Het is weer bijna het festivalseizoen en daarom heb ik hier de beste festivals in Nederland van 2018 op een rijtje gezet. Neem ze gauw door!

We kunnen met onze gedachten weer uit naar de heerlijke festivals van het zomerseizoen! Samen met de eerste zonnestralen en het stijgen van het kwik komen de eerste festivals weer in hier nieuws. Nederland heeft zich de afgelopen jaren echt op de kaart gezet met een aantal spectaculaire internationale festivals. Nu we vrijwel overspoeld worden op Social Media met de laatste feestjes, heb ik hier voor jullie een handig overzicht gemaakt voor de beste festivals in 2018.

Een overzicht van de beste festivals van 2018

Best Kept Secret Festival

 

Best Kept Secret Festival
Datum: 8, 9 en 10 juni 2018
Prijs: dagticket (€84) en weekendticket (€175)

Drie dagen lang de beste muziek beluisteren en de mooiste live acts zien; dit is Best Kept Secret in de Beekse Bergen. En het Best Kept Secret festival heeft dit jaar op vrijdag een speciale act, want de Artic Monkeys hebben besloten om op vrijdag op het hoofdpodium de dag af te sluiten. Dit festival heeft verder verschillende podia waar je kan genieten van muziekstijlen die uitlopen van indierock tot hiphop. Je verblijft dit weekend op een natuurcamping of in een van de luxere blokhutten.

 

 

Decibel festival – win kaartjes via Holidayguru

Decibel Festival
Datum: 15, 16 en 17 juni 2018
Prijs: dagticket (€79,75) premium dagticket (104,75) weekendticket (€139,75) premium weekend (€164,75)

200 artiesten verdelen zich dit jaar over 15 verschillende area’s met een focus op de hardere stijlen muziek. Muzieksmaken zoals Harcore, Hardstyle en Industrial kom je hier tegen in de vorm van een heerlijke line-up. Voor de echte muziekfans is er een camping waar overnacht kan worden, zodat je de volgende morgen weer fris en fruitig voor de stage kan staan. Wil jij dit jaar Decibel een keertje mee gaan maken? Holidayguru.nl heeft dit jaar een winactie voor twee premium Saturday tickets. Hier lees je meer over de winactie van Decibel.

 

Pinkpop

Pinkpop Festival
Datum: 17 t/m 19 augustus 2018
Prijs: dagticket (€100) en weekendticket (€220)  

Pinkpop staat bekend als het festival met de grote namen. Als oudste festival van Nederland zijn hier dan ook al flink wat bijzondere artiesten langsgekomen. Denk onder andere aan Metallica, de Red Hot Chili Peppers of Bruce Springsteen. Dit jaar staan er ook weer een aantal leuke artiesten op de planning. Indien je dit jaar naar Pinkpop 2018 gaat, kan je onder andere Bruno Mars zien optreden, maar ook Snow Patrol, The Script en Lil Kleine. Pinkpop vindt elk jaar plaats in Landgraaf en dit jaar zal het feest van 15 tot en met 17 juni te bezoeken zijn. Je kan kiezen voor een dagticket of een weekendticket, en bij de weekendtickets krijg je dan ook 3 dagen camping inclusief.

Thuishaven – (bijna) elk weekend een feest

Thuishaven festival
Datum: bijna elke zondag
Prijs: dagtickets kost €17,50

Ken jij Thuishaven al? Dit populaire festival in Amsterdam vindt (bijna) elk weekend plaats, en dan vaak op de zondag. Het is niet zo zeer een van de grootste festivals van Nederland, maar wel erg gezellig om een zondagmiddag te vertoeven! Vooral als het mooi weer is en er buiten de tenten wordt gedanst kan ik dit festival van harte aanraden! Afhankelijk van de zondag dat je dit festival bezoekt zal je andere artiesten tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan De Sluwe Vos, Dimitri of een Techno special.

Lowlands – elk jaar weer uitverkocht

Lowlands Festival
Datum: 17, 18 en 19 augustus
Prijs: €195 voor 3 dagen (uitverkocht)

En ook dit jaar is het weer zover; Lowlands 2018 is helaas alweer uitverkocht. Op 17, 18 en 19 augustus wordt het terrein in Biddinghuizen weer omgetoverd tot festival-walhalla en de eerste namen zijn ondertussen al bekend gemaakt. Je zal onder andere kunnen gaan dansen op de beats van Gorillaz, Dua Lipa en Kendrick Lamar. De tickets zijn dus ondertussen helaas uitverkocht, en de organisatie van het festival raadt ook af om je tickets via Marktplaats of Ticketswap te bemachtigen. Lowlands is helaas een van de vele festivals waar veel zwart wordt gehandeld in kaartjes, die niet altijd zullen werken bij de entreepoortjes!

Bekijk hier de aftermovie van Lowlands 2017:

Solar festival – vier dagen pop en dance

Solar Festival
Datum: 2 t/m 5 augustus
Prijs: €49 (dagticket) €79 (weekend) €115 (3 dagen) €135 (4 dagen)

We gaan verder met het lijstje met de beste festivals van Nederland. Ik voeg hier ook graag het Solar Weekend Festival aan toe, wat plaats gaat vinden van 2 t/m 5 augustus. Naast heerlijke muziek is dit ook een festival waar je creatieve geest de vrije loop kan gaan. Creativiteit is een van de standpunten van het Solar Festival, en wordt dan ook naar buiten gebracht via verschillende theaterstukken, bouwwerken en spellen. Het thema van dit jaar is dan ook ‘Imagine: Defining Creativity’.

Mysteryland – het langstlopende dancefestival van Nederland

Mysteryland Festival
Datum: 25 en 26 augustus
Prijs: €79,50 (dagticket zaterdag) €64,50 (dagticket zondag) €119,50 (weekend)

Eind augustus kan je weer uit je dak gaan op het tweedaagse Mysteryland Festival. De slogan dit jaar luidt ‘ Yesterday is history. Today is a gift ‘. Met 17 stages en meer dan 300 artiesten wordt het festivalgebied rond het Haarlemmermeer weer omgetoverd tot een wondere wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. Een kaartje voor het hele weekend kost je €119 per persoon, en ’s ochtends om 11 uur kan je al de eerste artiesten zien optreden. Dit festival is ook interessant voor een brede doelgroep, want je kan er muziek verwachten van hiphop tot hardcore en techno tot dance music. De line-up mag er dan ook wezen met onder andere Hardwell, Axwell, Robin Schulz, Sunnery James & Ryan Marciano en Dimitri Vegas & Like Mike. Je kan het festival ook een dag bezoeken in plaats van het hele weekend en hiervoor kosten de kaartjes op zaterdag €79,50 en op zondag €64,50.

Milkshake festival – lekker jezelf zijn

Milkshake Festival
Datum: 28 en 29 juli
Prijs: €47,50 dagticket voor zaterdag of zondag

Bij het Milkshake festival in Amsterdam is iedereen welkom, maar het festival is vooral bedoeld voor de LGBT community van Nederland. Het Westpark wordt 28 en 29 juli de locatie om je leukste outfit aan te trekken en samen te genieten van de leukste deuntjes. De tickets voor de zaterdag zijn momenteel helaas al uitverkocht, maar zondag kan je nog voor €47,50 een ticket bemachtigen!

Mystic Garden – een paradijs waar sprookjes werkelijkheid worden

Mystic Garden Festival
Datum: 16 juni
Prijs: €42,50

Middenin de natuur van het Sloterpark vind je het Mystic Garden festival, een wonderbaar spektakel waar muziek en kunst elkaar ontmoeten. Het hele festival staat in het teken van creativiteit en dromerige decors. De ticket voor het festival zijn €42,50 tot €45, dit ligt er een beetje aan of je op tijd je ticket hebt gekocht.

Festivals 2018

Dit was mijn overzicht met de beste festivals voor 2018! Heb jij kaartjes voor een van deze festivals of wil je jouw ervaringen van voorgaande jaren delen, laat hieronder dan een reactie achter. Ik hoor ook graag of jullie misschien andere festivals tussen dit lijstje willen zien staan!