het hele weekend kost je €144,90 per persoon, en ’s ochtends om 11 uur kan je al de eerste artiesten zien optreden. Dit festival is ook interessant voor een brede doelgroep, want je kan er muziek verwachten van hiphop tot hardcore en van techno tot dance music. De line-up mag er dan ook ieder jaar weer wezen met onder andere grootheden uit de Electronic Dance Music movement. Je kan het dance festival ook een dag bezoeken in plaats van het hele weekend en hiervoor kosten de kaartjes op zaterdag €85,50 en op zondag €69,90.

Thuishaven – (bijna) elk weekend een feest

Thuishaven festival
Datum: bijna elke zondag
Prijs: dagtickets kosten €19,50
Bezoekersaantal: 2.000

Ken jij Thuishaven al? Dit populaire festival in Amsterdam vindt (bijna) elk weekend plaats, en dan vaak op de zondag. Tegen het weekend kijkt de organisatie of de weersvoorspelling goed genoeg is om in het weekend een festival te organiseren. Het is niet zo zeer een van de grootste festivals van Nederland, maar wel erg gezellig om een zondagmiddag te vertoeven! Vooral als het mooi weer is en er buiten de tenten wordt gedanst kan ik dit festival van harte aanraden! Afhankelijk van de zondag dat je dit festival bezoekt zal je andere artiesten tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan De Sluwe Vos, Dimitri of een Techno special. Thuishaven is een van de leukste festivals in Amsterdam en organiseert ook evenementen tijdens het Amsterdam Dance Event.

Dit was mijn overzicht met de grootste festivals voor 2021! Heb jij kaartjes voor een van deze festivals of wil je jouw ervaringen van voorgaande jaren delen, laat hieronder dan een reactie achter. Ik hoor ook graag of jullie misschien andere festivals tussen dit lijstje willen zien staan! In mijn reiskalender vind je niet alleen een overzicht van de beste vakantiebestemmingen per maand maar ook van alle festivals in juli en festivals in augustus. Welke festivals wil jij bezoeken in 2021? Koop je ticket op tijd, want voor je het weet is je favoriete event uitverkocht!

Meer uit het Travel Magazine: