Nederland telt heel veel leuke festivals en de festivalkalender voor 2022 zit bomvol. Hieronder hebben we de leukste en grootste festivals van Nederland op een rijtje gezet, laat de voorpret beginnen!

Heb jij de grote festivals de afgelopen jaren ook zo gemist? Veel festivals zijn verplaatst naar 2022 wat een geweldige summer of love belooft te worden. Hopelijk kunnen we dan los op de grootste festivals van Nederland, waarover ik je meer vertel in onderstaande lijst.

grootste festivals van Nederland

Een overzicht van de grootste festivals

Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret Festival
Datum:10 – 12 juni 2022
Bezoekersaantal: 25.000 per dag

Drie dagen lang de beste muziek beluisteren en de mooiste live acts zien; dit is Best Kept Secret in de Beekse Bergen. Het festival heeft verder verschillende podia waar je kan genieten van muziekstijlen die uitlopen van indierock tot hiphop. Je verblijft dit weekend op een natuurcamping of in een van de luxere blokhutten. De editie van 2022 vindt plaats van 10 tot en met 12 juni.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Best Kept Secret festival (@bksfestival) op 24 Jan 2020 om 6:17 (PST)

Pinkpop

Pinkpop Festival
Datum: 17-19 juni 2022
Prijs: €110 (dagticket) en €230 (weekendticket)
Bezoekersaantal: 115.000

Pinkpop staat bekend als het festival met de grote namen. Als oudste festival van Nederland zijn hier dan ook al flink wat bijzondere artiesten langsgekomen. Denk onder andere aan Metallica, de Red Hot Chili Peppers of Bruce Springsteen. Pinkpop vindt elk jaar plaats in Landgraaf. De editie van 2021 is verzet naar 2022. Reeds gekochte tickets zijn geldig voor de volgende editie. Het is ook mogelijk om je geld terug te krijgen.

Mystic Garden – een paradijs waar sprookjes werkelijkheid worden

Mystic Garden Festival
Datum: 18 juni 2022

Midden in de natuur van het Sloterpark vind je het Mystic Garden festival, een wonderbaarlijk spektakel waar muziek en kunst elkaar ontmoeten. Het hele festival staat in het teken van creativiteit en dromerige decors. De tickets voor het festival kosten €47,50 tot €61, dit ligt er een beetje aan of je op tijd je ticket hebt gekocht.
reis naar een festival

De Zwarte Cross – het grootste festival van Nederland

Zwarte Cross
Datum: 14 – 17 juli 2022
Prijs: uitverkocht
Bezoekersaantal: 220.000

In 1997 ontstaan als evenement van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels, is de Zwarte Cross inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival van Nederland. 120.000 dagjesmensen en 25.000 campinggasten komen naar het oosten van Nederland om “brommers te kieken”, muziek te luisteren en de motorraces te volgen. Een paar dingen zijn er in al die jaren niet veranderd: buurvrouw tante Rikie is er nog altijd bij en niemand is beter dan een ander op de Zwarte Cross, een uniek festival waarbij muziek niet de hoofdtoon voert.

Milkshake festival – lekker jezelf zijn

Milkshake Festival
Datum: 30 en 31 juli 2022
TicketsIn de verkoop op 10 februari 2022
Bezoekersaantal: 12.500

Bij het Milkshake festival in Amsterdam is iedereen welkom, maar het festival is vooral bedoeld voor de LGBT community van Nederland. Het Westerpark is op 30 en 31 juli 2022 de locatie zijn om je leukste outfit aan te trekken en samen te genieten van de lekkerste deuntjes.

Festivals 2018

Solar festival – vier dagen pop en dance

Solar Festival
Datum: 4 – 7 augustus 2022
Prijs: Uitverkocht
Bezoekersaantal: 31.000

We gaan verder met het lijstje met de beste festivals van Nederland. Ik voeg hier ook graag het Solar Weekend Festival aan toe. Naast heerlijke muziek is dit ook een festival waar je je creatieve geest de vrije loop kan laten gaan. Creativiteit staat centraal tijdens het Solar Festival, en wordt dan ook naar buiten gebracht via verschillende theaterstukken, kunstinstallaties en spellen. Van Paul Elstak tot Typhoon en van  FeestDJRuud tot de beste techno en house, op Solar wordt iedereen gelukkig.

 

Decibel festival

Decibel Festival
Datum: 19 – 21 augustus 2022
Prijs: €160 voor het weekend ticket incl. resort campsite. Andere tickets uitverkocht.
Bezoekersaantal: 60.000

Muzieksmaken zoals Hardcore, Hardstyle en Industrial kom je hier tegen in de vorm van een heerlijke line-up. Voor de echte muziekfans is er een camping waar overnacht kan worden, zodat je de volgende morgen weer fris en fruitig voor de stage kan staan. Hier vind je meer info over Decibel Outdoor Festival.

Lowlands – The place to be

Lowlands Festival
Datum: 19 – 21 augustus 2022
Prijs: uitverkocht
Bezoekersaantal: 50.000

Helaas, ook in 2021 wordt het terrein in Biddinghuizen niet omgetoverd tot festival-walhalla. De kosten voor de tickets van 2020 en 2021 worden terugbetaald aan de oorspronkelijke koper. Hopelijk is Lowlands in 2022 weer uitverkocht, wij kunnen in ieder geval niet wachten!

DJ draait een set op een festival

Mysteryland – het langstlopende dancefestival van Nederland

Mysteryland Festival
Datum:26, 27, 28 augustus 2022
Prijs €69,90 (dagticket zondag), bijna uitverkocht
Bezoekersaantal: 100.000

Het driedaagse Mysteryland Festival vindt normaal gesproken in augustus plaats. De slogan van dit festival luidt ‘Yesterday is history. Today is a gift’. Met 16 stages en meer dan 300 artiesten wordt het festivalgebied rond het Haarlemmermeer omgetoverd tot een wondere wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. Dit festival is ook interessant voor een brede doelgroep, want je kan er muziek verwachten van hiphop tot hardcore en van techno tot dance music. De line-up mag er dan ook ieder jaar weer wezen met onder andere grootheden uit de Electronic Dance Music movement.

Thuishaven – (bijna) elk weekend een feest

Thuishaven festival
Datum: bijna elke zondag
Prijs: dagtickets kosten €19,50
Bezoekersaantal: 2.000

Ken jij Thuishaven al? Dit populaire festival in Amsterdam vindt (bijna) elk weekend plaats, en dan vaak op de zondag. Tegen het weekend kijkt de organisatie of de weersvoorspelling goed genoeg is om in het weekend een festival te organiseren. Het is niet zo zeer een van de grootste festivals van Nederland, maar wel erg gezellig om een zondagmiddag te vertoeven! Vooral als het mooi weer is en er buiten de tenten wordt gedanst kan ik dit festival van harte aanraden! Afhankelijk van de zondag dat je dit festival bezoekt zal je andere artiesten tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan De Sluwe Vos, Dimitri of een Techno special. Thuishaven is een van de leukste festivals in Amsterdam en organiseert ook evenementen tijdens het Amsterdam Dance Event.

Dit was mijn overzicht met de grootste festivals voor 2022! Heb jij kaartjes voor een van deze festivals of wil je jouw ervaringen van voorgaande jaren delen, laat hieronder dan een reactie achter. Ik hoor ook graag of jullie misschien andere festivals tussen dit lijstje willen zien staan! In mijn reiskalender vind je niet alleen een overzicht van de beste vakantiebestemmingen per maand maar ook van de festivals in juli en festivals in augustus. Heel veel festivals zijn al uitverkocht, maar in de festivalagenda van Festivalfans zit er vast nog iets voor je bij!

Meer uit het Travel Magazine: